fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Sæsonoptakt Turkish Airlines EuroLeague 2020/2021

EuroLeague sæsonen 2020/21 skydes i gang i aften og vi har derfor på Fullcourt lavet en optaktsartikel, hvor du kan få overblikket over favoritterne til at vinde den præstigefulde turnering.

I aften skydes verdens næstbedste basketballturnering for klubhold i gang med en kamp mellem tyrkiske Anadolu Efes og russiske Zenit Sankt Petersborg klokken 19.30.

Turneringen blev stiftet tilbage i december 1957, og består i dag af 18 hold fra 9 forskellige lande.

Turneringen afvikles, modsat sidste uges Champions League kampe og den amerikanske NBA turnering, ikke i en lukket bobbel, men derimod på traditionel vis i klubbernes egne arenaer. Det sker af hensyn til klubbernes hjemlige ligaer, som kører sideløbende med EuroLeague turneringen.

Skulle turneringen forløbe gnidningsfrit, og uden for mange tilfælde af coronasmittede, vil Final Four som udgangspunkt blive afviklet i en lukket bobbel i Köln i april måned.

Sæsonen 2019/20

Sidste sæson blev domineret af Anadolu Efes, der virkede opsatte på at revanchere finalenederlaget til CSKA Moskva fra 2018/19 sæsonen. Den tyrkiske hovedstadsklub, var storspillende med den tidligere NBA-spiller, Shane Larkin, som frontfigur og spilstyrer.

Vicemestrene nåede dog aldrig at tage hul på slutspillet, da sæsonen som bekendt blev afbrudt grundet Covid-19. Derfor er det teknisk set stadig CSKA Moskva, der står som forsvarende EuroLeague mestre.

På pladserne lige efter Anadolu Efes, der lå nummer 1 inden sæsonen blev afbrudt, kunne man finde de to spanske giganter Real Madrid og FC Barcelona, der begge med flere erfarne NBA- og landsholdsspillere på holdkortet lignede første udfordrerne til Anadolu Efes.

Titel favoritterne 2020/21

Anadolu Efes
“Ingen grund til at ændre på et vindende hold”, virkede som grundprincippet for Anadolu Efes denne off-season. I hvert fald har holdet primært forlænget med rutinerede og veltestede spillere som Bryan Dunston, Chris Singleton og Rodrigue Beaubois. Det betyder, at holdet ikke har mistet noget af deres bredde fremmod den nye sæson og samtidig stiller de igen i år op med den måske bedste backcourt i form af Shane Larkin og Vasilije Micic, der supplere hinanden formidabelt og var arkitekterne bag holdets sprudlende offensiv sidste sæson.

FC Barcelona
Barcelona var en anelse dårligere i forsvarsenden end de nærmeste konkurrenter sidste sæson. Det problem har klubben imidlertid forsøgt at rette op på ved at hente Nick Calathes, der tre gange er blevet kåret til årets forsvarsspiller i Grækenland, samt blevet udtaget til to All-EuroLeague first teams.  Med andre ord kan Barcelona i år for alvor sætte tryg på i forsvarsenden, og kan de samtidig holde scoringskadencen fra sidste år, lover det altså godt.

Real Madrid
EuroLeauges mest vindende klub, har en af de bredeste og dygtigste backcourts med blandt andet Facu Campazzo, der sidste sæson var nummer to i ligaen i assists per kamp samt 2017 MVP´en Sergio Llull, der begge er med til at sikre et højt bundniveau. Derudover har Real Madrid en af ligaens bedste trænere i Pablo Laso. Noget man ikke må undervurdere ovenpå en offseason plaget af uregelmæssigheder på baggrund af Covid-19.

Dansk islæt

Udover basketball på et utroligt højt plan, kan vi også glæde os over, at der for tredje sæson i træk er dansk islæt med i form af dansk-amerikaneren, Shavon Shields, som i år tørner ud for AX Armani Exchange Milan.

Milan, der sidste sæson lå på en 12. plads, da turneringen blev afbrudt, har forstærket sig markant fremmod denne sæson med henblik på, at ende i top 8 og komme videre til slutspillet. Udover Shavon Shields har holdet hentet den fire-dobbelte EuroLeague mester Kyle Hines samt den tidligere All-EuroLeague guard, Malcolm Delaney.

Skulle AX Armani Exchange Milan kvalificere sig til EuroLeague slutspillet, vil det være anden gang i karrieren, at Shields opnår den bedrift. Seneste gjorde han det i 2018/19 sæsonen med KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz.

Interessante førsterunde kampe

I første runde af årets EuroLeague, er  der flere interessante kampe at holde øje med. Her får du Fullcourts bud på de tre bedste:

FC Barcelona vs. CSKA Moskva
Sidste sæsons nummer 3 mod nummer 4. De forsvarende mestre mod de potentielt kommende mestre. Der er i første runde lagt op til et vaskeægte topbrag, hvor du kan opleve forsvarsspil i verdensklasse og NBA-værdige 3-pointsscoringer.

Hold øje med: Nick Calathes er en af de bedste spilfordelere i ligaen og han har set skarp ud i træningskampene op mod sæsonen. Hold derfor et skarpt øje med, hvordan CSKA Moskva vil stoppe Calathes fra at distribuere bolden ud til Alex Abrines og Nikola Mirotic.

Khimki Moskva vs. Panathinaikos
Khimki Moskva deltager også til dagligt i VTB United League, så har du interesse i at se, hvilken form for modstand danske Iffe Lundberg fra tid til anden møder, skal du se med her. Derudover kan du opleve en af ligaens bedste scorer i form af den tidligere New York Knicks spiller, Alexey Shved, der i 2018 blev EuroLeague topscore.

Holde øje med: Panathinaikos har op til sæsonstart hentet en række skarpskytter. Heriblandt Nemanja Nedovic og Pierre Jackson. Holdet har potentiale til at blive et af de bedst skydende hold i sæsonen, men det er i øjeblikket tvivl om, hvem der skal agere spilfordeler efter  tabet af Nick Calathes.

Bayern München vs. AX Armani Exchange Milan
Det er naturligvis altid interessant at se, hvordan danske landsholdsspillere klarer sig i de europæiske turneringer. Derfor er det værd at holde skarpt øje på Shavon Shields og Milan, når de skal op i mod det tyske storhold, Bayern München, som sluttede lige over milaneserne sidste sæson.

Hold øje med: AX Armani Exchange Milan har som tidligere nævnt, hentet flere rutinerede EuroLeague spillere til klubben i håbet om at nå slutspillet. Spørgsmålet er bare om de kan få spillet til at flyde og for alvor bide sig fast i toppen af ligaen.

 

Første runde at årets EuroLeague sæson sættes i gang i aften klokken 19.30, og du kan på ugentlig basis holde dig opdateret på EuroLeague på Fullcourt.dk

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag aften offentliggjort Sergio Scariolos erstatning i form af Luca Banchi.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag fyret cheftræner Sergio Scariolo for hans udtalelser på et pressemøde tidligere på ugen.

EuroLeague

Serge Ibaka, der har tilbragt de sidste 14 år i NBA, har angiveligt underskrevet en etårig kontrakt med EuroLeague-holdet Bayern München.

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil, Gabriel Iffe Lundberg, er ikke en del af den Virtus Segafredo Bologna-trup, som i disse dage spiller træningskampe.

EuroLeague

Ifølge den italienske avis Resto del Carlino er der nyt i transfersagaen om Iffe Lundberg. Fredag skriver den italienske avis, at det tyrkiske Euroleague-hold...

EuroLeague

Virtus Bolognas sportsdirektør Paolo Ronci deltog tidligere på ugen i et interview med en italiensk radiostation, og her kom han ind på Iffe Lundbergs...

EuroLeague

32-årige Mike James vil fortsat være at finde på AS Monaco-holdkort i den kommende sæson, skriver Eurohoops.net.