EL: El Classico i hjertet af London

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

EL: Nej der er ikke tale om det store spanske opgør i fodboldens navn, men derimod det spektakulære møde mellem to af Europas helt store basketball klubber. Real Madrid Baloncesto står til at møde FC Barcelona Regal i semifinalen i Final Four i London, i aften, i O2 Arena. Der er ingen vej tilbage, og kun en sejr betyder noget i denne kamp.

Læs også: Clash of the Titans – Final Four

Barcelona og Madrid har allerede mødt inanden 3 gange i denne sæson. To gange i den hjemlige liga, og en gang i cuppen. Xavier Pascual’s mandskab fra Barcelona fører på nuværende tidspunkt 2-1 i denne interne strid. Derfor er det en oplagt mulighed for Real Madrid at udligne serien og samtidig nå Final four for at få muligheden for at blive kronet som europæiske mestre for første gang i snart 20 år.

Vejen til Final Four:

FC Barcelona Regal er det eneste af de fire hold i Final Four der formået at holde niveauet højt igennem hele sæsonen. Catalanerne har på intet tidspunkt spillet under niveau, og gik igennem sæsonen med en forrygende statistik på 25 sejre og blot 4 nederlag. Dette er desuden den fjerde gang på 5 år at Barcelona når Final Four, og deres 13. deltagelse i alt.

Et problem har Barcelona dog forud for den store kamp, nemlig deres store center Nathan Jawai der pt. sidder ude med en skade og er derfor usikker for deltagelse i den kommende kamp. Jawai har haft en stor betydning for holdet i denne sæson hvor han snitter 7.4 points og 4.8 rebounds på blot 16 minuter pr. kamp. En ting er dog sikkert, dette vil ikke forhindre de sultne spaniere i at give alt hvad de har for at nå Finalen.

Læs også: Déjá vu eller tid til revanche?!

Real Madrid har har til forskel for Barcelona ikke holdt niveauet. Nej, de er derimod blevet bedre og bedre, for hver fase i Euroleague, og efterhånden som sæsonen er skredet frem. Det er i alt blevet til 20 sejre og 7 nederlag sammenlagt i Euroleague. Madrid lagde ud med lidt besvær i grundspillet og tabte til blandt andet italienske Mapooro Cantu og russiske BC Khimki. Herefter blev det dog kun bedre og bedre, og i playoffs fejede de Maccabi Electra af banen for nu at spille i semifinalen i Final Four.

Madrid har et fantastisk line-up med nogle rigtige gode individualister. En lineup der burde have hvad der skal til for at nå finalen, og bryde den sorte stime som fortæller at kongeklubben ikke har vundet et Euroleague mesterskab siden 1995.

Hvem ligner en finalist?

Hverken det ene eller det andet mandskab kan i denne serie påtage sig favoritrollen. De små marginaler, og ikke mindst hvem der er bedst på dagen vil afgøre hvem af de to, der står i finalen søndag aften. Begge mandskaber har spillet en rigtig god sæson, og der er umuligt at sætte tal på hvem, der vil gå videre fra dette store opgør. Men, men, men hvis vi alligevel skulle vurdere på baggrund af den seneste form er Real Madrid nok holdet der er tættest på finalen.

Se andre spændende artikler