fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg hiver kanin op af hatten: Plannthin vender hjem

Mikkel Plannthin vender efter en sæson i svenske Norrköping Dolphins hjem til Basketligaen, hvor han i denne ombæring tager turen tilbage til Sydfyn og Svendborg Rabbits.

Foto: Vildmedfoto.dk

Mikkel Plannthin spillede i sidste sæson i Norrköping Dolphins, som blev nummer to i Basketligan. De måtte dog se sig slået efter en tæt serie mod Södertälje Kings i den femte og altafgørende kamp fem i semifinalen. Södertälje var i forrige sæson også Norrköpings onde ond, da de i 2015/2016 sæsonen tabte finalen til netop Södertälje.

Det blev dog ikke til en gentagelse for Södertälje, der tabte finaleserien til BC Luleå, der havde de to tidligere Svendborg-spillere Brice Massamba og Brandon Rozzell på holdkortet. Sidstnævnte blev iøvrigt Finals MVP. 

Nationalitet
den Danmark
Placering
PG, SF, SG
HØJDE
195
VÆGT
88
Current Team
Svendborg Rabbits
Past Teams
Bakken Bears

Der var dermed flere tidligere Svendborg-profiler i det afgørende slutspil i Sverige, men nu vender en af dem hjem til Sydfyn på en etårig kontrakt, hvor han tidligere har tilbragt hele seks sæsoner. Plannthin lægger heller ikke skjul på, at han ser frem til at vende hjem til Svendborg på trods af, at han oprindeligt kommer fra Hovedstadsområdet.

“Min kæreste og jeg ville rigtig gerne hjem til Danmark, og så var det for mig helt naturligt at tage konktakt til både Svendborg og Bakken. Svendborg er en klub med et rigtig højt sportsligt niveau med en stærk organisation bag sig og en fantastisk fanbase. Der er noget helt specielt til at komme ‘hjem’ igen, og Svendborg har et rigtig fedt setup i år både spillermæssigt og på træner siden,” udtaler Plannthin til Fullcourt.dk.

Mikkel Plannthin snittede i sidste sæson 6,8 point, 2,4 rebounds, 2,4 assists, 1,1 steals samt gode procenter på små 25 minutter per kamp, men i Svendborg må han forventes at få en større rolle, hvorfor hans statistikker naturligt vil stige.

“Jeg har forventninger om en spændende og udfordrende sæson. Når man kommer til en ny klub med en ny træner og nye spillere er det sjove og spændende at få det hele til at klikke. Og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger han.

“Jeg har ikke rigtig nogle forventninger til, hvilken rolle jeg får. Det gælder for mig om at komme til at passe ind og hjælpe holdet på den måde vores træner og jeg tænker er bedst. Og jeg tror, at man på den måde giver holdet de bedste chancer for at have en god sæson.”

Foto: Trine, Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet amerikanske Isiah Small til klubben. Small spillede senest i Georgien.

Basketligaen

BMS Herlev har hentet 22-årige Andreas Mortensen hjem efter en enkelt sæson på Sydfyn hos Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Oscar Jørgensen er klar til endnu en sæson hos ÍR-Karfa, der i næste sæson skal spille i den stærkeste islandske liga.

Basketligaen

Svendborg Rabbits-spilleren Hameir Wright skifter til Soles de Santo Domingo fra Den Dominikanske Republik.

Basketligaen

Svendborg Rabbits oplyser, at de har ansat 21-årige Tom Walther som ny assistenttræner i klubben.

Basketligaen

Jan Hricko er fortid som assistenttræner for Svendborg Rabbits.