fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Denver slår Portland ud efter seks kampe

Efter seks kampe har Denver Nuggets sikret sig en plads videre i slutspillet efter, at de slog Portland Trail Blazers i første runde.

Foto: Flickr - David Herrera

Denver Nuggets gik i nat videre fra første runde, hvilket de er det eneste hold fra conference finalerne sidste år, der har formået. De skulle ud i seks kampe mod Portland Trail Blazers, hvor Damian Lillard gav dem kamp til stregen.

En storspillende Nikola Jokic sikrede, at de gik videre til næste runde mod Phoenix Suns. Præstationer fra bænken var igen gode, og det var svært at se, at de manglede Jamal Murray.

Selvom det blev til et exit for Portland, så kan man kun have stor respekt for Damian Lillards præstationer i denne serie. Han tog også en rekord med ud af døren, da han slog rekorden for flest trepointsscoringer i en slutspilsserie. Han lavede nemlig 35 over seks kampe.

Nattens kamp endte 126 – 115, og efter kampen havde holdene stor respekt for hinandens præstationer. Nuggets kom ellers bagud i starten af kampen, men gik på et 20 – 6 run i slutningen af tredje og starten af fjerde quarter, hvorefter de kørte den sikkert hjem.

Her er tre centrale pointer fra nattens kamp:

Nikola Jokic slog til igen

Nikola Jokic har været nævnt blandt de tre centrale pointer i de fleste af de her artikler. Det må betyde, at han har været den centrale brik for Denver Nuggets, og det var han igen i nat. Han leverede 36 points, otte rebounds og seks assists.

Han var endda ramt af fejlproblemer tidligt, hvilket var et drømme-scenarie for Portland, men han fik stadig leveret en monsterpræstation sent i kampen. Han sendte nærmest Jusuf Nurkic ud af kampen, da han gik aggressivt til værks i tredje quarter.

Jokic kan nu se frem til at skulle møde Phoenix Suns i næste runde, hvilket nok skal blive en god serie.

Varmt fjerde quarter

Det så længe ud til, at Portland ville ud i en afgørende kamp syv. Den eneste modstand de mødte i starten var Michael Porter Jr., der udlignede NBA rekorden for flest trepointsscoringer i et quarter i en slutspilskamp med seks. Denver viste dog i anden halvleg, at de ville afgøre det. De startede et stort run i slutningen af tredje quarter, der ville cementere et endnu stærkere fjerde quarter. De vandt nemlig fjerde quarter 28 – 14.

Denver lignede ikke, at de manglede Jamal Murray, der ellers ville elsk et sådan scenarie, og hvis Jokic spiller, som han gjorde i anden halvleg, så bliver de svære at slå.

Denvers bænk var afgørende igen

Monte Morris og JyMychal Green var endnu engang afgørende. Morris leverede 22 points i nattens kamp, mens Green var god i rebound-spillet. Efter kampen var det tydeligt at se, hvorfor de to bænkspillere var vigtige. De havde nemlig de to bedste +/- statistikker på gulvet. Når Morris var inde var de +19, og mens Green var inde var de +22. Det gjorde de på henholdsvis 33 og 23 minutter.

 

Du kan se highlights fra kampen herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=ZroG4qxyIYM

 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

NBA

Victor Wembanyama imponerede i nattens opgør mod Phoenix Suns, hvor franskmandens scorede på dominerende vis og sikrede sit hold sejren.

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Damian Lillard storspillede i sin debut for Milwaukee Bucks, hvor han diskede op med 39 point i en tæt sejr mod Philadelphia 76ers.