fbpx
Connect with us

Charlotte Hornets

11 EuroLeague spillere kæmper om VM-guldet i Kina

Imponerende 11 spillere der til dagligt spiller i europas bedste klubturnering EuroLeague, er at finde hos de to VM-finalister Spanien og Argentina. Til forskel er der blot fire spillere fra verdens bedste liga NBA i finalen.

Foto: FIBA.com

Før VM-slutrunden var det Serbien og USA som var på alles læber, som favoritter til at gå hele vejen og mødes i finalen. Stik modsat er det dog Spanien, og højest overraskende Argentina, som står overfor hinanden søndag aften.

Spaniens optur startede i anden runde af gruppespillet, hvor Spanien slog Serbien, og har herefter været ustoppelige. Polen blev stoppet i kvartfinalen med 90-78, og herefter slog man Australien i semifinalen efter overtid med 95-88, takket være især den to gange dobbelte EuroLeague-MVP Sergio Llull, som stod for en række trepointsscoringer da der var mest brug for det.

Det er blot anden gang at Spanien er at finde i VM-finalen. Første og eneste gang var tilbage i 2006 i Japan, hvor de også vandt guldet, da de slog Grækenland med 70-47.

Argentina har til forskel for Spanien været i finalen to gange før. Første gang var ved det første VM-slutrunde nogensinde i 1950, hvor man slog USA med 64-50 i finalen, imens de anden gange tabte 84-77 efter overtid til Jugoslavien, nu Serbien i 2002.

Netop Serbien var også holdet som blev argentinernes offer i kvartfinalen i år. Argentina slog til manges overraskelse serberne med 97-87, før Frankrig fik kærligheden at føle i semifinalen, da Argentina slog Les Bleus med overbevisende 80-66.

Især den 39-årige Luis Scola har været I M P O N E R E N D E, med sine 19,3 point, 8,1 rebounds, og 1,7 assists ved denne slutrunde, med stor hjælp fra Real Madrid-guarden Campazzo med sine 13,6 point, 7,7 assists og 4,6 rebounds pr. kamp.

Hele 11 EuroLeague-spillere er at finde hos VM-finalisterne

EuroLeague skydes igang om få uger, men allerede nu er der en lille detalje som kan glæde de europæiske basketball fans.

Det der nemlig er mest imponerende ved søndagens matchup mellem Spanien og Argentina i VM-finalen i Kina, er at hele 11 spillere fra de to landshold, kommer fra den bedste europæiske klubturnering EuroLeague.

Det spanske storhold Real Madrid er holdet som topper listen med hele fire spillere i VM-finalen. Sergio Llull, Rudy Fernandez fra Spanien, samt Facu Campazzo, Nicolas Laprovittola og Gabriel Deck fra Argentina. 

FC Barcelona som i øvrigt er gået hen og blevet favoritter til at gå i EuroLeague-finalen i denne sæson, i og med at holdet har tilføjet profiler som Nikola Mirotic og Malcolm Delaney, er i Kina repræsenteret af tre spiller. Pau Ribas, Pierre Oriola, og Victor Claver på det spanske landshold. 

Deres rivaler fra den spanske liga, og EuroLeague KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz, har Luca Vildoza og Patricio Garino fra Argentina i finalen, og sidst men ikke mindst har Valencia Basket, Quino Colom som skal forsøge at vinde VM-guldet tilbage til Spanien.

Til forskel er der blot fire spillere fra verdens bedste liga NBA i finalen. Alle tre spillere er fra den spanske landshold. Ricky Rubio fra Phoenix Suns, Marc Gasol fra Toronto Raptors, Willy Hernangomez fra Charlotte Hornets og brormand Juancho Hernangomez fra Denver Nuggets.

Dette viser i sin sandhed at basketball ikke længere er et NBA-domineret verden. Ihvertfald ikke når der er tale om VM.

Herunder kan du se en lille optakt til VM-finalen som afgøres søndag eftermiddag kl. 14.00 lokal tid.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Charlotte Hornets