fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Stor dansk succes ved De Nordiske Mesterskaber for U18 og U20-herrerne

Årets Nordiske Mesterskaber bød på guldmedaljer til både de danske U18 og U20-herrer, der hver især spillede en flot turnering.

Foto: Jörgen Fastberg - DBBF

To gange guld til Danmark.

De danske U18 og U20-herrer sluttede med manér, da de søndag sikrede sig guld til Danmark ved de Nordiske Mesterskaber i Södertälje, Sverige. De Nordiske Mesterskaber er en turnering bestående af ungdomslandshold fra Danmark, Estland, Finland, Island, Norge og Sverige.

U20-herrerne kunne sikre sig guldmedaljerne efter en overlegen præstation i finalen, hvor de udspillede og udstillede et indtil da ubesejret Island-mandskab med de komfortable cifre 92-67.

I løbet af første halvleg fulgtes de to finalister godt ad med en pausestilling på 48-42 til de rødklædte, men i tredje periode stak de velspillende danskere af. Inden fjerde periode var Island nede med 72-53, men danskerne kløede på og gjorde det til lidt af en ydmygelse for Island, der måtte nøjes med sølvmedaljer om halsen.

Kampens topscorer var Jermaine Ballisager Webb med 28 point. Ballisager Webb krydrede præstationen med ni rebounds og tre assists. Tobias Jensen leverede en double-double med 14 point og 12 assists.

U20-herrerne gik gennem de Nordiske Mesterskaber med fire sejre i fire kampe.

Dobbelt op på dansk guld

Anderledes var situationen for U18-herrerne, der modsat de lidt ældre landsmænd ikke havde skæbnen i egne hænder. For U18-herrernes vedkommende var formatet en smule anderledes, hvor guldet går til den samlede puljevinder. Alle seks lande var altså i samme gruppe.

I U20-rækken var turneringen inddelt i Gruppe A og B med tre hold i hver efterfulgt af en knockoutfase, som vi kender det.

De danske U18-herre gjorde sin del af arbejdet på turneringens sidste spilledag, da de slog Norge med 59-75. Mod Norge var Anton Harring Östoft dansk topscorer med 14 point.

Danskerne kunne dog ikke bryde ud i stor jubel, da tiden løb ud i opgøret mod Norge. Undervejs i turnering led Danmark et nederlag til Island, hvilket betød, at danskerne var afhængige af et resultat andetsteds for at slutte på førstepladsen.

Netop Island havde muligheden for at løbe med guldet, hvis de kunne slå Sverige, der dog tilsvarende havde noget at spille for, idet de kunne få sølv med en sejr mod Island.

Og netop dette fik de. Svenskerne tog sølvet med en sejr på 73-66, og så endte Island, der ellers lå lunt i svinget til guldmedaljerne, som sorteper med bronzemedaljerne.

Derfor kunne de danske U18 og U20-herrer vende snuden hjemad mod Danmark med to sæt guldmedaljer.

De danske U18 og U20-kvinder deltog ligeledes i turneringen. For U18-kvindernes vedkommende blev det til en sjetteplads med fire nederlag, mens U20-kvinderne lige nøjagtigt missede medaljer med et nederlag i bronzekampen mod Island på 73-32.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...