fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Armani Milano

EA7 Emporio Armani Milano – Mere end bare Armani

Den italienske storklub EA7 Emporio Armani Milano gav FC Barcelona Regal et historisk nederlag, da de torsdag aften slog dem med hele 28 point.

EA7 Emporio Armani - Flickr - Paolo Baviera

Når man nævner navnet Armani, så er det første der går igennem hovedet på en det velkendte modemærke Armani. Netop stylisten/designeren bag Armani, Giorgio Armani, er manden der ejer klubben efter at han i 2008 købte holdet fra en anden Giorgio, nemlig Giorgio Corbelli.

Klubben der i den regulære del af Euroleague blot lignede en klub der skulle udfylde pladserne i TOP 16 gruppen, ligner altså nu en klub man for alvor kan regne med at spille med om titlen.

Holdet har 25 nationale mesterskaber hvilket gør dem til den mest vindende italienske klub nogensinde. Fire gange har de vundet den italienske pokalturnering, og 3 gange har de stået øverst på podiet i Euroleague sammenhæng tilbage i 1966, 1987 og 1988. I år spilles Euroleague’s Final Four netop i Milano, og derfor er klubben, spillere og trænere ekstra opsatte på at nå dertil.

Holdet består i år af en meget rutineret trup, anført af holdets helt store stjerne, amerikanske Keith Langford. Sammen med amerikanere som C.J Wallace, David Moss, Curtis Jerrells og Gani Lawal har de rutine på hver enkelt position på banen. Værd at nævne er også jamaicanske Samardo Samuel, og italiansk/amerikanske Daniel Hackett.

– Alessandro Gentile – Italiens nye håb

Holdet har ikke glemt at de er fra Italien, og derfor er en af klubbens bedste også en italianer, nemlig Alessandro Gentile. Mod Barcelona havde den unge guard på blot 29 minutter 24 point, 7 rebounds og 6 assists.

Gentile er uden tvivl et af Italiens største basket potentialer i øjeblikket, og det er helt sikkert at han går i Andrea Bargnani, Marco Belinelli, Danilo Gallinari, og Luigi Datome’s fodspor.

Denne sæson har de været mere end fremragende hjemme på eget gulv, da det i 12 Euroleague kampe er blevet til 11 sejre. Og kun et nederlag til Real Madrid tilbage i starten af december gør at de ikke er ubesejret på hjemmebane i år.

Barcelona fik smag af den italienske maskine, da de onsdag aften blev besejret i Milano med 91-63. Et nederlag af de helt store for Barcelona, da det er deres største siden 1998. Derudover brød de spaniernes sejrsstime på 13 kampe i streg i denne sæson, og deres sejrsstime i TOP16 på 24 kampe.

Holdet har med en enkelt kamp i TOP16 allerede cementeret andenpladsen i gruppen, og dermed også sikret sig hjemmebane fordelen i de kommende playoff kampe. Hvem italienerne møder, og om det lykkes dem at nå Final Four på hjemmebane i Milano, bliver utroligt spændende at følge.

(Foto: Paolo Baviera – Flickr)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Nyhedsoversigt

Shavon Shields misser de kommende landskampe mod Georgien og Finland, da han har brug for at restituere ovenpå en skade.