fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

WNBA: Power ranking

WNBA har været i gang i lidt over en uges tid, og der er allerede vendt op og ned på feltet. Vi gør status over de stærkeste hold i ligaen efter de første 23 kampe.

Foto: Lorie Shaull

12. Indiana Fever

Seneste rangering: –

Record: 1-4

Fever er som forventet at finde i bunden af ligaen. De har spillet nogle tætte kampe mod New York og Atlanta, men de skal lave færre fejl (17,4 pr. kamp) og skyde bedre fra 3-pointslinjen (26,4%), hvis de skal komme ud på toppen.

Holdets ene sejr kommer mod et skadet Mystics-hold, hvor fire af Fevers fem startere scorede dobbelt cifrede point. Kelsey Mitchell (17 PPG), Danielle Robinson (10,2 PPG) og Teaira McCowan (11 PPG) har været lyspunkter for Indiana, men holdet er fortsat flere skridt bag resten af ligaen.

11. Los Angeles Sparks

Seneste rangering: 8 ⬇️

Record: 0-2

Sparks er ikke det eneste hold, der har fået en dårlig start på sæsonen, og to nederlag syner ikke af meget, men det er måden, de har tabt på, der skaber bekymring. De er blevet blæst af banen af både Dallas (94-71) og Las Vegas (69-97), og modsat andre hold i ligaen, så har de haft masser af hviletid og deres fulde roster.

Los Angeles er det hold der hiver færrest rebounds ind (26,5 pr. kamp), og de er med en defensiv rating på 108,5 det dårligste forsvar i ligaen. Det bliver ikke bedre i den anden enden af banen, da Sparks også er det lavest scorende hold i ligaen.

Ogwumike-søstrene har haft en solid start på sæsonen, men Sparks har lang vej igen, hvis de skal spille sig i playoffs.

10. Minnesota Lynx

Seneste rangering: 3 ⬇️

Record: 0-3

Lynx har den dårligste record i ligaen. De har fået en forfærdeligt start på en sæson, hvor mange forventede, at de skulle kæmpe med om trofæet.

Minnesota har været uden deres bedste spiller Napheesa Collier i deres første tre kampe, og resultatet er ikke kønt. De har den næstværste offensive rating i ligaen. Sylvia Fowles spiller fremragende i begge ender af gulvet, men holdets backcourt har været for ineffektiv. De har kun ramt 23,2% af deres 3-points skud.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Collier vender tilbage i denne uge, hvilket skulle give dem tiltrængt hjælp i begge ender af banen. Tiden må vise, om det er nok til at kæmpe sig tilbage i toppen.

9. Atlanta Dream

Seneste rangering: 11 ⬆️

Record: 1-2

Dream har kæmpet i de første par kampe af sæsonen, og det kommer ned til deres svage angrebsspil. De ligger nr. 11 i point scoret pr. kamp, og de scorer kun på 38,4% af deres field goals.

Holdets forsvar ser lovende ud. Atlanta fører ligaen i steals (12,7 pr. kamp), ligger nr. to i blocks (6,7 pr. kamp), og så giver de få lette point væk. Deres modstandere har kun scoret 11,3 point på turnovers pr. kamp.

De skal beholde de gode takter i deres forsvarsspil, og så skal de tænke mere kreativt med deres line-ups. De får også snart Cheyenne Parker tilbage, hvilket giver dem mulighed for at spille mere under kurven.

8. Washington Mystics

Seneste rangering: 4 ⬇️

Record: 1-3

Washington har været utrolig ineffektive i sine første fire kampe. De scorer kun på 35,4% af deres field goals (ligaens værste). Tina Charles har stået for størstedelen af holdets point (25,5 PPG), og deres ene sejr var mod New York, hvor Charles leverede en klassisk ‘Revenge Game’ mod sit tidligere hold.

Holdet savner Elena Delle Donne og Emma Meesseman. De kommer ikke tilbage lige foreløbigt, men Mystics har fået Myisha Hines-Allen igen, hvilket skulle give dem en anden solid offensiv mulighed ved siden af Charles.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Mystics har en af de dårligste records i ligaen, men jeg har dem stadig som nr. otte. De er plaget af skader, og de har haft svært ved at levere sammenhængende præstationer, men trods deres katastrofale start på sæsonen, så forventer jeg, at de vender skuden. De har dog ikke meget tid, da den forkortede sæson (32 kampe) ikke tillader mange slumps.

7. Dallas Wings

Seneste rangering: 10 ⬆️

Record: 1-2

Wings fortsætter deres stærke offensiv fra sidste år. De ligger nr. to i point scoret (90,7 pr. kamp), og deres højdepunkt indtil videre var deres nederlag til de forsvarende mestre, Seattle Storm (100-97). De gav Seattle kamp til stregen, og de kunne have løbet med sejren, hvis det ikke var for en række fejl i de sidste minutter af den regulære spilletid og overtiden.

Deres unge spillere, Arike Ogunbowale og Marina Mabrey har spillet fremragende. De har kun spillet tre kampe, men Dallas ser bedre ud end sidste år, på trods af at de mangler både Satou Sabally og Allisha Gray.

6. Phoenix Mercury

Seneste rangering: –

Record: 2-2

I nogle kampe ser Mercury rigtig stærke ud, og i nogle kampe bliver deres svagheder meget tydelige. De slog Mystics stort (91-70), men de så usammenhængende ud i deres nederlag til Sun et par dage senere (84-67).

Deres største problem er deres mangel på dybde. De har en af de stærkeste ‘Big Three’ i ligaen med Diana Taurasi, Brittney Griner og Skylar Diggins-Smith, men når de har en dårlig aften, så er der ikke meget hjælp at hente på bænken.

Phoenix skal være mere konsistente og have mere produktion fra deres bænk, hvis de skal nå dybt i playoffs.

Annonce. Scroll for at læse videre.

5. Chicago Sky

Seneste rangering: 2 ⬇️

Record: 2-1

Skys sæson står og falder med Candace Parker. Hun har misset de sidste to kampe med en ankelskade, og holdet så betydeligt mere sårbart ud uden hende. Forsvaret gav 93 point væk til New York søndag, og de blev slået i rebounds (40-35).

Chicago er stadig en af de sjoveste hold at følge i ligaen, og især Kahleah Copper (17 PPG) og Courtney Vandersloot (9,4 APG) har spillet godt. De kan stadig spille med om titlen, hvis de kan blive raske, men de skal finde nogle løsninger defensivt, for der går længere tid endnu, før de får Parker tilbage.

4. Las Vegas Aces

Seneste rangering: 1 ⬇️

Record: 2-2

Der har været enorme forventninger til Aces, og derfor kan deres 2-2 start ikke være andet end skuffende. De spåede mestre har set dødelige ud i størstedelen af deres kampe.

De har stadig problemer, når Liz Cambage og A’ja Wilson er på gulvet samtidig, og de har har næsten ingen skud fra 3’eren. Angel McCoughtrys skade og Kelsey Plums fravær gør, at Aces’ bænk er svagere end normalt.

Las Vegas er rangeret nr. otte i rebound procent og i deres nederlag til Sun (72-65) søndag, tabte de 44-26 i rebound-duellen. Det er bekymrende for et hold, der har Cambage og Wilson og som afhænger af sit spil under kurven.

Der er dog ingen grund til panik endnu. Vegas har haft et af de sværeste kampprogrammer indtil videre, og deres to nederlag var til Seattle og ubesejrede Sun. De er stadig en af favoritterne til at vinde titlen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

3. Seattle Storm

Seneste rangering: 5 ⬆️

Record: 3-1

Storm har det andet bedste angreb i ligaen. Breanna Stewart fører ligaen i point (25,8 PPG) og Jewell Loyd ligger nr. seks (21,8 PPG). Storms strategi virker til at være at score så mange point som muligt, så de ikke behøver bekymre sig om deres forsvar. Spørgsmålet er dog om det kan holde i længden.

Det er tydeligt, at Seattle savner Alysha Clark og Natasha Howard, som de mistede i offseason. De er gået fra at være det bedste forsvar sidste sæson til det tredje værste forsvar i ligaen. De har især haft betydelige problemer i feltet mod Aces og Lynx.

2. New York Liberty

Seneste rangering: 9 ⬆️

Record: 5-1

Sæsonens største overraskelse indtil videre er New York. De sluttede sidste sæson med ligaens værste record (2-20), men efter en succesfuld offseason har de haft et brag af en start på WNBA-sæsonen. Deres 5-1 start er holdets bedste i 14 år.

Betnijah Laney ligner en MVP-kandidat med sine 20+ point i de første seks kampe. Sabrina Ionescu har haft en fremragende start på sæson, hvor hun laver 7,8 assists pr. kamp. Liberty viser stadig sin uerfarenhed med 17,8 turnovers pr. kamp. De mange fejl kan blive dyre, hvis de ikke lærer at spille mere disciplineret.

Libertys angreb ser ellers godt ud. Gennem de første seks kampe har de i gennemsnit forsøgt 26,3 3-points skud pr. kamp, og de rammer 44,7% af dem. Det bliver interessant at se, om de kan holde det høje niveau.

1. Connecticut Sun

Seneste rangering: 7 ⬆️

Record: 5-0

Vi burde efterhånden vide bedre, men Connecticut Sun er endnu engang blevet undervurderet. De er blevet talt ude så mange gange før, og de bliver ved med spille med i toppen af ligaen – og 2021 er ingen undtagelse. Sun er det eneste ubesejrede hold i ligaen.

De ligner det mest komplette hold. De har ligaens bedste angreb samt det andet bedste forsvar. Holdet hiver utrolige 42,9% af mulige offensive rebounds ind. Jonquel Jones (18,4) og DeWanna Bonner (19,4 PPG) er den bedste duo i ligaen lige nu, og de ligner begge mulige MVP-kandidater.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Deres største problem er deres mangel på dybde. Sun er helt nede på ni spillere på grund af skader. Curt Miller er kendt for stort set kun at give minutter til sine startere, men det er svært at forestille sig, at de kan holde til det en hel sæson.

Skriver om WNBA for Fullcourt. Jeg er inkarneret Seattle Storm fan.

Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Et nyt tiltag bliver diskuteret i NBA, der vil se en pokalturnering midt i sæsonen.

Nyhedsoversigt

Vi er over halvvejs i WNBA-sæsonen, så det er tid til at kigge på, hvem der er favoritterne til prisen som Most Valuable Player.

Nyhedsoversigt

Her får du overblikket over nattens WNBA All-Star kamp.

NBA

Flere kvinder end nogensinde er med i samtalen om cheftræner stillinger i NBA.

Nyhedsoversigt

VI gør endnu engang status over de bedste hold i ligaen, da vi er en tredjedel igennem WNBA-sæsonen. Det er et tæt felt med...

Nyhedsoversigt

WNBA-stjernen sikrede Seattle Storm sejren over Dallas Wings med et vildt 3-points skud.

Nyhedsoversigt

Curt Miller får en bøde på 10.000 dollars og er blevet suspenderet i en kamp for hans kommentar om Liz Cambage under Sun-Aces kampen...

Nyhedsoversigt

Den unge WNBA-stjerne starter sin sæson med en gamewinner og at sætte rekorder