Perfekt aften for Randers Cimbria: Klubrekord, udsolgt hal og sejr mod Bakken Bears

Randers Cimbria er alene på førstepladsen i Basketligaen. Det er en kendsgerning, efter de mandag aften besejrede Bakken Bears med 89-78.

Arena Randers var helt udsolgt, da Randers Cimbria mandag tog imod Bakken Bears, og de mange fremmødte kronjyske fans fik lige det, de havde håbet på.

De sidste fem gange, de to østjyske mandskaber har krydset klinger, er det endt med sejr til Bakken Bears, men mandag blev den negative stime brudt. Randers Cimbria overraskede og besejrede de forsvarende danske mestre med cifrene 89-78.

De to hold lå forud for topbraget i Arena Randers á point i tabellen. Med sejren rykker Randers Cimbria således alene op på førstepladsen i Basketligaen efter 21 spillerunder.

Randers med stærk start

Første halvleg var en hæsblæsende affære, der gik Randers Cimbrias vej. Bakken Bears´ Darko Jukic satte kampens første scoring, og Jukic´ kollega Ryan Evans fulgte kort efter op og bragte Bakken Bears foran med fem point.

Under 20 sekunder senere kom Randers Cimbria på tavlen, da Josh Fortune scorede to point, og det var kun starten på en fremragende første halvleg af Josh Fortune, der imponerede stort og tog teten på Randers-mandskabet.

Bakken kom hurtigt foran med fem point i kampen, men derefter tog kronjyderne over. Randers Cimbria, båret på vej af en fyldt Arena Randers, der var pakket med skoleelever, fik udover Josh Fortune også gang i Jonathan Klussmann og Brandon Norfleet, og samtidig viste Bakary Camara nok engang, hvorfor han betragtes som en af de bedste forsvarsspillere i Basketligaen.

Camara stjal den ene bold efter den anden og var en konstant hovedpine for Bakken Bears-offensiven. Camara stjal bolden hele fire gange alene i første periode, og det sluttede ikke her for den 24-årige guard, der var godt på vej mod en Randers Cimbria-klubrekord for flest steals i en kamp.

Med fire steals i første periode var han allerede halvvejs mod at tangere Randers´ klubrekord for flest steals i en kamp af en spiller.

Kulissen i Arena Randers var fremragende, og det samme kunne man sige om hjemmeholdets spil i første periode. Efter de første ti minutter var kronjyderne foran med 27-14, og Randers´ cheftræner Jimmy Moore må have været ganske tilfreds med kampens forløb.

Alt gik ind for Randers Cimbria, og det så man også i periodens sidste sekund, hvor Jonathan Klussmann sendte en buzzer beater-treer afsted med Bakkens Noah Churchill helt oppe i fjæset på ham. Klussmann fik nettet til at blafre, og det sendte fansene på lægterne i ekstase.

Randrusiansk pauseføring

Randers Cimbria fortsatte anden periode fra hvor de slap i første og var det bedste hold på banen. Hjemmeholdet begrænsede deres fejl til et minimum og skød dertil høje procenter. Da der var spillet 13 minutter havde værterne blot smidt bolden væk en enkelt gang, hvorimod Bakken Bears stod med seks turnovers. Fire af disse var takket være Randers´ forsvarses Bakary Camara.

Halvvejs inde i anden periode var Randers komfortabelt foran med 41-25.

Kort efter stjal en velspillede Josh Fortune bolden og kvitterede med et dunk, der fik føringen op på 18 point. Det fik Bakken-cheftræner Anders Sommer til at tage en timeout, og man sad som seer med en fornemmelse af, at Bjørnene var i knibe.

Næste alt gik op i en højere enhed for Randers Cimbria, der kunne gå til pause foran med 49-36. Hjemmeholdet havde ellers være helt oppe at føre med 20 point, men Bakken sluttede første halvleg godt af og fik stoppet blødningen.

Josh Fortune scorede 18 point i første halvleg.

Randers afværgede katastrofen

Randers Cimbria havde en fin føring ved indgangen til anden halvleg, men i basketball skal der ikke mere til end et par gode minutter, før føringen kan være smuldret fuldstændigt. Fra anden halvlegs start gik det efter planen for Bakken, der lidt efter lidt hentede ind på Randers.

De afslutninger, der ikke gik ind i første halvleg for Bakken, gik til gengæld ind i starten af tredje periode, men det fortsatte ikke gennem hele perioden. Bakken fik barberet forspringet ned til otte point, men netop som Bakken havde fået opbygget momentum og var på vej mod et comeback, fik Randers afværget katastrofen.

Randrusianerne tog igen over og formåede tilmed at øge forspringet i tredje periode med seks point, og så havde de pludselig et fremragende udgangspunkt inden fjerde periode. Nøjagtigt ligesom i første periode sluttede tredje periode med en Randers Cimbria buzzer beater, denne gang af Josh Fortune.

Randers var foran med 77-58 inden fjerde periode.

Randers Cimbria klubrekord

Randers havde et godt tag på Bakken og kunne mærke en overraskelse lure ude i kulissen. Der var derfor lagt op til en dramatisk fjerde periode, og kampens sidste ti minutter skuffede ingenlunde.

Bakken Bears viste lovende takter fra starten af fjerde periode og arbejde bravt hen mod et comeback, der blev sat godt igang med et 9-0 run.

Spillet så en anelse nervøst ud hos Randers, og der manglede koncentration hos hjemmeholdet. Bakken Bears havde igen momentum, men endnu en gang fik Randers stået imod et comeback.

Med tre minutter tilbage af fjerde periode stjal Bakary Camara bolden for intet mindre end niende gang. Dermed blev Camara indehaver af Randers Cimbrias klubrekord for flest steals i en kamp. De tidligere ejermænd af rekorden var klubkoryfæet Chris Nielsen og Mark Collins hver med otte steals i en kamp i henholdsvis 2015 og 2005.

Stemningen i Arena Randers var en finalekamp værdigt. Hallen var fyldt op, og mon ikke det hjalp Randers at have så mange fans i ryggen.

Randers Cimbria færdiggjorde arbejdet og slog Bakken Bears med 89-78.

Kampens topscorer var Randers´ Josh Fortune med 32 point. Topscorer for Bakken Bears var Darko Jukic med 18 point. Brandon Norfleet scorede 16 point og havde 11 assists.

Bakary Camara sluttede med 15 point, syv rebounds, ni steals og blev en Randers Cimbria-rekord rigere.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.