fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

EuroBasket 2017: Lad elimineringen gå i gang!

Præstationerne i gruppespillet kan ikke længere bruges, for nu starter knock-out-fasen, hvor helt andre regler gælder. Her bliver drenge til mænd, og spillere til helte.

Brug ← → piletaster for at skifte

OTTENDEDELSFINALERNE – LØRDAG

Gruppespillet har budt på masser af overraskelser, såsom den største af dem alle Finland samt Ukraine, som skal i aktion lørdag, og Ungarn som spiller på søndag. Nogle af dem, har dog en større chance end andre til at gå videre.

SLOVENIEN (5-0) – UKRAINE (2-3)

Prognose: 10% – 90%
Dag: Lørdag 09.09.2017
Tid: 11:30

Ukraine er måske den største overraskelse af de tre, men er nok også det hold, som får det sværrest i ottendedelsfinalen.

Deres modstander er nemlig Slovenien, som har spillet en fornem slutrunde, og blevet båret igennem af duoen Dragić – Dončić til en ubesejret stime af fem kampe i gruppespillet. Slovenien tog i gruppen skalpen på Frankrig 95-78 og Ukraine er altså ingenting i forhold til det franske mandskab.

Ukrainerne kom til forskel for Slovenien videre fra gruppen, på et noget så billig grundlag. Israel lod sig ”overgive”, for ikke og sige måske med vilje, i det sidste opgør i gruppespillet, hvilket sendte Ukraine videre, og Georgien ud af EM.

Kort sagt bliver Ukraine og ottendedelsfinalen langt fra endestationen for Slovenien, og Ukraine burde bare nyde deres sightseeing-tur til Istanbul, for kampen bliver deres sidste dag ved EM.

TYSKLAND (3-2) – FRANKRIG (3-2)

Prognose: 40% – 60%
Dag: Lørdag 09.09.2017
Tid: 14:15

Frankrig møder i ottendedelsfinalen Tyskland, efter at et nederlag til Finland kostede dem dyrt, nemlig en tredjeplads i Gruppe A.

Franskmændene mangler en masse profiler denne sommer i form af bla. Gobert og Batum. De har derfor ikke overraskende heller ikke imponeret ved slutrunden, imens Tyskland til tider har vist nogle rigtig gode takter, og afhænger stærkt af at Dennis Schröder har en god dag. Bliver han lukket ned, så får Tyskland det meget svært.

For få år siden ville Frankrig være store favoritter i dette match-up, men i dag er det ikke usandsyndligt at forestille sig at Tyskland kunne give Frankrig problemer.

Franskmændene vil dog langt fra lægge sig ned og overgive sig, og især ikke efter deres ydmygende sejr mod Slovenien. Tværtimod er de sultne. Det franske mandskab, har ligeledes langt mere erfaring end tyskerne, og dette kunne komme dem til fordel i dette opgør.

FINLAND (4-1) – ITALIEN (3-2)

Prognose: 50% – 50%
Dag: Lørdag 09.09.2017
Tid: 17:45

Finland har til forskel for Ukraine været den mest positive oplevelse ved dette EM, eftersom ‘’The Wolfpack’’ har leveret store resultater i Gruppe A.

Finnerne slog blandt andet Grækenland og Frankrig, og var utrolig tæt på en sejr mod Slovenien. Nu er der dog ingen kære mor længere, og deres hjemmebane fra Helsinki, bliver skiftet ud med Istanbul.

Finland møder dog her et svingende italiensk landshold, der ikke har bevist meget ved denne slutrunde. Italien er ganske vist favoritter navnemæssigt på papiret, men kigger vi på præstationerne, så er Finland favoritten i dette opgør.

Med det sagt, så har det italienske landshold langt mere erfaring, og det bliver derfor spændende at se om EM-sensationen, den 20-årige Lauri Markkanen og Co., kan modstå presset, og bringe Finland til kvartfinalen for første gang siden 1967!

LITAUEN (4-1) – GRÆKENLAND (2-3)

Prognose: 60% – 40%
Dag: Lørdag 09.09.2017
Tid: 20:30

Sidst men ikke mindst finder vi opgøret mellem Litauen og Grækenland – Et traditionsrigt europæisk opgør.

Traditioner er der altid masser af men traditionens tro er Grækerne langt fra ligeså stærke som de plejer at være. Giannis Antetokounmpo måtte melde afbud til EM, og det har ødelagt alt for grækerne.

En masse interne skænderier, slagsmål med mere har ligeledes været med til at ødelægge euforien omkring landsholdet, der har vakt vrede i hjemlandet.

De har langtfra vist deres klasse, og tabt til Frankrig, Slovenien og Finland, og slog med nød og næppe Polen i en altafgørende kamp, hvor vinderen skulle i ottendedelsfinalen. Her står de så nu, men meget lang bliver vejen formentligt ikke.

På den anden side står nemlig Litauen, en modstander som ikke bliver nem at komme forbi. Litauerne startede skævt med et nederlag til Georgien, men var herefter perfekte og vundet samtlige kampe i gruppespillet.

Langsomt men effektivt har de igennem turneringen fået gang i flere og flere profiler på holdet, og de ligner en modstander, der bliver for stærk til et græsk landshold omkranset af kaos.

Brug ← → piletaster for at skifte

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...

FIBA

Onsdag blev de to sidste kvartfinaler til VM 2023 spillet, og her spillede Tyskland og Canada sig videre til semifinalerne.

Nyhedsoversigt

MVP-opgøret mellem Shai Gilgeous-Alexander og Luka Doncic skabte spænding i en kamp, hvor Canada endte med at trække det længste strå mod Slovenien.