fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg hiver kanin op af hatten: Plannthin vender hjem

Mikkel Plannthin vender efter en sæson i svenske Norrköping Dolphins hjem til Basketligaen, hvor han i denne ombæring tager turen tilbage til Sydfyn og Svendborg Rabbits.

Foto: Vildmedfoto.dk

Mikkel Plannthin spillede i sidste sæson i Norrköping Dolphins, som blev nummer to i Basketligan. De måtte dog se sig slået efter en tæt serie mod Södertälje Kings i den femte og altafgørende kamp fem i semifinalen. Södertälje var i forrige sæson også Norrköpings onde ond, da de i 2015/2016 sæsonen tabte finalen til netop Södertälje.

Det blev dog ikke til en gentagelse for Södertälje, der tabte finaleserien til BC Luleå, der havde de to tidligere Svendborg-spillere Brice Massamba og Brandon Rozzell på holdkortet. Sidstnævnte blev iøvrigt Finals MVP. 

#
7
NAVN
Mikkel Plannthin
NATIONALITET
den Danmark
POSITION
PG, SF, SG
HØJDE
195
VÆGT
88
KLUB
Svendborg Rabbits
TIDLIGERE
Bakken Bears
FØDSELSDAG
31. dec 1988
ALDER
34

Der var dermed flere tidligere Svendborg-profiler i det afgørende slutspil i Sverige, men nu vender en af dem hjem til Sydfyn på en etårig kontrakt, hvor han tidligere har tilbragt hele seks sæsoner. Plannthin lægger heller ikke skjul på, at han ser frem til at vende hjem til Svendborg på trods af, at han oprindeligt kommer fra Hovedstadsområdet.

“Min kæreste og jeg ville rigtig gerne hjem til Danmark, og så var det for mig helt naturligt at tage konktakt til både Svendborg og Bakken. Svendborg er en klub med et rigtig højt sportsligt niveau med en stærk organisation bag sig og en fantastisk fanbase. Der er noget helt specielt til at komme ‘hjem’ igen, og Svendborg har et rigtig fedt setup i år både spillermæssigt og på træner siden,” udtaler Plannthin til Fullcourt.dk.

Mikkel Plannthin snittede i sidste sæson 6,8 point, 2,4 rebounds, 2,4 assists, 1,1 steals samt gode procenter på små 25 minutter per kamp, men i Svendborg må han forventes at få en større rolle, hvorfor hans statistikker naturligt vil stige.

“Jeg har forventninger om en spændende og udfordrende sæson. Når man kommer til en ny klub med en ny træner og nye spillere er det sjove og spændende at få det hele til at klikke. Og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger han.

“Jeg har ikke rigtig nogle forventninger til, hvilken rolle jeg får. Det gælder for mig om at komme til at passe ind og hjælpe holdet på den måde vores træner og jeg tænker er bedst. Og jeg tror, at man på den måde giver holdet de bedste chancer for at have en god sæson.”

Foto: Trine, Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Nørrebrohallen bød på basket i topklasse, da BC Copenhagen og Svendborg Rabbits mødtes. Gæsterne fra Fyn løb med sejren, der lød på 67-73 over...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slap afsted med en sejr over Horsens IC, der gæstede svendborgenserne torsdag aften. De vandt kampen 80-77.

Basketligaen

To af ligaens tophold møder hinanden i første runde af Basketligaen. Svendborg Rabbits får besøg af Horsens IC i en af torsdagens Basketligaen-opgør.

Basketligaen

I begyndelsen af 2025 skulle den nye multiarena gerne stå klar i Svendborg. I den arena skal Rabbits fremover spille deres hjemmebanekampe i Basketligaen.

Basketligaen

Cheftræneren i Svendborg Rabbits, Mads Andersen, har fået en ny assistenttræner. Han hedder Jan Hricko, og han kommer fra Slovakiet.

Basketligaen

Den mangeårige Basketliga-spiller, Brantley Bynum, bytter Danmark ud med Ukraine. Den amerikanske forward skal spille den kommende sæson for BC Kiyv Basket.

Basketligaen

Svendborg Rabbits er kommet et skridt nærmere deres endelige holdkort. De har rykket Sofus Hultén, der er opvokset i Svendborg Basketball. Han bliver nu...

Basketligaen

Jacob Hoffman forlader Basketligaen efter tre sæsoner. Fremover skal den danske guard spille for CBI Elche i Spanien.