fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Donovan Mitchell dunker modstanderne i sænk

Fire fantastiske atleter, men Donovan Mitchell fløj højere end de andre og vandt sikkert dette års dunkekonkurrence.

I årets dunkekonkurrence i NBA stillede Donovan Mitchell, Dennis Smith Jr., Victor Oladipo og Larry Nance Jr. op mod hinanden. Mitchell var med som afløser for Aaron Gordon, som desværre måtte melde fra på grund af skade.

Hver dunker havde to forsøg i første runde, og her lagde Mitchell stærkest ud. Ind blev der bragt en ekstra kurv og plade, som han brugte til at lave en aflevering til sig selv. Da han greb i den luften, havde han stadig tid til at lave et windmill dunk og fik aftenens første 50 point – det maksimale antal.

Resten af dunkerne kunne ikke rigtig leve op til Mitchell i første runde. Victor Oladipo (31), Dennis Smith Jr. (39) og Larry Nance Jr. (44) missede alle mindst et forsøg. Nance Jr. underholdte imidlertid med at bruge sin fars uniform og dunk fra den første dunkekonkurrence i 1984, som Larry Nance vandt.

Andet dunk i første runde tilhørte også Mitchell, som brugte sin lillesøster, Kevin Hart og hans søn til at hoppe over. Det gav endnu en perfekt score. Victor Oladipo havde imidlertid aftenens sjoveste interaktion med en celebrity, da han opsøger Chadwick Boseman (Black Panther) og lånte hans karakters legendariske maske.

Desværre missede han igen sit første forsøg, og det tog en del af morsomheden. Han fik dog bolden i kurven denne gang, og scorede 40 point ved dommerne. Smith Jr. (50) og Nance Jr. (49) havde begge hævet niveauet fra deres første dunk. Nance Jr. og Donovan Mitchell endte med flest point, henholdsvis 93 og 100 point, og de gik derfor videre til finalerunden.

 Lidt hjælp fra far og Vince Carter

Som man ville have forventet af finalerunden steg niveauet en gang til. Eller ikke så meget for Donovan Mitchell, som scorede sin tredje perfekte score i træk. Larry Nance Jr. fik lidt hjælp af sin far, men missede sit første forsøg og måtte nøjes med 46 point.

I anden del af finalerunden imponerede Nance Jr. dog ved først at kaste en aflevering til sig på pladen, og mens han var i luften gøre det igen inden han dunkede. Han fik 50 point for den præstation og nu var der pludselig lidt pres på Mitchell, som skulle bruge 47 point for at vinde.

Mitchell havde selvfølgelig noget stort planlagt, og lige inden han tog tilløb til dunket, smed han sin Utah Jazz trøje og viste en gammel Vince Carter trøje fra Toronto Raptors frem. Herefter forsøgte han sig med Carters ikoniske 360 windmill dunk fra 2000. Han missede første forsøg, men satte sikkert andet. Det gav ham 48 point, og Mitchell er årets vinder af dunkekonkurrencen.

Det er ikke for tidligt at se frem til næste års konkurrence, hvor vi forhåbentligt kan få en felt af Mitchell, Aaron Gordon og Zach Lavine.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Jaylen Brown fra Boston Celtics er blandt deltagerne i årets dunkekonkurrence. Det skriver Shams Charania på X.

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har annonceret reserverne til årets All-Star kamp, og vi har derfor det fulde billede på, hvem de årlige All-Stars som udgangspunkt kommer til...

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

NBA

Lebron James skal være All-Star for en rekordhøj 20. gang i karrieren, da han er anfører for All-Star holdet i West, som tørner sammen...