fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Maria Jespersen tog teten i nederlag i Euroleague-kvalifikationen

Den danske landsholdsprofil Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC tabte tirsdag aften og har dermed brug for en hjælpende hånd, hvis sæson 2022/23 skal stå på Euroleague-deltagelse.

Foto: fiba.basketball

Maria Jespersen viste tænder, da hendes hold, ACS Sepsi-SIC, tirsdag krydsede klinger med græske Olympiacos S.F.P i første kamp i kvalifikationen til Euroleague.

Den 28-årige dansker spillede en stor kamp for rumænske Sepsi, der dog måtte se sig besejret af Olympiacos med 73-54.

Maria Jespersen stod for 18 point, fem rebounds, en enkelt assist og to steals i 32 minutter på banen. Den danske forward var dermed holdets topscorer og samtidigt den Sepsi-spiller med næstflest minutter i kampen.

Kampens topscorer var amerikanske Megan Gustafson, der leverede en præstation af høj, høj kvalitet for Olympiacos. Gustafson, der i den forgangne WNBA-sæson spillede for Phoenix Mercury, sluttede med 29 point, 13 rebounds, tre assists og to blocks. Gustafson skød 68% fra gulvet.

Olympiacos sætter sig i en fordelagtig position

I pausen var der blot otte point, 39-31, mellem de to hold, men en god tredje periode af grækerne, der blev vundet med 19-8, satte pres på Jespersens Sepsi, der desværre ikke formåede at lave comebacket i fjerde periode.

Fjerde periode sluttede 15-15, så den rumænske klub formåede ej heller at pynte på resultatet i løbet af de sidste ti minutter.

Og netop pointforskellen kan vise sig at blive afgørende.

Onsdag spiller ACS Sepsi-SIC mod KKZ Crvena Zvezda, og den rumænske klub står med ryggen mod muren.

Med nederlaget i første kvalifikationskamp kan Jespersen og Sepsi nu nemlig ikke selv afgøre deres skæbne. For at de kan kvalificere sig til Euroleague er det selvsagt et must, at de vinder mod Crvena Zvezda.

Omvendt skal den serbiske klub slå Olympiacos på torsdag, hvilket betyder at alle tre hold i så fald står med én sejr. I dette tilfælde bliver det pointforskellen, der afgører vinderen af kvalifikationsturneringen.

Vinder Olympiacos mod det serbiske hold og gør rent bord, bliver Sepsi og Crvena Czezda sorteper i kampen om Euroleague.

I stedet skal Maria Jespersen således spille EuroCup i den kommende sæson.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Sebastian Åris tvang kampen i overtid, da Kometa Kaposvári havde brug for fem ekstra minutter til at besejre Naturtex-SZTE-Szedeak i den bedste ungarske række.

Dansk Basket

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede...

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

EuroCup

ACS Sepsi-SIC, der har danske Maria Jespersen på holdkortet, tabte onsdag for første gang i 23 kampe, da EuroCup-favoritterne LDLC ASVEL Feminin sejrede på...

Internationalt

Jonas Zohore var i hopla, da BC Siauliai onsdag krydsede klinger med polske Zielona Gora. Polakkerne hentede en snæver sejr på 78-73.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen spillede endnu en god kamp, da Adidas Next Generation Tournament lørdag fortsatte. Danskerens mandskab sluttede gruppespillet med en...