fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Olympiacos er græske mestre efter drama og to gange overtid

Mandag aften faldt afgørelsen i den græske finale mellem Olympiacos og Panathinaikos. En afgørelse, hvor Vassilis Spanoulis ligesom mange gange før, fik en stor hovedrolle.

Det er 11. sæson i træk at de to græske giganter, Olympiacos og Panathinaikos mødes i den græske finale. Og akkurat som før, var der spænding til det sidste.

Olympiacos var foran 2-1 i serien inden aftenens opgør, med to sejre i de sidste to kampe efter at PAO lagde ud med at slå Olympiacos på deres hjemmebane.

Dette vendte dog, og Panathinaikos var dermed pressede til at vinde, for ikke at tabe finalen mandag aften. Olympiacos stjal dog guldet, efter en noget så dramatisk afslutning af kampen, som de vinder med 82-81 i det allersidste sekund efter to gange overtid.

Det er dermed første gang siden de holde år i 90’erne, hvor Olympiacos vandt den græske titel fem gange i træk i perioden 1993-1997, at de de rød-hvide vinder titlen to år i træk.

De er dog stadig langtfra PAO, der stadigvæk er den klub, der har domineret den græske liga siden oprindelsen med deres 34 titler, imens dette blot var Olympiacos 12 titel i klubbens historie.

Spanoulis gjorde igen det onde ved Panathinaikos!

Man tror man har set alt fra den 33-årige græske landsholds-guard, og alligevel formår han at levere spektakulære scenarier gang på gang.

Akkurat som i kamp to i den græske finale serie, gentog han bevægelsen, skuddet, succesen, og vandt mesterskabet for Pireaus klubben.

Vassilis Spanoulis var nemlig endnu en gang manden, der sikrede Olympiacos en sejr. En sejr der giver dem deres 12 græske titel, da han her til aften ramte endnu en gamewinning treer med 1.9 sekunder igen af kampen. Og så endda på udebane!

I fjerde periode missede han det afgørende skud, men efter to gange overtid, så gad den bedste græske spiller i øjeblikket ikke længere at trække tiden ud, og sendte det afgørende skud afsted.

Olympiacos vandt efter en dramatisk kamp, der blev trukket ud i to gange overtid. Og i det sidste minut var det altså igen Vassilis Spanolis der tog ansvaret, sendte skuddet afsted og ramte i aller sidste sekund til resultatet 82-81.

”Dette er en kæmpe succes for mit hold, Olympiacos. Vi har været igennem mange problemer, og kampe i denne sæson, men vi vandt mesterskabet, og nu kan vi fejre det,” udtalte han efter kampen.

Spanoulis sluttede af med 25 point og 6 assists (6/10 bag treeren), og sluttede derfor finale-serien af på den mest fantastiske måde.

En legende takker af

I den anden lejr, var der selvfølgeligt stor skuffelse, og især hos en bestemt spiller, som mange fans vil savne noget så grusomt. Legenden over alle græske legender, Dimitris Diamantidis.

Netop han var spilleren, som Spanoulis sendte bolden over, og i kurven. Og netop dette øjeblik, vil han huske i mange år i fremtiden af en bestemt årsag. De to stod nemlig overfor hinanden en allersidste gang, efter mange års rivalisering, og mange års intense kampe.

Den græske guard spillede nemlig sin sidste kamp i karrieren for Panathinaikos, og sin sidste kamp nogensinde, eftersom han har udtrykt at den fantastiske tur, slutter denne sommer. Et eventyr, der altså slutter uden et mesterskab, som han så inderligt ønskede.

”Jeg vil gerne sige at det at et svært øjeblik for mig, at vide at jeg ikke kommer til at være der sammen med holdet i september for at gøre klar til næste sæson. Lige nu er det ikke gået op for mig at jeg trækker mig. Min beslutning er dog velovervejet,” afsluttede legenden af med at udtale til pressekonferencen, og blev efterfulgt af en lang klap-salve af de mange journalister.

Dimitris Diamantidis, sluttede sin sidste kamp af med 15 point, 6 assists og 6 rebounds. Fullcourt har et længere artikel klar om den græske legende i løbet af ugen, der sætter fokus på den lange, og fantastiske karriere som Diamantidis har haft, siden 1999, hvor han først satte sine ben i den græske liga for Iraklis.

Foto: Olympiacosbc.gr

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC skal spille EuroCup i denne sæson. Sepsi måtte nøjes med andenpladsen i Euroleague-kvalifikationen, hvilket ikke var nok til en...

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC tabte tirsdag aften og har dermed brug for en hjælpende hånd, hvis sæson 2022/23 skal stå...

EuroLeague

Tirsdag starter Maria Jespersen og hendes nye arbejdsgiver, ACS Sepsi-SIC, på kvalifikationen til Euroleague, hvor en plads i det fineste selskab i europæisk basketball...

EuroLeague

Olympiacos´ Sacha Vezenkov er blevet kåret som måneden spiller for februar i Euroleague.

Alba Berlin

Covid-19 fortsætter med at påvirke kampene i Euroleague. Nu er endnu tre kampe aflyst.

EuroLeague

Panathinaikos og Barcelona er blevey idømt bøder af EuroLeague, på grund af tilhængeres dårlige opførsel under kampene mod henholdsvis Olympiacos Piraeus og Unics Kazan...

CSKA Moscow

Kampen mellem CSKA Moskva og Olympiacos, der skulle spilles i morgen den 29. december, er blevet udsat grundet Corona-udbrud hos det græske mandskab.

CSKA Moscow

Iffe Lundberg og CSKA Moskva besejrede fredag aften Olympiacos Piraeus med cifrene 88-82. Den danske CSKA-profil gjorde en god figur og leverede 16 point....