fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Golden State Warriors

Christmas Day optakt: Phoenix Suns – Golden State Warriors

1. juledags tredje opgør byder på en rigtig lækkerbisken, når Phoenix Suns hjemme tager imod Golden State Warriors. Er dette opgør et tidligt kig på Western Conference Finals? Og kan vinderen af denne kamp kalde sig ligaens bedste hold?

Draymond Green, Stephen Curry - Golden State Warriors

Talking Stick Resort Arena (Phoenix, Arizona) lægger scene til opgøret mellem ligaens to bedste mandskaber, når Phoenix Suns og Golden State Warriors brager sammen lørdag aften kl 23. I denne optakt tager vi et nærmere kig på de to mandskaber, og kommer med et bud på en vinder. Vi har også stillet Morten Stig Jensen, en af Danmarks skarpeste når det kommer til NBA, et par spørgsmål om netop dette opgør.

Ligaens varmeste hold, Phoenix Suns

Ligaens varmeste hold siden starten af november, Phoenix Suns, står lige nu med en record på 26W/5L, og skal bestemt nævnes, når man snakker om en favorit til dette års mesterskab. Suns imponerede de fleste, da de pludseligt stod i finalen sidste sæson. Dog tabte man 4-2 til Milwaukee Bucks, efter man ellers havde vundet de første to kampe. Alligevel har man formået at transformere et allerede godt hold med mange dygtige spillere, til et decideret skræmmende hold, som kan dominere på begge sider af bolden.

Anført af Chris Paul, Devin Booker & DeAndre Ayton som er deres big 3, så rummer Suns også nogle ekstremt dygtige og sjove role players, som f.eks Mikal Bridges, Cameron Johnson & Jae Crowder. Chris Paul fører lige nu ligaen i assists med hele 10 pr kamp.

Coronaen spøger hos Golden State Warriors

Stephen Curry, der for nyligt tog rekorden for flest ramte trepointsscoringer nogensinde, har efter et par år med skuffenende resultater og skader, ført Warriors tilbage til toppen af ligaen. Lige nu står holdet fra San Fransisco med en record på 26W/6L. Klay Thompson er stadig ude med en langtidsskade, men forventes at være tilbage i løbet af januar. 

Ligesom de fleste andre hold er Golden State Warriors også blevet ramt af covid-bølgen, som fortsat brager ind over NBA i disse dage. Jordan Poole (shooting guard) og Andrew Wiggins (small forward) er desværre i health & safety-protocols og kommer til at misse dette opgør. Kan Golden State Warriors præstere uden de to?

Ekspertens tanker – Morten Stig Jensen

Morten Stig Jensen har dækket verdens bedste basketliga i mange år, og lige nu kan du blandt andet se ham i TV2’s ugentlige basket-program ‘’Crunch Time’’, hvor han deler skærmen med Thomas Bilde, Peter Wang og Jens Laulund. Vi snakkede med Morten Stig Jensen om netop dette spændende match-up:

Jordan Poole & Andrew Wiggins er desværre ikke med i truppen for Warriors, hvor stor en svækkelse er det for Stephen Curry og co. til dette opgør?

Morten: ‘’Det er to kæmpe tab. Wiggins og Poole rangerer henholdsvist som anden- og tredjebedste scorere på holdet denne sæson, og de begge tilbyder en masse angreb mod kurven, hvilket Warriors nu ikke har. De kan delvist løse deres manglende offensiv ved at give flere minutter til Otto Porter og Nemanja Bjelica, der begge er stærke skytter. Men det er ikke helt det samme. Forvent at Warriors tager en del flere tre-pointsskud, end de normalt ville have gjort.’’

Er Phoenix Suns vs Golden State Warriors den Western Conference-finals, man bør drømme om som NBA-fan?

Morten: ‘’Ja, det vil jeg påstå. Det er i hvert fald de to bedste mandskaber i Western Conference. De spiller for hinanden, er fundamentalt uselviske og oser både dybde og kvalitet.’’

Konklusion og bud på kampens resultat

På papiret er det to hold der matcher virkeligt godt op. To dygtige forsvar der rangerer nr 1 og 2 i defensive rating, og begge er i top 10 i offensive rating. Dog er de mange flotte resultater, som Warriors har tilkæmpet sig, gjort med Jordan Poole og Andrew Wiggins på banen, og som Morten så fint understreger, så er det et kæmpe tab for Warriors, at netop de to mangler til dette opgør. De snitter henholdsvist 17,9 og 18,7 point pr kamp.

Phoenix Suns er et af de sidste hold i ligaen, der endnu ikke er ramt af corona, og det vil efter vores optik give dem en kæmpe fordel. Suns besejrede et sundt og raskt Warriors mandskab i slutningen af november, i en kamp hvor Devin Booker endda forlod opgøret tidligt grundet en skade. Man tabte godt nok det omvendte opgør få dage efter, men det var med en skadet Devin Booker helt udenfor truppen og på udebane. 

Stephen Curry er lige nu en af topkandidaterne til dette års MVP-trofæ, men det er en kæmpe ulempe for Warriors, at de nu mangler deres to næstbedste scorere. Det vil gøre en nærmest umulig opgave mere overskuelig, da Warriors offense må forventes at være mere endimensionelt uden Poole og Wiggins. Det vil formentligt lede til en del flere trepointsskud, og hvis de kan skyde flotte procenter, så har Steph Curry og co. selvfølgelig altid en chance! Dog er det svære vilkår, da Phoenix Suns kun tillader 33,1% på modstanderes trepointsskud, hvilket rangerer dem som det femtebedste hold i netop denne kategori.

Hvis begge mandskaber var raske til dette opgør, ville det være et sandt 50/50 opgør, men med Warriors svækkede mandskab, så skal Suns være relativt store favoritter. Vi går med holdet over individet (ikke altid det smarteste når Stephen Curry er involveret!), og vælger Phoenix Suns som forholdsvist klare vindere med cifrene 110-103. 

Opgøret kan ses på TV2 Sport kl 23.00

Jeg er en mangeårig NBA nørd, og har været tilknyttet NBA redaktionen siden november 2021. Ud over det så skriver jeg også på engelsk via min egen hjemmeside. Stor forkærlighed for gode forsvarsspillere som Bam Adebayo & Mikal Bridges!

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Så er der ny podcast fra Fulltalk, hvor vi drøfter Conference Finals i både øst og vest i NBA.

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

Orlando Magic vandt i nat draft-lotteriet, hvilket betyder, at de vælger først i draften til sommer.