fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Historisk sejr – Bakken Bears videre i EuroChallenge

Tirsdag den 10. december 2013 vil ikke blive glemt foreløbigt, da det var dagen hvor de danske mestre, Bakken Bears, for første gang nogensinde placerede sig videre fra gruppespillet i EuroChallenge.

Bakken Bears - Daniel Lambertsen

Med sejren over Kataja på 66-68 sikrede Bakken Bears sig videre avancement i EuroChallenge. Men nemt var det dog ikke for aarhusianerne.

Første halvleg var meget lige, men i anden begyndte de danske mestre dog at dominere kampen. Nemt blev det som sagt ikke, da finnerne i fjerde periode bringer sig selv foran, og skaber dermed tvivl om Bakken Bears kan modstå presset, både på banen, men også fra de næsten 2.000 fremmødte tilskuere, der for alvor vågnede op da deres hold bragte sig foran.

Bakken Bears formår dog at modstå alt dette, men en sikker sejr blev det dog ikke til. De danske mestrer vinder nemlig i allersidste sekund, da Andreas Jakobsen scorede kampens sidste to point med kun 1,9 sekunder tilbage – næsten liggende på gulvet, efterfulgt af et block af Chris Christoffersen på kampens sidste finske skud. Sjovt fact om kampen og netop Chris Christoffersen er at sidste gang den store Bornholmer var i arenaen i Kataja, spillede han om det finske mesterskab.

Hele holdet er overvældet af følelser

Det var en stor sejr for klubben, for spillerne, og sidst men ikke mindst, for hele det danske basketball samfund. En historisk begivenhed, som især cheftræner Ville Tuominen ikke endnu har indset.

– Jeg tror ikke rigtigt at det har slået mig endnu hvad vi har opnået, men det er en fantastisk følelse, fortællerVille Tuominen - Bakken Bears - Per Wied Ville Tuominen til Fullcourt efter kampen og fortsætter. Jeg håber dette giver et positiv skub til dansk basketball, og at Bakken Bears kommer til at blive en fast deltager i europæiske turneringer.

Thomas Lærke derimod lægger mere fokus i at holdet og ham selv nu kan komme til at spille endnu flere kampe på den europæiske scene.

– Egentligt tænker jeg ikke så meget over at skriver såkaldt historie, men følelsen er selvfølglig utrolig god! Jeg forstår nok ikke at det er en stor ting endnu, men er glad for den opbakning vi får og så er det jo bare utrolig sjovt at spille disse kampe, så jeg er bare glad for at kunne komme til at spille 6 kampe til.

Hverken Ville Tuominen eller Thomas Lærke havde dog ikke troet at alt, ville ende med dette scenarie for Bakken Bears i sommers, da sæsonen gik igang.

– Vi møder Cholet i næste uge, hvor vi skal spille om første pladsen i gruppen. Hvis nogen havde sagt i sommers at vi ville gå videre fra gruppen, og måske som nr. 1, er der ikke ret mange der ville tro på det. Vores mål er derfor at blive ved i samme rytme, og fortsætte rutsjebaneturen, og nyde hvert øjeblik af den, afslutter Ville Tuominen med at fortælle til Fullcourt, hvor Thomas Lærke er fuldstændig enig.

– Jeg tror ikke nogen forventede at vi skulle gå videre, men det har også hjulpet os tror jeg. At kunne gå og spille som underdogs og uden pres. Dog efter at have spillet mod alle tre hold vidste jeg at vi havde det der skulle til for at gå videre, fortæller Thomas Lærke. En ting som Bakken Bears headcoach er fuldstændig enig med, fortæller den unge guard.

Hvem kan Bakken Bears møde?

Nemt bliver det dog heller ikke for Bakken Bears i den næste fase af EuroChallenge, da der venter meget sværere modstandere. Derudover vil der ikke længere blive taget geografisk hensyn, og det betyder at de danske mestre sagtens kan ende i en gruppe der vil betyde lange ture til blandt andet Rusland.

Bakken Bears kan alt efter den endelige placering blandt andet komme i gruppe med, Reggio Emilia fra den italienske bedste række, eller endnu værre BC Bursa, der er en af de få hold i denne sæson, der har formået at slå selveste Fenerbache Ulker, en af favoritterne til at vinde Euroleague i år.

Læs også: Felix Banobre fyret – Team FOG Næstved ansætter ny træner

Dernæst er der også Tsmoki Minsk der til dagligt spiller i den  VTB league, hvor man blandt andet finder CSKA Moscow (som de i øvrigt var ved at slå), samt Khimki og Krasnye Krylia. Andre muligheder er KK Szolnoki, Ural Ekateringburg, Okapi fra Belgien eller Kotka fra Finland. Ligemeget hvem Bakken Bears end skulle møde i den næste fase, er målet et og det samme som hele tiden. At vinde.

– Målet er at holde det kørende! Vi kommer til at stå overfor bedre hold nu, så vi skal hjem og blive bedre og træne på en masse ting vi har brug for. Så må vi se hvad der sker. Målet vil altid være at vinde den næste kamp uanset hvad, afslutter Thomas Lærke med at fortælle til Fullcourt.

(Foto: Daniel Lambertsen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.