fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Canada vinder stort over Letland

Letland måtte se sig slået stort af Canada, der vandt med 26 point. Dette til trods for, at Letland var godt med, og endda klart bedst fra start.

Foto: fiba.basketball

Efter storsejren over Libanon stod Canada tirsdag overfor Letland, der netop havde sørget for, at Frankrig var overraskende tidligt ude af VM.

Selvom Letland startede bedst ud, vandt Canada med hele 26 point i tirsdagens kamp mod Letland.  Kampen endte 101-75. Det var Canadas tredje sejr i træk, og de har i den indledende runde ved årets VM vundet de tre kampe med 37 point i snit.

Canada var store favoritter inden opgøret, men det var ikke til at se i første periode. Letland startede utroligt godt ud bag trepointslinjen. Fire af deres første fem ramte skud var treere. De fik dog lavet mange personlige fejl, og Canada kom i bonus allerede efter fem minutter.

Det formåede Canada ikke at udnytte. Udover Gilgeous-Alexander og Olynyk, havde canadierne store problemer fra linjen hele kampen.

Efter første periode var Letland foran med 10 point, 13-23. De formåede at holde en fin føring i meget af anden periode. I de sidste minutter af første halvleg, skete der noget med Canada. De spillede utroligt godt forsvar og så bedre ud offensivt, og på få minutter var de tilbage i kampen. RJ Barrett sikrede dem en et-pointsføring ved halvleg med et layup i sidste sekund.

Suveræn canadisk anden halvleg

I anden halvleg startede Canada ud som de favoritter, de var. Ført an af Shai Gilgeous-Alexander var Canada foran med ni point efter halvandet minut af tredje periode. Derefter begyndte kampen dog at gå langsomt, og begge hold havde svært ved at skabe noget. Rodions Kurucs var velspillende for Letland i tredje periode og var med til at holde dem lidt med i kampen. Gilgeous-Alexander var dog på et helt andet niveau, og på næsten egen hånd førte han Canada til en 10-points føring.

I fjerde periode startede Canada, hvor de slap. De var lynhurtigt foran med 17 point. Herfra var kampen næsten afgjort, og føringen rykkede sig ikke meget.

Canada fortsatte lige til det sidste, og kampen endte med en storsejr på 26 point. Det var Canadas to unge stjerner, Gilgeous-Alexander og Barrett, der gik forrest i sejren. De sluttede med henholdsvis 27 og 22 point. Shai havde ligeledes seks rebounds og seks assists. RJ Barret havde en fin kamp, men havde det svært fra linjen, hvor han missede alle sine fire forsøg.

Kelly Olynyk var også vigtig for Canada i sejren. Han ramte flere store skud og virkede som en vigtigt skikkelse på deres hold. For Letland var det Rodions Kurucs og Andrejs Grazulis, som førte an. De endte på henholdsvis 14 og 16 point.

Den unge Arturs Zagars, spillede også en flot kamp. Han skabte meget for holdet og fik lavet flere highlights.

Både Canada og Letland er videre til næste runde af VM. Her vil de begge være i samme gruppe, hvor også Spanien er at finde. Sidste deltager i gruppen bliver fundet efter de sidste kampe af den indledende runde er spillet.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Toronto Raptors tradede OG Anunoby væk tidligere på sæsonen. Nu forstærker holdet sig med den høje skarpskytte Kelly Olynyk.

NBA

Lebron James skal være All-Star for en rekordhøj 20. gang i karrieren, da han er anfører for All-Star holdet i West, som tørner sammen...

NBA

Toronto Raptors sender profilen OG Anunoby til New York Knicks i bytte for blandt andre RJ Barrett.

Analyser

Sidste sæson blev det helt store gennembrud for Shai Gilgeous-Alexander. Nu skal OKC's blot 24-årige stjerneskud for alvor vise vejen for sine endnu yngre...

Analyser

Hvis frihedsgudinden skulle have en mand ved sin side, er der nok mange Knicks-fans, der ville råbe højt om, at han gerne måtte ligne...

NBA

Hvis du får et straffekast, er det oftest et bevis på, at modstanderen har brugt beskidte kneb for at stoppe dig. Det kan dog...