fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Craig Pedersen har udtaget truppen til EM

Landstræner Craig Pedersen og Arnar Guðjónsson kunne i dag løfte sløret for de 12 spillere, som skal kæmpe ved EM, og Svendborg Rabbits spilleren, Axel Kárason, er i blandt dem.

Craig Pedersen der til dagligt er cheftræner for danske Svendborg Rabbits i den bedste danske række, sammen med Arnar Guðjónsson som assistentræner, fortæller til den islandske hjemmeside at det har været en svær process at gå igennem.

”Det var meget svært (udvælgelsesprocessen), indtil sidste øjeblik overvejede vi alle muligheder og forskellige spillere,” udtaler Craig Pedersen til karfan.is og fortsætter.

”Til tider kan jeg stadig have mine tvivl, men i sidste ende har vi studeret hvad hver spiller kan yde til holdet, hvordan vi følte at brikkerne kunne falde bedst på plads, og hvad vi havde brug for under forskellige omstændigheder” afslører canadieren.

Læs også: Eurobasket 2015 – Powerranking #2

Island har kvalificerede sig til Eurobasket for første gang nogensinde i landets historie, og det i sig selv er en kæmpe ting. Craig Pedersen er nemlig ganske klar over at hans drenge er kæmpe underdogs i ”dødens gruppe” ved EM, som han kunne afsløre tidligere på året for Fullcourt.

”Lad os være ærlige. Vi er kæmpe, KÆMPE underdogs. Vores chancer er virkelig små. Men denne slutrunde kan bruges til at få masser af erfaring, og bygge endnu videre på basketball på Island.” fortæller en ærlig Craig Pedersen.

Op til EM har Island haft en række træningskampe hvor det er blevet til to sejr og to nederlag. Craig Pedersens tropper har slået Holland 80-55, samt Filippinerne med 86-76, og tabt til Estland med 85-65 samt Holland 67-65.

Islændingene mangler en enkelt kamp mod Belgien lørdag den 29. august inden det for alvor går løs til EM om en lille uges tid.

Dødens gruppe

Island lægger ud med at møde værterne fra Tyskland lørdag den 6. september i Berlin, og er samtidigt i gruppe med basketball-stormagterne Spanien, Serbien, Italien og Tyrkiet.

Islands hold til EuroBasket tæller følgende 12 navne hvor i blandt Axel Karason er at finde som denne sommer skiftede Værløse BBK ud med Svendborg Rabbits.

Læs også: Craig Pedersen om EM gruppen – Lad os være ærlige, vi er kæmpe underdogs

Truppen: Jon Stefansson, Hördur Vilhjálmsson, Jakob Sigurdarson, Pavel Ermolinskij, Ragnar Nathanaelsson, Martin Hermannsson, Axel Kárason, Helgi Magnússon, Aegir Steinarsson, Logi Gunnarsson, Haukur Pálsson, Hlynur Baeringsson.

Axel Karason var med til at hjælpe Island med at kvalificere sig til EM, og havde samtidigt en fin sæson for Værløse sidste år, hvor han snittede 9.3 point, 6.6 rebounds og 1.3 assists. Udover den mangeårige erfaring fra den danske Basketligaen kommer han nu altså også til at skrive EM på CV’et.

Foto: Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet to nye spillere. Den ene fik en god debut, da Svendborg Rabbits besejrede Bears Academy med 60-86.

BC Copenhagen

1/8-delsfinalerne af Landspokalen blev spillet i weekenden. Der blev spillet kampe mellem hold i Basketligaen og hold fra toppen af første division.

Basketligaen

Kaninerne har fået endnu en ny mand at stille på banen, efter man har hentet forwarden Dylan van Eyck til truppen.

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Basketligaen

Vi mødte Andreas Mortensen efter kampen mod Start Lublin i ENBL, og den unge dansker delte sine tanker om kampen, deltagelsen i ENBL og...

Basketligaen

Fullcourt.dk fangede Svendborg Rabbits´ cheftræner, Mads Andersen, til et interview efter onsdagens nederlag i European North Basketball League.