fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

U20: Sejr over Schweiz

Efter tre nederlag i træk, blev det onsdag til en sejr over Schweiz for det danske U20-landshold, og målet om 9. pladsen er endnu intakt. Sejren over Schweiz blev en stor en af slagsen, og det endte med en sejr til de danske drenge på 78-47. Gejsten fra kampens start var forbedret siden gruppespillet, og det smittede af på forsvaret. Frederik Rungby udtaler:

Schweiz havde spillet en god kamp mod Tjekkiet nogle dage tidligere som i dag slog Bulgarien (værtsnation, og en af favoritterne til at vinde turneringen, red.), så vi skulle være klar fra start, og det var vi. Vi spillede vores hidtil bedste kamp i turneringen og alle kom på banen og bidrog med noget. Kampen mod Ungarn (fredag, red.) skal spilles på samme måde. Vi skal være klar fra start og give den gas!

Angrebsspillet klikkede også på et helt andet plan end tidligere i turneringen, og fokus på angrebet løsnede op for holdets skytter. Søren Døssing, som ramte fem 3’ere ud af syv forsøg, fortæller:

Vi kom ud med et langt større fokus angrebsmæssigt end vi har gjort i de andre kampe. Vi sørgede for at få gjort de små ting der gør at plays bliver eksekveret til perfektion som timing og gode screeninger. Det gjorde at vi igennem hele kampen fik bedre skud end før, og så fik vi taget hånd om at score som er det vi har haft lidt problemer med i turneringen.

Forsvarsmæssigt vidste vi at de havde en spiller der lå i top 3 på scoringslisten så vi sørgede for at han skulle arbejde for alt han fik, og prøvede at holde bolden ude af hans hænder så meget som muligt. Udover det vidste vi at de ikke var et vanvittigt struktureret hold så vi skiftede en masse mellem mand-mand pres, og forskellige zonepres.

Alt i alt var det bare en god holdindsats. Vi arbejde sammen i angrebet og bevægede bolden godt for at få gode skud. I de forrige kampe har vi fokuserede mere på at stoppe modstanderne end på vores eget spil, men i denne kamp skiftede vi lidt til indstillingen at det bedste forsvar nogle gange bare er et godt angreb og det hjalp os med at få den gode sejr i dag.

Situationen er nu, at hvis Danmark skal have chancen for at spille om 9. pladsen på den sidste dag, skal de slutte som 1’er i gruppen, en plads som de i øjeblikket indtager. Portugal har spillet en kamp mindre, og kan med en sejr i morgen overtage 1. pladsen. Danmark skal altså håbe på at Portugal snubler i en af deres sidste to kampe, mens det danske hold skal slå Ungarn på fredag.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Om netop Ungarn siger assistant coach Bogdan Karaicic:

De spiller meget langsom basketball, og når vi møder dem vil det være deres tredje kamp på tre dage (Danmark har hviledag torsdag, red.), så hvis vi formår at styre kampens tempo, og holde det højt, og score flere fastbreakpoint end dem, så bør det ikke være et problem at slå dem.

Ungarn ligger da også sidst i gruppen, og hvis det danske hold skal holde fast i målet om at få 9. pladsen i turneringen, skal kampen vindes. Kampen bliver spillet kl. 13:45 på fredag.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Landshold

Maria var tæt på at opgive hendes basketball-karriere. Men efter at have spillet med landsholdet i boblen i Riga genfandt hun glæden ved basketball....

FIBA

Et velspillende dansk landshold tog overraskende sejren, over et lamslået litauisk mandskab, 76-80. Danmark rykker forbi Litauen i EM-kvalifikationen og indtager en delt andenplads...

Basketligaen

Efter en sæson hos Team FOG Næstved i Basketligaen, jagter Zarko Jukic nu en ny klub - og gerne en i udlandet.

Basketligaen

Kevin Larsen har haft en rigtig god sæson for Palencia i Spaniens andenbedste række. Han skifter nu klub til Breogan i samme liga, hvor...

Eurobasket

Nu skal det naturligvis ikke blive en tude-artikel, men før kvalifikationen nærmest er startet, ser det allerede sort ud for Danmark, hvis de skal...

Eurobasket

Landstræner Erez Bittman har fundet de tolv spillere, der står over for den første af seks kampe om at nå det forjættede land, EM...

Eurobasket

I en kamp uden indflydelse på tabellen spillede næsten alle danskere i sejren på 68-57 over Albanien.