fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Hård dag på det sydfynske kontor

Antonio Porta i aktion i Svendborg-trøjen med den anden Svendborg-legende Johnell Smith (Foto: Mikkel Thomasen)

Onsdag blev der smidt lidt af en bombe i dansk basket, da Svendborg Rabbits meddelte, at stjernen Antonio Porta forlader klubben til fordel for GSA Amici Udine i den italienske Serie B.

Antonio Porta var i gang med hans tredje sæson på Sydfyn, hvor han er faldet godt til sammen med familien. Porta skal fra næste august desuden være træner på den storsatsende Rantzausminde Efterskole, hvor han skal indgå i et trænerteam sammen med basketballikonet Jim Kelly. Derfor var det nok de færreste, der overhovedet havde bekymret sig om et exit fra den tidligere argentinske OL-bronzevinder.

Onsdag kom det dog frem, at han havde haft en klausul i sin kontrakt, hvor han kunne søge mod udlandet, hvis det rigtige tilbud kom. Dermed forlader Porta Kaninerne på et særdeles ubekvemt tidspunkt, da det ikke længere er tilladt at hente nye spillere til klubben. Dermed står Svendborg Rabbits med et stort problem til den sidste del af sæsonen, hvor man nu ser voldsomt tynde ud – særligt på guard-positionen.

Manglende motivation?

Antonio Porta har i denne sæson været en skygge af sig selv. Porta har tidligere spillet i store ligaer som den italienske Serie A, den spanske Liga ABC og den russiske Superleague, men kun en gang i karrieren har han været et sted længere, end han har været i Svendborg. Det var han, da han spillede for Basket Livorno i Italien tilbage i 2002-2006, og det kan ikke udelukkes, at Porta havde brug for en ny udfordring for at få noget mere motivation.

Skærmbillede 2016-02-04 kl. 13.57.24

Statistik af Antonio Portas tre sæsoner for Svendborg Rabbits fra basketligaen.dk

Portas statistikker er faldet gevaldigt i forhold til sidste sæson, hvilket har betydet, at han flere gange er startet på bænken. Han har ofte lignet en spiller, der ikke har gidet at spille, med mindre det virkelig har været en vigtig kamp. Han snittede dog stadig 6,7 assists per kamp, hvilket er det højeste i ligaen i denne sæson. Der kan derfor ikke herske nogen som helst tvivl om, at tabet af Porta er stort. Den rolighed, coolness og erfaring som han besidder er ikke til at tage fejl af, og når slutspillet starter, så vil det tydeligt vise sig.

Svendborg Rabbits meddelte, at Porta kun er væk resten af sæsonen. Han vender tilbage til Rabbits efter sæsonen, mens familien fortsat bliver boende i Svendborg, mens Porta skal spille i Italien. Dermed er han klar til både Rantzausminde Efterskole og Svendborg Rabbits i den kommende sæson, hvilket trods alt må skabe glæde på Sydfyn. Måske er de tre måneder i Italien nok til at give ham ekstra sult til næste sæson? Hvem husker ikke hans præstation i sidste sæsons semifinaleopgør mod Horsens IC, hvor han var fuldstændigt ustoppelig og scorede 48 point ved kun at brænde to skud i kampen!

Det skal desuden nævnes, at Porta eftersigende får en markant bedre løn hos GSA Amici Udine, der har en daglig tilværelse i den tredjebedste italienske liga. Svendborg Rabbits har samtidigt fået en fornuftig kompensation for handlen.

Har Trevor Noack spillet sin sidste kamp i Rabbits?

Som om nyheden om Porta ikke var nok for de hårdtprøvede Svendborgfans i denne sæson, så meddelte klubben desuden, at Trevor Noack er nødsaget til at blive opereret for den knæskade, der har voldt ham problemer gennem hele sæsonen. Han er dermed ude for resten af sæsonen, og det er yderst tvivlsomt, om han nogensinde kommer til at spille for klubben igen.

Han nåede aldrig at vise sit potentiale, men om han får en af de afgørende US-spots til næste sæson, det tvivler jeg på. Uheldigt for både Noack og Svendborg, som begge havde store forventninger til sæsonen.

Har de kastet håndklædet i ringen?

Efter pressemeddelsen fra Svendborg Rabbits, så kunne noget tyde på, at de mere eller mindre har kastet håndklædet i ringen for denne sæson. Klubben skriver, at de får svært ved at nå finalen på grund af klubbens turbulente sæson, som udover Portas farvel også har budt på sæsonafsluttende skader til både Trevor Noack og Liam Potter, udskiftning af truppen, hvor Anthony Borden blev sorteret fra og Darious Moten i stedet kom til, mens den mangeårige head coach Craig Pedersen desuden valgte at trække sig.

Deres målsætning hedder stadig at komme i semifinalen, men den målsætning kan endda vise sig at være højt sat, da særligt Hørsholm 79ers har stablet et slagkraftigt mandskab på benene, men også Randers Cimbria har fået et spændende hold. Det bliver efter al sandsynlighed et af de to mandskaber som Svendborg skal møde i kvartfinalen, og det kan godt gå hen at blive særdeles tæt.

Samtidigt meddeler klubben, at de resten af sæsonen også vil satse meget på de mange unge talenter, der findes i klubben. Når slutspillet rammer, så bliver der nok alligevel trukket meget på profiler som Brandon Rozzell, Claus Magaard, Axel Karason, Darious Moten, mens spillere som Marinus Mouboe, Damian Ocana, Rasmus ‘Moose’ Christen og Brice Massamba sandsynligvis også får langt flere minutter, end de har været vant til hidtil i sæsonen.

Foto: Mikkel Thomasen

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet to nye spillere. Den ene fik en god debut, da Svendborg Rabbits besejrede Bears Academy med 60-86.

BC Copenhagen

1/8-delsfinalerne af Landspokalen blev spillet i weekenden. Der blev spillet kampe mellem hold i Basketligaen og hold fra toppen af første division.

Basketligaen

Kaninerne har fået endnu en ny mand at stille på banen, efter man har hentet forwarden Dylan van Eyck til truppen.

Basketligaen

Vi mødte Andreas Mortensen efter kampen mod Start Lublin i ENBL, og den unge dansker delte sine tanker om kampen, deltagelsen i ENBL og...