fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

EL: Olympiacos forsvarer Euroleague trofæet efter vildt comeback

EL: Måske er London ikke det allerbedste sted at afvikle et Euroleague Final Four set på det samlede tilskuertal i de fire kampe, men Olympiacos og Real Madrid viste her til aften at ligemeget hvor man spiller, kan der leveres topbasket. Sikke en kamp, sikke en spænding og sikke en finale. Euroleague finalen byder altid op til det bedste basketball Europa kan levere, og det var i den grad det der skete søndag aften, da de forsvarende mestre fra Grækenland, Olympiacos Piraeus mødte spanske Real Madrid Baloncesto, der er i finalen for første gang siden 1995.

Vejen til Finalen

Olympiacos Piraeus nåede finalen efter at have sænket den russiske gigant CSKA Moscow i semifinalen ved Final Four med 69-52. Real Madrid Baloncesto derimod skulle kæmpe sig til en finale plads mod ærkerivalerne fra FC Barcelona Regal. En kamp der blev afgjort i det sidste minut hvor Madrid snuppede føringen fra catalanerne og tog en plads i finalen efter sejren på 74-67.

Grækerne kom til Final Four som de undertippede, og var egentligt ikke kommet for at gå efter guldet, men for at tage det som det kommer. Det viste sig dog at netop dette skulle blive den rette recept til at vinde Euroleague trofæet for andet år i træk på næsten samme måde som sidste år hvor de i en lang periode var bagud, og leverede et comeback der sikrede dem trofæet.

Læs også: Real Madrid i finalen efter 18 års fravær

Olympiacos Piraeus lagde meget svagt ud i første periode og var ikke i nærheden af det niveau der ydmygede CSKA Moscow fredag aften. Hverken forsvar eller angreb virkede for grækerne. Real Madrid ramte derimod på alt hvad de rørte ved, og spillede skræmmende forsvar, hvor den bosniske center fra Madrid Mirza Begic tydeligt illustrerer dette med 3 blocks allerede i første periode. De forsvarende mestre spillede en katastrofal første periode og var bagud med chokerende resultat på 10-27 efter første periode.

Anden periode blev dog den fuldstændigt modsatte af den første hvor Real Madrid nu blev kørt over af de forsvarende mestre. Olympiacos får styr på deres spil, og pludseligt er de inde i kampen igen. En ting der dog skal løses, er Vassilis Spanoulis der blev kåret til sæsonens MVP der er direkte miserabel i første halvleg med 0 point, 1 assist og hele 3 turnovers. Grækerne vinder perioden 27-14 og går til pause med resultatet 37-41, med et minimalt forspring til Real Madrid.

Læs også: Olympiacos ydmygede favoritterne CSKA Moscow

Olympiacos får en vanvittig start på tredje periode med tre treer af Spanoulis og pludseligt er grækerne direkte i føresædet med 52-46, før Madrids headcoach Pablo Laso ser sig nødsaget til at tage en timeout, for at stoppe galskaben, og bryde grækernes fantastiske stime. Real Madrid får dog styr på deres spil, og stopper grækerne i at trække for langt fra. Resultatet er 61-61 efter tredje periode.

Grækerne havde besvær med at ramme kurven i første halvleg, men det er dog fortid, da de igen kommer flyvende ud til fjerde og sidste periode, og stiller Real Madrid op med ryggen til muren. Nogle meget hurtige point, og ueffektivitet i angrebene af spanierne gør at de pludseligt er foran 70-62 efter 3 minutters spil i fjerde periode. Real Madrid mister efterhånden modet og pusten, og ikke mindst niveauet fra første periode. Olympiacos vinder finalen 100-88.

Læs også: Olympiacos er europæiske mestre

Olympiacos har helt klart været det bedste hold, og fortjener 100 % at vinde trofæet. Real Madrid startede måske lidt for godt til at være sandt. I og med at Vasillis Spanoulis vågnede op for grækerne, viste det sig at være en vigtig faktor til at vinde denne finale som de kom i som de undertippede uden de store forventninger. Real Madrids individualister formåede desværre ikke at besejre Olympiacoses holdspil.

Kampens bedste spillere, og Finalens MVP

Amerikaneren Acie Law fra Olympiacos blev kampens MVP med 20 point, 5 rebounds og 5 assist. Vassilis Spanoulis var også sprudlende for grækerne med en fantastisk præstation i anden halvleg hvor han leverede 22 point, 4 assist og 2 rebounds.

For Real Madrid var det Rudy Fernandez med 21 point, 3 assist, 3 rebounds og 2 steals, og Sergio Rodriguez med 17 point, 3 rebounds, 4 assist og 1 steal der var hovedaktører. Igen må man understrege den skuffende indsats fra især den kommende NBA spiller Nikola Mirotic, der ikke har haft en god Final Four turnering i London. Ligeledes har Jaycee Caroll fra Real Madrid heller ikke haft den allerbedste afslutning på sæsonen.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...