fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Olympiacos og Spanoulis udligner den græske finale med buzzerbeater treer

For 11. sæson i træk mødes de græske giganter Olympiacos og Panathinaikos i den græske finale. Og for 11. sæson i træk slipper vi heller ikke for spændingen i deres opgør.

De to hold er helt sikkert to af de største klubber i nyere tid. Men en af dem har dog en længere succeshistorie end det andet.

Panathinaikos er nemlig helt klart den klub, der har domineret den græske liga siden oprindelsen med deres 34 titler, imens Olympiacos blot har 11 titler.

De rød-hvide havde en stærk periode i 90’erne, men herefter overtog PAO igen magten i den græske liga, med blandt andet ni titler i træk fra 2002/03 til 2010/11. Siden da, har balancen dog været mere ligelidt fordelt mellem de to klubber.

I Euroleague har de to græske klubber også været nogle af de stærkeste forcer. Olympiacos har været ved Final Four 9 gange og vundet tre titler i 1996/97, 2011/12, og i 2012/13.

Panathinaikos derimod har stået ved finaleturneringen 11 gange, og vundet 6 ud af de 7 finaler de har stået i, i 1995/96, 1999/00, 2001/02, 2006/07, 2008/09 og 2010/11 sæsonen.

Mest imponerende er det at de sidste fem er vundet under den samme træner, serbiske Zeljko Obradovic, der er den mest vindene europæiske træner, med 8 Euroleague titler, og blandt andet 11 græske titler med netop Panathinaikos.

Vassilis - Spanoulis - Olympiacos - olympiacosbc.gr

Vassilis Spanoulis afgjorde kampen for Panathinaikos med en buzzerbeater treer i fjerde periode med få sekunder igen af kampen – Foto: olympiacosbc.gr

Masser af drama i kamp to

Finalerne i den græske liga spilles bedst ud af fem kampe. Dette betyder at vinderen er det hold der vinder 3 kampe først. Lige nu er finalen udlignet til 1-1, hvor begge hold har vundet en enkelt kamp på udebane.

I det første opgør i finalen stjal Panathinaikos hjemmebanefordelen fra rivalerne fra Piraeus, som sluttede af på førstepladsen i grundspillet foran de grønne. PAO vandt kamp 81-83, derfor var der lagt op til mere end drama i kamp to i OAKA Arena.

I det andet opgør ville begge hold rigtig gerne vinde igen. Olympiacos for ikke at tabe hele sæsonen på gulvet, og Panathianikos, for at komme lidt nærmere deres 35. titel i klubbens historie. Men kun et hold kunne vinde.

I en kamp der ikke just var køn at se på, efter mange brændte skud, og dårlige beslutninger af begge mandskaber, fik opgøret dog alligevel en mere end dramatisk afslutning der kompenserede for det dårlige basketball.

Læs også: Semifinale-brag i Bundesligaen, en kopi af sidste års finale

Ved resultatet 63-65 og med blot få sekunder igen af kampen, dukker Dimitris Diamantidis op. Diamantidis havde ikke ramt et eneste field goal i kampen indtil da. Men kender man grækeren skal han aldrig tælle ham ude af kampen, og med et klassisk step-back rammer han trepointsforsøget, og giver Panathinaikos føringen til 66-65. Men kampen var langt fra forbi.

For med 8.3 sekunder igen har Olympiacos bolden i den anden ende. Og her er det Vassilis Spanoulis der tog ansvaret og det sidste skud i kampen. Med mindre end 5 sekunder igen, og aggressivt forsvar samt en hånd i ansigtet af Nick Calathes, sender Spanoulis det pressede skud af sted bag tre-pointslinien. Skuddet går i, den slår buzzeren, og Olympiacos vinder samtidigt hjemmebanefordelen tilbage igen i serien 66-68.

Bedste mand for Olympiacos var Georgios Printezis med sine 20 point 9 rebounds og 2 assists, efterfulgt af Vassilis Spanoulis med sine 11 point 5 rebounds og 3 assists.

For hjemmeholdet var Nikos Pappas der var bedst med sine 12 point, 1 rebounds og 1 assist, efterfulgt af amerikanske James Gist med sine 9 point og 2 rebounds.

Se eller gense den vanvittige afslutning på kampen mellem Olympiacos og Panathinaikos i den græske finale herunder. Kamp tre i finalen spilles torsdag den 26. maj i Pireaus.

Foto: olympiacosbc.gr

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC skal spille EuroCup i denne sæson. Sepsi måtte nøjes med andenpladsen i Euroleague-kvalifikationen, hvilket ikke var nok til en...

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC tabte tirsdag aften og har dermed brug for en hjælpende hånd, hvis sæson 2022/23 skal stå...

EuroLeague

Tirsdag starter Maria Jespersen og hendes nye arbejdsgiver, ACS Sepsi-SIC, på kvalifikationen til Euroleague, hvor en plads i det fineste selskab i europæisk basketball...

EuroLeague

Olympiacos´ Sacha Vezenkov er blevet kåret som måneden spiller for februar i Euroleague.

Alba Berlin

Covid-19 fortsætter med at påvirke kampene i Euroleague. Nu er endnu tre kampe aflyst.

EuroLeague

Panathinaikos og Barcelona er blevey idømt bøder af EuroLeague, på grund af tilhængeres dårlige opførsel under kampene mod henholdsvis Olympiacos Piraeus og Unics Kazan...

CSKA Moscow

Kampen mellem CSKA Moskva og Olympiacos, der skulle spilles i morgen den 29. december, er blevet udsat grundet Corona-udbrud hos det græske mandskab.

CSKA Moscow

Iffe Lundberg og CSKA Moskva besejrede fredag aften Olympiacos Piraeus med cifrene 88-82. Den danske CSKA-profil gjorde en god figur og leverede 16 point....