fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Alba Berlin

Årets største europæiske talenter i NBA-draften

Fullcourt har kigget nærmere på nogle af de største europæiske talenter, som kan få deres navn råbt op ved NBA-draften natten til fredag den 22. juni. Vi har samlet alle informationer til dig i denne lille NBA draft-guide!

Forrige1 af 11Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Ud af ialt 43 internationale spillere som havde deklareret sig til NBA-draften i denne sæson, er der nu blot 12 tilbage. Langt de fleste har deres rødder i Europa, og netop disse har vi taget et kig på.

Store europæiske talenter som Goga Bitadze, Charalampopoulos, Blaž Mesiček, Antonis Koniaris og Vanja Marinković har alle trukket sig fra NBA-draften i denne sæson.

Der resterer dog en lang række store navne, som bliver yderst interessante at følge, skulle de blive valgt. I alt forventes der, at der som minimum bliver tre europæiske spillere, som bliver valgt i første runde.

Nogle spillere er som altid tættere på at få kaldt deres navn op end andre, af NBA-kommissær Adam Silver natten til fredag den 22. juni. Vi har derfor kigget nærmere på de ti største europæiske navne, der forventes at bliver valgt i år.

Her er der især ét af navnene, som skiller sig ud i mængden, og som formentligt kan se frem til at blive et top fem pick i draftens første runde.

NCAA, ABA League, og Liga Endesa dominerer listen

Ikke overraskende er NCAA, hvor flere og flere unge europæiske spillere vælger at have deres græsgange i de seneste år, som en indledning til den videre karriere, repræsenteret af to spillere på vores liste.

Herudover er adriaterhavs-ligaen fra Balkan, ABA League, igen i år en af de ligaer, der har flest spillere på listen, og sidst men ikke mindst den spanske Liga Endesa. Den tyske, franske, og italienske liga er også repræsenteret.

De to nationer som er bedst repræsenteret på top 10 listen er rent faktisk Tyskland og Ukraine, hver især med to spillere.

Klik videre på piletasterne for at læse mere om de spillere vi har på vores liste over de største europæiske navne ved NBA-draften i denne sæson.

Forrige1 af 11Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Amerikanske Malik Parsons skifter Bakken Bears ud med Bundesliga-holdet Fraport Skyliners.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

EuroLeague

Iffe Lundberg har skrevet under på en toårig aftale med det serbiske EuroLeague-hold KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.

Internationalt

Her er en status på de aktuelle finalestillinger og højdepunkter fra de førende ligaer i Tyrkiet, Italien, Grækenland, Frankrig og Spanien.