fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Larry Brown gør comeback som cheftræner i den italienske Serie A

Den legendariske træner Larry Brown gør comeback som cheftræner i den kommende sæson, hvor han skal stå i spidsen for den italienske klub Fiat Torino, i den bedste italienske række.

Larry Brown stoppede som træner i NBA i 2010, hos Charlotte Bobcats. Fra 2012 til 2016 har Brown været træner for SMU Mustangs i Dallas, Texas. Den 8. juli 2016 trak han sig tilbage som cheftræner, men nu gør han altså comeback.

Den tidligere serbiske Hørsholm 79ers træner, Nemanja Jovanovic, har de seneste par år nydt selskab af den amerikanske Hall of Fame-træner Larry Brown som kollega. Nu er amerikaneren dog på vej til Europa.

Rygterne har svirret længe, og i dag blev det officielt. Den italienske klub Fiat Torino, kunne her til eftermiddag afsløre at Larry Brown bliver den nye cheftræner for sæsonen.

Den 77-årige træner som kom i Naismith Memorial Basketball Hall of Fame i 2002, har vundet både NBA og NCAA. NBA vandt han med Detroit Pistons i 2004, og NCAA med Kansas Jayhawks i 1988.

Han har i løbet af karrieren også vundet guld ved de olympiske lege både som træner (1964) og assistenttræner (2000), samt en bronzemedalje i 2004.

Fiat Torino sluttede denne sæson af med 13 sejre og 17 nederlag, på en 11. plads i den bedste italienske række. Det er endnu uvist om italianerne skal spille i EuroCup i næste sæson, eller i Basketball Champions League.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Hall of fame-træner Larry Brown er blevet fyret efter et mislykket ophold i Torino.

Eurobasket

Shavon Shields kan se frem til at blive en af de store profiler i EuroLeague i den kommende sæson hvor han forventes at blive...

Eurobasket

Shavon Shields er ikke at finde i den danske trup når landsholdet torsdag aften tager imod Albanien i Arena Næstved.

ASVEL

Denne artikel er sponsoreret af OZ.com Fra denne sæson af, har du mulighed for at se noget af Europas absolut bedste basketball hjemme i...

Internationalt

Han havde en energi som næppe kan beskrives med ord – Og i dag kan han dog nok betegnes som en af verdens mest...

Internationalt

Den unge Esben Reinholt der pt. er en af Danmarsk mest eftertragtede talenter, har efter sine flotte bedrifter til EM kvalifikationskampene virkelig fået udbytte...