fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Dedic reagerer på Danmark-fyring: “Der er blot to ting, jeg ikke gjorde rigtigt”

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Foto: fiba.com

Ti kampe i spidsen for det danske herrelandshold var alt det blev til for Arnel Dedic, der onsdag blev fyret som dansk landstræner.

Arnel Dedic overtog landstrænergerningen efter Erez Bittman, der havde en succesfuld tid som dansk landstræner. Dedic formåede dog ikke helt at leve op til sin forgængers præstationer. I de ti kampe blev det blot til tre sejre.

I det seneste landsholdsvindue måtte Danmark se sig slået af både Nordmakedonien og Norge. Danmark står således med ryggen mod muren efter to kampe af anden runde i præ-kvalifikationen til EM 2025.

Efter de to nederlag har Danmarks Basketball Forbund (DBBF) analyseret holdets præstationer og udvikling, og forbundet er kommet frem til den konklusion, at herrelandsholdet ikke har haft den ønskede spillemæssige progression under Arnel Dedic, der derfor er fortid som dansk landstræner.

Dedic reagerer

I en skriftlig udtalelse til Fullcourt.dk reagerer Arnel Dedic på fyringen:

– Der er blot to ting, som jeg ikke gjorde rigtigt, mens jeg var dansk landstræner. Den ene ting er, at jeg ikke direkte trådte tilbage som dansk landstræner efter nederlaget til Norge. Den anden ting er, at jeg ikke formåede at forberede holdet mentalt til de sidste to kampe mod Nordmakedonien og Norge. Jeg havde nemlig ikke nok tid til at forberede dem taktisk, da landsholdssamlingen først startede få dage før første kamp. Jeg håber, at den næste træner, modsat mig, vil kunne få længere tid til at forberede holdet taktisk.

– Jeg er meget glad for, at jeg i løbet af det forgangne år fik nogle af de unge spillere integreret og etableret på landsholdet.  Derudover dannede vi en god kemi rundt om holdet. Holdet havde identitet! Jeg var modig nok til at lave den ændring. En ændring, der vil gavne det danske landshold i fremtiden.

– Jeg ønsker ikke andet end det bedste for holdet i resten af denne præ-kvalifikation, og jeg håber, de kvalificerer sig til næste runde. Jeg er stolt og beæret over at have været dansk landstræner.

Fullcourt.dk var interesserede i at høre, hvordan Dedic havde oplevet sin tid som landstræner, og hvorfor resultaterne ikke rakte til mere end tre sejre i ti kampe. Arnel Dedic var dog ikke interesseret i at svare på vores spørgsmål.

Trods fyringen som dansk landstræner kommer Dedic ikke til at gå rundt arbejdsløs. I den kommende sæson skal Arnel Dedic nemlig være cheftræner for Rapla KK fra Estland.

Arnel Dedic er blevet erstattet af Allan Foss, der nu skal føre det danske herrelandshold videre.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

14 dage efter fyringen i Horsens IC har Lukas Varga fundet sig et nyt job. Varga har landet et job i Estland, hvor han...

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...

Eurobasket

Tirsdag blev der trukket lod til sommerens EM-slutrunder for ungdomslandshold. Se, hvem de danske talenter skal op imod til sommer, her.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtog i sidste måned en bruttotrup på 16 spillere frem mod weekendens kamp mod Montenegro. Nu har Krone frasorteret fire spillere.