Derrick Rose blomstrer i sin nye klub

Derrick Rose har fundet sin anden ungdom i sin nye klub Detroit Pistons. Den 31-årige guard fra Chicago har leveret stats, som kan lande ham en Sixth Man of The Year titel, når sæsonen er slut, så længe han kan holde sig fra skader.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Vi hører det tit – amerikanere elsker en god comeback-story. Det må man sige, at Derrick Rose har leveret. De seneste år har Derrick Rose dog været et synonym for en utroligt skadesplaget spiller. Rose har siden sin ACL-skade i 2012-sæsonen været ramt af alle mulige skader, og hans NBA-karriere så ud til at synge på sidste vers. Derrick Rose havde dog andre planer. Den 31-årige guard har vist en anden ungdom og leveret imponerende stats og spil i sin nye klub. Rose skrev i sommers under med Detroit Pistons på en to-årig kontrakt. Skiftet har indtil videre været en succes for både Pistons og Rose. Sidste år spillede han for Minnesota Timberwolves, hvor han også spillede fantastisk. Han leverede all-star værdige stats i starten af sæsonen og en kamp med 50 point mod Utah. En skade fik typisk nok hans vilde sæson stoppet. En tendens Rose kender lidt for godt.

Derrick Rose var en superstjerne og MVP, da han havde sin storhedstid i Chicago, men nu har han fået en anden rolle i Detroit. Rose har kun startet én af de 15 kampe, han har spillet. På trods af, at han kommer fra bænken, har han i gennemsnit leveret 16,3 point og 5,6 assists. Samtidig skyder han 38 % bag trepointslinjen. Rose har derfor en chance for at hente titlen som bedste sjettemand hjem. Konkurrencen er hård om sjettemandtitlen.

Hans nærmeste konkurrenter er spillere som Lou Williams, Montrezl Harrell, Dennis Schroeder, Goran Dragic og Devonte’ Graham. Lou Williams har vundet titlen de seneste 2 sæsoner og er stadig favoritten til at vinde den igen.

En succesfaktor for Derrick Rose vil resten af hans karriere være at holde sig skadesfri. Detroit har været forsigtige med ham, og de har allerede sparret ham i nogle af deres kampe. Han kan selvfølgelig altid være uheldig og få en skade i de kampe, han spiller, men hvis man ikke overbelaster ham, kan han spille en fuld sæson for Pistons. Pistons står lige nu uden deres anden Point Guard Reggie Jackson, hvilket betyder, at de ikke har råd til mange flere skader på den position. Fokus på at holde Rose positiv er også et mål for Pistons. Rose har været langt nede, men glæden ved at spille basketball ser ud til at være helt tilbage.

Det er inspirerende, hvordan Derrick Rose NBA-karriere er livet op igen. Efter sin tid i Cleveland tog han en tid væk fra basketball, og alle forventede, at Rose ville stoppe sin NBA-karriere. Hans gamle Chicago træner Tom Thibodeau gav ham en chance til en minimumsveterankontrakt, og nu er han på en toårig aftale for $15 millioner.

Se her highligts fra Derricks Rose kamp i Chicago denne sæson:

Se andre spændende artikler