fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Hørsholm 79ers satte ild til kaninerne – Zarko Jukic nød at være en del af kampen

Hørsholm 79ers formåede mandag aften at sikre sig en vigtig hjemmebanesejr i årets kvartfinaleserie mod Svendborg Rabbits.

Hørsholm 79'ers - Zarko Jukic - Thorbjørn Wangen

Svendborg gæstede Fire Arena med en hjemmesejr på 17 point i den første kamp i serien, og var samtidigt favoritter i aftenens opgør. Ingen havde derfor forventet en kamp hvor føringen skiftede hele 19 gange, og endte med en sejr til hjemmeholdet fra Hørsholm med 85-84, der dermed udligner serien til 1-1.

Afgørelsen i kampen faldt 9 sekunder før tid, da Atila Kovac sender bolden i kurven, hvor Demetrius Philips efterfølgende i den anden ende blocker et skud fra Claus Magaard, hvor unge Sikander Nielsen sikrer sig rebounden og dermed også kampen. Zarko Jukic udtaler til Fullcourt efter kampen, at han nød at være en del af dette opgør, som han betegner som en ægte playoff kamp.

– Jeg synes det var en fed kamp at være med til. Objektivt set var det en underholdende kamp, hvor der blev spillet god basketball, og der var spænding ned til det sidste sekund. Begge hold gik til den, præcis som playoff kampe skal være.

Frederik HN fortalte til Fullcourt efter den første kamp i kvartfinaleserien at Hørsholm skulle spille mere aggressivt og få justeret forsvaret. Dette formåede nordsjællænderne at gøre i mod Svendborg mandag aften konstaterer den unge forward.

– Vores angrebsspil er klart mere flydende i denne kamp. Og så synes jeg vi får justeret rigtig godt i vores forsvar. Vi holder rimelig godt styr på deres nøglespillere, samtidig med at vi får dækket deres 3ere op – som egentlig var det der slog os i første kamp.

Læs mere om de øvrige kvartfinaler ved at klikke her.

Trods justeringer mener Zarko dog at der stadig er plads til forbedringer til næste kamp og ikke mindst hele serien.

– Vi spiller en rigtig god kamp, men der er stadig en del ting vi kan forbedre både offensivt og defensivt. Hvis vi kan bygge videre på denne sejr, og få justeret nogle af de fejl vi laver i dag, så synes jeg vores chancer ser meget gode ud, afslutter Zarko Jukic med at fortælle til Fullcourt, der fik 14 point, 6 rebounds og 5 assists.

Forskellen mellem de to mandskaber i denne kamp var blandt andet at Hørsholm 79ers bænk scorede 10 point mere end gæsternes bænk. Ikke nok med det var Hørsholm rent faktisk bedre skydende. Kan de gentage succesen, kan en overraskelse måske også ske på udebane i kaninhulen.

Hørsholms bedste blev var netop Zarko Jukic og Brenton Butler med sine 22 point og 1 assist, samt Atila Kovac med 12 point, 4 rebounds, og 8 assists. I den anden lejr førte Antonio Porta an med sine 24 point, 6 rebounds, 3 assists og 2 steals efterfulgt af William Paul med 24 point, 5 rebounds, 2 assists og 1 steal.

Næste kamp spilles torsdag kl 19.15 i Svendborg Idrætscenter. Kampen vises desuden direkte på dk4.

Læs interviewet med Frederik HN ved at klikke her.

(Foto: Thorbjørn Wangen)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort