Danmark tager sensationel sejr over Litauen

Et velspillende dansk landshold tog overraskende sejren, over et lamslået litauisk mandskab, 76-80. Danmark rykker forbi Litauen i EM-kvalifikationen og indtager en delt andenplads med Tjekkiet.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Danmark var uden profilerne Darko Jukic, Jonathan Gilling og Kevin Larsen. Det gjorde plads til en starting line up med Philip Hertz, Gabriel Lundberg, Daniel Andreas Mortensen, Frederik Rungby og Jonas Zohore.

Kampen begyndte rodet, og der skulle gå halvandet minut, før de to første point blev indkasseret. Danmark havde svært ved at finde succes fra distancen, hvilket gjorde at Litauen kunne tage en hurtig føring på 10-2.

Det var tydeligt, at Danmarks game plan bestod i at give Iffe Lundberg kuglen, som, grundet de føromtalte afbud, var tvunget til at indtage den ubestridte lederrolle. Litauen var forberedt på det, men havde stadig vanskeligheder ved at stoppe den danske guard.

Danmark kom til de rigtige skud, men havde usædvanligt svært ved at få nettet til at blafre. Litauen var dog heller ikke synderligt varme.

Mod slutningen af første periode brændte Danmark sig brandvarme med fire treere i streg, hvilket førte til en smal føring på 22-21 til Litauen.

Litauen satte tempoet op i anden periode, hvilke skabte flere åbne skud. Danmark var derimod ineffektive fra to’eren, hvor de skød 20% efter 15 minutters basketball. Derudover blev de domineret i reboundspillet af Litauens spillere, der viste, at de havde mere højde og drøjde.

Litauen var flere gange tæt på at trække fra, men det nægtede Iffe Lundberg, der viste format og gjorde sig hurtigt til kampens topscorer. Han var særligt giftig bag linjen, hvor han flere gange tog den fra driblingen og satte sine skud.

Danmark øjnede sensationen

Efter pausen var Danmark et forvandlet hold. De begyndte at ramme deres skud, mens Litauen gik væsentligt ned i tempo. Særligt Mathias Bak Christensen begyndte at brænde sig varm, og pludselig kunne Danmark tage en føring på 59-60 inden sidste periode.

Danskerne fik især rettet gevaldigt op i reboundspillet. Samtidig gik Litauen fuldstændig kolde fra treeren, hvor de plejer at være giftige. Med fire minutter igen havde Danmark deres hidtil største føring på 73-67.

Desværre blev reboundspillet igen Danmark akilleshæl, hvilket førte til en del second chance points og Litauen kom derfor hurtigt i front igen, indtil Zohore stemplede ind med et tungt and one play.

På Danmarks sidste possession skulle bolden selvfølgelig i Iffe Lundbergs hænder. Han tog Litauen fuldstændig tilbage til skole med et iskoldt drive og et skud på pladen, der endte med to point.

Litauen havde derefter bolden med 18 sekunder tilbage af opgøret. Litauen gik til deres main man Mantas Kalnietis, der forsøgte med en treer. Han missede og derefter var bolden løs, her kastede Adama Darboe sig på gulvet, ragede kuglen til sig og blev fejlet. Han ramte begge sine skud, og Danmark vandt dermed sensationelt over mægtige Litauen 76-80.

Kampens spillere

For Danmark var Iffe Lundberg vanvittigt velspillende med 28 point, syv rebounds og fire assists. Tomas Dimsa var Litauens bedste mand med 15 point og tre rebounds.

 

Se andre spændende artikler