fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Anadolu Efes Istanbul

Final Four-mandskaberne er fundet: To danskere er med i det sjove selskab

Få et detaljeret overblik over semifinalefinalisterne og alle kvartfinaleserierne her.

Foto: Baskonia

Tirsdag aften blev de sidste tre EuroLeague-kvartfinaler afgjort, og dermed står det nu klart, hvilke tre hold der følger Iffe Lundberg og CSKA Moskva i dette års Final Four.

Som antydet var CSKA Moskva allerede kvalificeret, da de i sidste uge vandt serien mod Fenerbahce med 3-0. De resterende tre serier måtte alle ud i en afgørende kamp fem, og her trak alle de højstseedede mandskaber det længste strå på deres respektive hjemmebaner.

Hjemmebanemandskaberne havde da også statistikkerne på deres side, da denne viser, at der endnu ikke er et hjemmehold, der har tabt i en kamp fem i EuroLeague. Formatet blev indført i 2009.

Dette betyder også, at CSKA Moskva tørner sammen med tyrkiske Anadolu Efes i den ene semifinale, mens FC Barcelona møder AX Armani Exchange Milan med Shavon Shields på holdet.

Final Four-stævnet afholdes i Köln i Tyskland og løber af stablen d. 28.-30. maj i Lanxess Arena.

Her kan de få et mere detaljeret overblik over hver kvartfinaleserie.

CSKA Moskva – Fenerbahce Beko

Der skulle kun tre kampe til, før de russiske giganter kunne spille sig videre til semifinalerne. Iffe Lundbergs mandskab vandt således kampene med 92-76, 78-67 og 85-68.

I den sidste kamp i serien fik danskeren særligt vind i sejlene, da han lavede 22 point, 7 rebounds og 5 assists.

I selvsamme kamp vidste holdkammeraten Will Clyburn også storform, da han leverede hele 34 point og 7 rebounds. Derfor blev han også kåret til ugens spiller for kamp tre og fire (MVP of the Week).

Anadolu Efes – Real Madrid

Tyrkerne startede serien rigtig flot ud med to overbevisende sejre på 90-63 og 91-68 over det mest vindende EuroLeague-mandskab i historien. Sejrene bragte også Efes ind i en eksklusiv liga, som det kun fjerde hold til at starte en bedst-a-fem-serie med to 20 pointssejre i træk.

Selvom de forsvarende mestre, Real Madrid, havde ryggen mod muren, formåede spanierne at spille sig ind i serien med to knebne sejre på henholdsvis 80-76 og 82-76. I tredje kamp spillede tyrkernes Vasilije Micic en flot kamp med 29 point til følge, mens Madrids Sergio Llull også leverede en god kamp med 20 point.

I kamp fire viste Real Madrids Usman Garuba prøver på sit store talent, da han lavede en double-double bestående af 24 point og 12 rebounds.

Selvom Real Madrid kom bedre med, glippede det dog til sidst på udebane, da Anadolu Efes, anført af Chris Singleton, viste sig stærkest, da det galt. Amerikanerne leverede 26 point og 8 rebounds i 88-83-sejren.

FC Barcelona – Zenit St. Petersborg

FC Barcelona fik sig en hård start på kvartfinaleserien, da de højst overraskende tabte til Zenit St. Petersborg. Russerne viste, at de var klar, hvilket overmandede katalanerne. Derfor blev det ikke alene til en 76-74 sejr til Zenit, men også til klubbens første slutspilssejr nogensinde.

Barcelona måtte ud og cementere, hvorfor de kan kalde sig grundspilsvinderne – en titel som Zenit ikke kan bryste sig af. Derfor blev det også til en 81-78-sejr til Barca, efter overtid i et opgør hvor Barcelona-bænken gjorde forskellen og sikrede sejren. Den katalanske bænk producerede 49 point, mens Zenits ‘kun’ formåede at lave 13 af slagsen.

FC Barcelona fortsatte, hvor de slap og tog en 78-70-sejr i tredje kamp, og fik dermed vendt den samlede stilling.

Der skulle dog kun gå ét opgør, før forhåndsfavoritterne atter var i problemer. Katalanerne løb nemlig ind i endnu et nederlag, da de tabte 74-61 i Rusland. Den russiske sejr var på mange måder en historisk bedrift, ikke alene er det klubbens kun anden slutspilssejr nogensinde, men det var også Zenits første hjemmebanesejr i en slutspilskamp nogensinde.

I sidste og afgørende kamp i Barcelona viste hjemmeholdet så, hvorfor de på forhånd var førsteseedet, og hvorfor Zenit var ottendeseedet. Derfor blev det også til en komfortabel 79-53 sejr til FC Barcelona.

AX Armani Exchange Milan – FC Bayern München

Serien startede tæt med en étpointssejr til Milan på 79-78 over Bayern München i Italien. Knap så spændende blev andet opgør, som italienerne vandt med 80-69.

Bayern München havde det svært, da holdets stjerne, Vladimir Lucic, ikke havde leveret i de to første kampe. Serberen tog dog revanche, da han i kamp tre spillede op til sin vanlige høje niveau, og leverede en career high med 27 point, mens han også fik samlet 7 rebounds ind. Den gode præstation kastede da også en 85-79-sejr efter Bayern München, der øjnede muligheden for videre avancement.

Denne mulighed kom da også tættere på i kamp fire, da Bayern kom tilbage i opgøret efter at have været bagud med 13 point til halvleg. Her spillede tyskernes Paul Zipser en afgørende rolle, da han lavede 16 point i de sidste 16 minutter, der tog en vigtig 85-82 sejr. Paul Zipser var dog ikke den eneste til at sætte sit aftryk på kampen. Det gjorde Milans Malcolm Delaney også, da han blev kampens topscorer med 28 point.

I den sidste og afgørende matchup fik en dansker en helt særlig hovedrolle. Dansk-amerikanske Shavon Shields spiller en brandkamp og ledte Milan til semifinalerne og Final Four med en 92-89 sejr. Dermed ender AX Armani Exchange Milan også 29 års Final Four-tørke.

Kampen bød på en career high for danskeren, der også kastede en pris af sig. Det kan du læse meget mere om her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.

Internationalt

Real Madrids 13-årige stortalent Mahamadou Landoure høstede stor opmærksomhed, da han i den spanske U14-pokalfinale leverede svimlende 56 point, 33 rebounds og fem blocks...

EuroLeague

Iffe Lundberg er blevet sin skade kvit og er torsdag aften med, når Virtus Segafredo Bologna møder F.C. Barcelona.

NBA

Natten til mandag den 4. april 2022 skete det endelig. Iffe Lundberg opnåede sin livslange drøm, og mange, formentligt søvnige danskere, kunne endelig se...

NBA

For de fleste danske NBA fans var kalenderåret 2022 en ‘’dream come true’’, da Gabriel ´Iffe´ Lundberg fik debut og senere hen fik scoret...

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen spillede endnu en god kamp, da Adidas Next Generation Tournament lørdag fortsatte. Danskerens mandskab sluttede gruppespillet med en...

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen...

EuroLeague

I weekenden skal Europas største talenter i aktion til Adidas Next Generation Tournament i München, Tyskland, og Danmark er repræsenteret i form af SISU...