fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

WNBA: Power ranking

VI gør endnu engang status over de bedste hold i ligaen, da vi er en tredjedel igennem WNBA-sæsonen. Det er et tæt felt med kun fire hold med en win % på over .500.

Foto: Flickr - Lorie Shaull

12. Indiana Fever

Seneste rangering: –

Record: 1-12

Fever er fortsat i bunden af ligaen og vores power ranking. De har spillet nogle tætte kamp mod et skadet Chicago Sky-hold, men realiteten er, at de ikke har vundet en eneste kamp siden vores sidste power ranking.

Der er ikke meget, der virker for Indiana, men et af lyspunkterne er Teaira McCowan. I sin tredje sæson har center-spilleren endelig fundet sit fodfæste. Hun har lavet seks double-doubles i denne sæson og scorer i gennemsnit 10,9 point og laver 8,9 rebounds pr. kamp.

11. Los Angeles Sparks

Seneste rangering: –

Record: 4-5

Sparks har haft gode momenter. De vandt fire ud af fem kampe i slut maj og starten af juni, men alle fire sejre kom imod et Sky-hold uden Candace Parker og Indiana Fever.

Chiney Ogwumike and Nneka Ogwumike er begge ude med skader, og de er savnet på den offensive side af bolden. Te’a Cooper og Erica Wheeler er i øjeblikket holdets topscorere med henholdvis 9,4 point og 10,9 point pr. kamp. Det er dog langt fra nok. Sparks er fortsat det lavest scorende hold i ligaen.

Los Angeles har forbedret deres forsvar siden sidst. De er gået fra at være det værste forsvar i ligaen til top fem. Især Amanda Zahui B. og Nia Coffey har været en stærk duo for holdet. De er begge i top fem over blocks i ligaen.

10. Chicago Sky

Seneste rangering: 5 ⬇️

Record: 5-7

Sky har haft et par forfærdelige uger uden skadede Candace Parker og Allie Quigley, hvor de har tabt syv kampe i streg. Turnovers og usikkert spil sent i kampene har været holdets akilleshæl. Problemet med turnovers er ikke nyt for Chicago. Holdet har begået næstflest turnovers i WNBA siden 2019, men i denne sæson straffer deres modstandere dem i højere grad for det. Deres modstandere scorer i gennemsnit 18,4 point på turnovers pr. kamp.

Chicagos sæson handler fortsat om at holde tidligere MVP Candace Parker rask. Hun vendte tilbage i midt juni, og de er 4-0, når hun spiller.

Der er grund til optimisme i Chicago. De har den bedste defensive rating i ligaen. Holdets mesterskabsdrømme er ikke ovre endnu, men de kan ikke tåle at tabe mange flere kampe.

9. Washington Mystics

Seneste rangering: 8 ⬇️

Record: 4-6

Tina Charles ligner en MVP-kandidat og er ligaens topscorer med 24 point pr. kamp. Myisha Hines-Allen er tilbage og spiller på et højt niveau. Ariel Atkins leverer sin karrieres bedste personlige resultater med 18 point og 2,9 assist pr. kamp, men det klikker stadig ikke for Mystics.

De har brug for Elena Delle Donne som stadig ikke er vendt tilbage fra sin rygskade, men det virker usandsynligt, at vi kommer til at se hende på banen før OL-pausen.

8. Minnesota Lynx

Seneste rangering: 10 ⬆️

Record: 4-6

Lynx fik deres bedste spiller Napheesa Collier tilbage i slut maj, og de har vundet fire ud af syv kampe siden. Tilføjelsen af veteranen Layshia Clarendon har også givet en ekstra gnist, som de har manglet.

Minnesota skal dog være mere konsekvente i deres spil. De har i gennemsnit 16,3 turnovers pr. kamp (næstflest i ligaen), og de rammer kun 33,3% af deres 3-point skud for sæsonen.

Lynx kæmper med dybden af deres roster, da både Natalie Achonwa og Aerial Powers er ude på ubestemt tid med skader.

7. Phoenix Mercury

Seneste rangering: 6 ⬇️

Record: 5-6

Diana Taurasi har været ude med en skade siden slut maj. Det så først ud som om Mercury ville klare sig fint, da Brittney Griner (20 PPG og 8,3 RPG) og Skylar Diggins-Smith spiller fremragende basketball i hendes fravær, men Phoenix har tabt deres sidste tre kampe.

Mercury er ikke stabile nok, og deres bænk er fortsat deres største problem. Kia Nurse og Megan Walker er for ineffektive i Taurasis fravær. De skyder henholdsvis kun 34,2% og 32,1% fra felten.

6. Atlanta Dream

Seneste rangering: 9 ⬆️

Record: 5-6

Atlanta overgår fortsat alles forventninger. De har fået gang i deres angrebsspil, og de er nu det fjerde højest scorende hold i ligaen med i gennemsnit 83,5 point pr. kamp.

Cheyenne Parker er vendt tilbage og har givet holdet tiltrængt forstærkning til deres frontcourt. Courtney Williams spiller sin karrieres bedste basketball med 17,5 point, 4,1 assists og 6,9 rebounds pr. kamp. Når Atlantas angreb først ruller, så er det svært at stoppe.

Trods deres positive udvikling, så er Dream fortsat et ret gennemsnitligt basketballhold. De er ikke konsekvente nok. Når de ikke scorer 90+ point, har de alvorlige problemer, da de har det andet dårligste forsvar i ligaen. De mangler dybde i deres frontcourt, og de er fortsat uden deres skadede unge stjerne Chennedy Carter.

5. Dallas Wings

Seneste rangering: 7 ⬆️

Record: 5-6

Dallas stiger fortsat i vores power ranking. De har vundet fire af deres sidste seks kampe, og det unge hold imponerer selv i deres nederlag, hvor de har spillet tæt med nogle af ligaens tophold.

Wings har fortsat en af ligaen stærkeste angreb med en rating på 102,7. Deres unge kerne af Satou Sabally (14,4 PPG), Arike Ogunbowale (20,9 PPG) og Marina Mabrey (16,9 PPG) spiller fantastisk. Allisha Gray har også vist gode takter, men har fået uforklarlig lidt spilletid og måtte misse kampe på grund af OL-kvalifikation.

Deres største udfordring er deres forsvar. Trods deres stærke angreb spiller de alt for mange tætte kampe, da deres modstandere scorer 83,2 point pr. kamp i ligaen (fjerde flest point i ligaen). Dallas’ potentiale denne sæson kommer i sidste ende ned til, hvor effektive nogle af deres yngre spillere kan være på den defensive side af bolden.

4. New York Liberty

Seneste rangering: 2 ⬇️

Record: 6-4

New York er fortsat WNBAs største overraskelse i denne sæson, men de har haft nogle bump på vejen. De har tabt fire ud af deres sidste fem kampe. Liberty har stadig store problemer med turnovers (16,8 pr. kamp), og de er uden Natasha Howard og Sabrina Ionescu der døjer med skader, samt Kiah Stokes som spiller EM.

Sidste sæsons Most Improved Player Betnijah Laney ligner fortsat en MVP-kandidat. Hun har scoret 20+ point i ni ud af elleve kampe og laver i gennemsnit 5,5 assists samt 4 rebounds pr. kamp. Hun har været utrolig alsidig denne sæson.

Deres gode angrebsspil kan holde dem i playoff-jagten. New York fører ligaen i 3-point forsøg, og de rammer i øjeblikket 39,5% af dem.

3. Connecticut Sun

Seneste rangering: 1 ⬇️

Record: 8-3

Connecticut er ikke længere ubesejrede. De har tabt to kampe til Seattle og en til Minnesota siden sidste power ranking. De hører stadig til i toppen af vores power ranking, da både deres forsvar og angreb er blandt de bedste i ligaen.

Suns mangel på dybde er fortsat deres største problem. De har ligaens anden mindst produktive bænk. Problemet er kun blevet mere akut af, at MVP-kandidat Jonquel Jones går glip af fire kampe i løbet af juni, da hun skal spille EM for sit landshold. Jones fører holdet i point og rebounds, og Sun fik smagen af, hvor svært det bliver uden hende i deres seneste kamp, hvor de tabte 89-66 til Seattle.

Jones’ fravær sætter et yderligere pres på den allerede tynde roster, og tiden må vise om hendes fravær fører til, at holdet falder yderligere i stillingen.

2. Las Vegas Aces

Seneste rangering: 4 ⬆️

Record: 8-3

Alt er tilbage til det normale. Aces har vundet seks af deres sidste syv kampe, og de ligner endnu engang titelfavoritter.

Las Vegas har ligaens bedste angreb lige nu. De fører ligaen i point pr. kamp med 90,2, og de scorer på 48,5% af deres skud fra felten (ligaens bedste). Deres forsvar er rangeret som nr. to, og de laver 5,2 blocks pr. kamp.

Liz Cambage (15,2 PPG og 8,4 RPG) og A’ja Wilson (18,7 PPG og 8,29 RPG) fører an under kurven. Cheftræner Bill Laimbeer virker til at have løst problemet med at have duoen på gulvet samtidig.

Aces er dog 1-3 mod Seattle og Connecticut, så de kommer ikke til stige til tops på vores power ranking foreløbig, medmindre de andre hold snubler.

1. Seattle Storm

Seneste rangering: 3 ⬆️

Record: 11-2

Seattle fortsætter med at vinde. De har tydelig ikke hørt alle spådommene før sæsonstart om de regerende mestres undergang. De har den bedste record i ligaen, er 8-1 siden sidste power ranking, og de ser ikke ud til at sætte farten ned.

Det er fortsat Storms angreb der leder vejen til succes. De scorer i gennemsnit 89,1 point pr. kamp og rammer 46,3% af deres skud fra felten. Breanna Stewart (21,2 PPG) og Jewell Loyd (19,2 PPG) virker ustoppelig som duo, og de burde begge være med i MVP-samtalen.

Storm har fortsat problemer med deres forsvar i feltet, hvor de giver størstedelen af deres point væk, men deres ‘angreb først’ strategi virker indtil videre. Seattle er 3-1 mod Connecticut Sun og Las Vegas Aces, og de har dermed etableret sig selv som det bedste hold i ligaen.

Skriver om WNBA for Fullcourt. Jeg er inkarneret Seattle Storm fan.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

De to danske U18-landsholdsspillere Olivia Lutterodt og Cille Petersen skal i den kommende weekend deltage i Women’s Basketball Without Borders Global camp, der arrangeres...

NBA

Slutspillet begynder at nærme sig, og man skulle gerne begynde at kunne se en hierarkisk orden blandt holdene. Der er dog stadig mange hold,...

Nyhedsoversigt

WNBA ejer Mark Davis skulle angiveligt have betalt nogle spiller under bordet, da man ikke kan overskride den årlige salary cap. Dette har endnu...

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

NBA

Efter den problematiske ejer Robert Sarver blev presset til at sælge Suns og Mercury, er der nu fundet en ny køber, der vil give...

Nyhedsoversigt

Brittney Griner er blevet løsladt fra russisk varetægt efter den amerikanske præsident, Joe Biden, indgår bytteaftale, der involverer dømt våbenhandler fra Rusland.

NBA

Overraskelser, dominerende superstjerner og solide slutspilshold pryder sæsonens første in-season power ranking.

Nyhedsoversigt

Diana Taurasi overvejer om hun skal spille hendes 19 sæson i WNBA. Det er dog flere ting, der skal overvejes.