fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Herrelandsholdets bruttotrup til Eurobasket 2017 kvalifikationen er udtaget

Til sommer skal det danske landshold igen i aktion, når der skal kæmpes om pladser til Eurobasket 2017 (EM), som afholdes i Finland, Rumænien, Israel og Tyrkiet, hvoraf Tyrkiet kommer til at stå selvstændigt for den afgørende fase ved slutrunden.

Den danske landstræner Pieti Poikola kunne i dag løfte sløret for den liste af spillere, som skal kæmpe om en plads på landsholdet, når Danmark til sommer skal forsøge at skrive historie og kvalificere sig til den første EM-slutrunde nogensinde.

Tidligere på året udtalte Pieti Poikola i et interview til Fullcourt, at der denne gang ville findes mere erfarne spiller på holdet.

Læs også – Pieti Poikola: I år vil landsholdet bestå af mere erfarne spillere

Umiddelbart virker det dog til at den eneste store forstærkning det danske landshold får er, Chanan Colman, der spiller sin bedste sæson i karrieren med Maccabi Haifa i den bedste israelske liga i øjeblikket.

Spiller Klubhold
Adama Darboe Borås (Sverige)
Alan Voskuil Virtus Roma (Italien)
Alexander Bak Team FOG Næstved (Danmark)
Alexander Birketoft Cal. Babtist Uni. Lancers (USA)
*Chanan Colman Maccabi Haifa (Israel)
*Christian Benzon Evansville (USA)
Daniel Mortensen Wright State Uni. Raiders (USA)
Darko Jukic Bakken Bears (Danmark)
Esben Reinholt Genoptræning
*Frederik H Nielsen Hørsholm 79’ers (Danmark)
Frederik Rungby SISU (Danmark)
Gabriel Iffe Lundberg Horsens IC (Danmark)
Jacob Enevold Drake Uni. (USA)
Jonas Zohore Aalstar (Belgien)
Jonathan Gilling Hørsholm 79’ers (Danmark)
Kevin Larsen George Washington Uni (USA)
Mathias Seilund Bristol Flyers (England)
Mikkel Plannthin Bakken Bears (Danmark)
*Morten Sahlertz Bakken Bears (Danmark)
Peter Møller Metro St. Roadrunners (USA)
Sami Eleraky Pacific Tigers (USA)
Shavon Shields Nebraska Cornhuskers (USA)
Tobias Reinholt Oostende 2 (Belgien)
Zarko Jukic Norrköping Dolphins (Sverige)

*Nye spillere på listen, sammenlignet med truppen i 2015.

Før drømmene om en plads ved EM kan blive en realitet, skal det danske hold op i mod modstandere som Tyskland, Holland og Østrig i gruppe B. Se alle grupperne ved at klikke her.

Tyskland har en rig basketball historie med en række topprofiler i Dennis Schröder fra Atlanta Hawks, Maik Zirbes fra KK Crvena Zvezda, og er definitivt den absolutte favorit til at tage førstepladsen i gruppen. Holland der også har en række profiler rundt i de større europæiske ligaer må desuden anses at være gruppens anden bedste hold.

Sidst men ikke mindst har vi Østrig som også var i gruppe med Danmark sidste gang ved kvalifikationen, hvor det blev til to sejre til Østrig. Første kamp blev noget af en af afklapsning, da Østrig besejrede Danmark med 86-66. Anden kamp var dog noget mere lige og endte med 72-80.

Alle gruppevinderne går direkte videre, samt de fire bedste to’ere i grupperne, og derfor må man konkludere at hvis Danmark gøre sig forhåbninger om kvalifikation til Eurobasket 2017, så skal kampene mod Holland og Østrig vindes.

Programmet for Danmarks kampe:
31/08-16 Tyskland – Danmark
03/09-16 Danmark – Holland
07/09-16 Østrig – Danmark
10/09-16 Danmark – Tyskland
14/09-16 Holland – Danmark
17/09-16 Danmark – Østrig

Hvor kampene skal spilles er endnu ikke blevet officielt præsenteret af det danske basketball forbund.

Foto: DBBF

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Onsdag morgen har Danmarks Basketball Forbund annonceret, at Arnel Dedic er blevet fyret som landstræner for det danske basketballlandshold.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Eurobasket

Torsdag formiddag skulle grupperne til næste runde af Præ-kvalifikationen til EuroBasket 2025 findes. Der skulle findes tre grupper med fire lande i hver gruppe....

Internationalt

Med to sejre lørdag, skal 3X3 herrelandsholdet skal spille puljefinale kl 10:20, hvor Ungarn venter.

Landshold

Sportskanalen SPORT LIVE har indgået en aftale med Danmarks Basketball Forbund, der giver dem eksklusiv adgang til til alle kvinde- og herrelandsholdets kampe frem...

Eurobasket

Danmarks Basketball Forbund har lavet en aftale med Sport Live, så en håndfuld store basketballkampe de næste fem måneder kan følges direkte på TV-kanalen.

Eurobasket

Landstræner Arnel Dedic udtog onsdag sin bruttotrup forud for mødet med Norge senere på måneden, og Dedic lagde i høj grad vægt på erfaring...