Barcelona’s fyrede cheftræner Sito Alonso ansat på Balkan

Sito Alonso har ikke haft den største succes med de spanske tophold de seneste sæsoner i ACB Liga, og søger nu nye udfordringer på Balkan.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I følge Sito Alonso’s agentfirma Octagon, er spanieren den nye træner for den kroatiske storklub Cedevita Zagreb, der til dagligt spiller i ABA League, og i EuroCuppen.

De seneste sæsoner har Sito Alonso stået i spidsen for FC Barcelona og Baskonia. Den 43-årige træner blev kåret som årets træner i ACB Ligaen i 2012 med Gipuzkoa Basket, men har efterfølgende ikke helt haft succes med de to storhold.

Cedevita vandt i denne sæson den kroatiske liga. I ABA League røg de ud af semifinalen til Budućnost VOLI, der senere gik og vandt mesterskabet mod Crvena Zvezda i finalen.

I EuroCuppen kvalificerede de sig til anden gruppespilsrunde i turneringen, men endte her på fjerdepladsen i gruppe G, hvilket ikke var nok til en plads i kvartfinalen.

I næste sæson skal klubben igen spille i europas andenbedste klubturnering EuroCuppen, og målet er at kvalificere sig til EuroLeague. Enten ved at vinde EuroCuppen, eller tage mesterskabet i ABA League, som ligeledes giver en billet til turneringen.

Sito Alonso har skrevet under på en 2-årig kontrakt, med mulighed for at forlænge yderligere et år med klubben.

Se andre spændende artikler