Bakken Bears tager revanche mod Randers Cimbria og nærmer sig førstepladsen

Bakken Bears er et skridt tættere på førstepladsen i Basketligaen, efter de torsdag aften slog Randers Cimbria med 83-71.

Bakken Bears vandt forsmagen på pokalfinalen.

Torsdag aften mødtes Bakken Bears og Randers Cimbria for sidste gang, inden de står overfor hinanden i årets pokalfinale, der finder sted i Forum Horsens den 25. marts, og sidste test inden den store eksamen blev vundet af Bakken Bears.

Efter en pointfattig første halvleg, hvor Randers førte an, tog Bjørnene, der var uden både Noah Churchill og Skyler Bowlin grundet skader, over i anden halvleg og sejrede mod Randers med 83-71.

Men torsdagens topbrag var ikke blot en mulighed for de to mandskaber til at se hinanden an inden den kommende pokaldyst. Basketligaen er i år historisk tæt, og det nyligt afsluttede grundspil i Basketligaen sluttede for første gang nogensinde med Randers Cimbria på førstepladsen.

Forud for tipoff i en fyldt Sparekassen Danmark Basketball Center i Aarhus indtog Randers Cimbria fortsat førstepladsen med fire point ned til torsdagens hjemmehold, og derfor var opgøret uhyre vigtig i forhold til, hvordan semifinalerne potentielt kan komme til at se ud.

Bakken Bears vandt altså holdenes sidste indbyrdes møde inden den nært forestående pokalfinale, og samtidig fik den aarhusianske bjørnebande revancheret sig efter nederlaget til Randers i sidste måned, hvor alt gik op i en højere enhed for kronjyderne.

Næste gang de to hold skal mødes igen i Basketligaen er den 3. april.

God defensiv

Topbraget mellem Bakken Bears og Randers Cimbria startede noget nervøst, hvor det ikke var meget der lykkedes for de to hold offensivt, hvilket er meget atypisk for de to jyske kluber, der har været notoriske pointmaskiner. Det skyldtes i høj grad de to defensiver, der stod skarpt.

Hvis man kigger på statistikkerne for sæsonen, finder man Randers Cimbria og Bakken Bears som henholdsvis det bedste- og næstbedste forsvarshold. Det er altså to hold, der mestrer det defensive aspekt, og torsdagens kamp var ingen undtagelse.

Efter fem minutter af første periode var der kun scoret 16 point. Stillingen var 6-10 i gæsternes favør. På det tidspunkt skød Bakken Bears 22% fra gulvet. Defensiven var god, men der var også en stor grad af uskarphed i begge lejre.

Jonathan Klussmann forsøgte at sætte noget fart i spillet for Randers, og når det danske stortalent først kom op i fart var han en kæmpe trussel, men en kombination af uskarphed og en defensivt velspillende Gustav Knudsen fik lukket ned for Randers-stjernen.

Efter en lavtscorende første periode var Randers Cimbria foran med 12-16.

Randers foran til pause

Offensivt havde de to hold en smule mere succes i anden periode, men det var ikke fordi, de kom op på den vanlige pointproduktion.

Dette gjaldt blandt andet for Jonathan Klussmann, der aldrig fik det til at spille, men til Randers´ held var der godt gang i både Brandon Norfleet og Josh Fortune.

Med fem minutter til pause stod der 20-24.

Kort inden da drivede Klussmann mod kurven med den førnævnte høje fart, men til stor ærgrelse for den danske landsholdsspiller blev hans layup blokeret af Ryan Evans. Det var anden gang i første halvleg, at han fik et layup blokeret. Det var samtidig Evans´ fjerde block i kampen.

Klussmann blev derefter pillet ud af cheftræner Jimmy Moore, der ikke lignede en, der var tilfreds med angrebets udførsel. Den amerikanske træner var stærkt utilfreds og gav danskeren, hvad der lignede en skideballe – eller i hvert fald en passioneret peptalk.

Randers Cimbria spillede en fin første halvleg og kunne gå nogenlunde tilfredse til pause foran med 30-35. Cirka 40 sekunder før pause udgik Michel Diouf med en skade, hvor han tog sig til knæet. Bakkens forsvarses haltede ud på bænken og vendte aldrig tilbage til kampen.

Flot anden halvleg af hjemmeholdet

Første halvleg var meget lavtscorende, og de første 20 minutter forløb noget ukarakteristisk for begge hold. Tredje periode var imidlertid en helt anden affære, hvor der i den grad kom gang i de to holds offensiv. Bedst var det for de aarhusianske værter, der spillede en fremragende tredje periode.

Efter to og et halvt minut bragte Bakken Bears sig foran med 40-39. Det var hjemmeholdets første føring, siden de kom foran 2-0 i begyndelsen af kampen, og det faktum, at Bakken endelig var foran efter at have haltet efter Randers i stort set hele første halvleg, fik de mange fremmødte fans på lægterne igang.

Den flotte tredje periode af Bakken Bears betød, at Randers Cimbria var bagud med 62-57 inden fjerde og sidste periode.

Randers var ikke langt bagud, men udeholdet fik det ikke rigtigt til at spille i anden halvleg og kom aldrig tilbage i kampen. Darko Jukic som point guard, Elijah Childs med sin fysik og kraftfulde dunks, Skyler Flytten fra distancen og en alsidig Gustav Knudsen trådte i karakter og sikrede Bakken Bears sig en sejr på 83-71.

Flere flotte præstationer

Dermed er der nu blot to point mellem Bakken Bears og Randers Cimbria i tabellen. Bakken Bears har desuden én kamp i hånden, så Bears nærmer sig atter førstepladsen i Basketligaen.

Kampens topscorer var både Bakkens Elijah Childs og Randers´ Josh Fortune, hver med 21 point. Skyler Flatten scorede 17 point, 15 af disse kom fra bag trepointslinjen. Darko Jukic var ikke langt fra en triple double med 15 point, ti rebounds og syv assists. Gustav Knudsen noterede sig for en double-double med ti point og ti rebounds.

Næstmest scorende for udeholdet var Brandon Norfleet med 16 point.

Jonathan Klussmann sluttede med syv point, hvilket er under standard for den danske MVP-kandidat. Klussmann har blot scoret mindre end ti point i tre kampe i denne sæson.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.