Tidlige tendenser i NBA

Selvom NBA-sæsonen kun er lidt over en uge gammel, er der allerede nogle tendenser, som har vist sig. Store overraskelser og skuffelser har allerede vist sig i en sæson, der tyder på at blive den tætteste i mange år.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter den lange ventetid er NBA-sæsonen 2019-20 endelig i gang. Det har været en start fyldt med store kampe og vilde individuelle præstationer. Her i artiklen vil vi se på nogle af de tidlige tendenser og historier, som allerede har vist sig i den unge NBA-sæson.

Golden State Warriors i frit fald

Golden State Warriors har domineret NBA de sidste 5 år, men starten på denne sæson tyder på en ny hverdag i San Fransisco. De har haft en meget svær start på sæsonen med 5 nederlag og kun én enkelt sejr. Sejren kom over det nye mandskab fra New Orleans Pelicans, som også kun står med én sejr i de første seks opgør. Herudover tabte de til Clippers med 19 point, OKC smadrede dem og vandt med 28 point, tabte med 11 point til Suns, tabte med 17 mod spurs og senest et nederlag på 93-87 mod Charlotte Hornets. Den hårde start blev i kampen mod Suns endnu værre, da Steph Curry måtte forlade kampen med en brækket hånd, hvilket kommer til at betyde, at han vil misse tre til fire måneder. En af succeskriterierne for Golden State Warriors sæson ville være at holde sig så skadesfri som muligt, men det håb holdte, for Warriors fans, desværre kun i 4 kampe. Senest var det Draymond Green og D’Angelo Russells tur, da de begge måtte side over med skader mod Hornets. Russell skulle være klar inden for meget kort tid, mens Green nok misser tre eller fire kampe mere. Nu er det op til den nye D’Angelo Russell at få kæmpet Golden State tilbage i sæsonen, inden de hårde playoff chancer i West forsvinder.

Trae Young og Luka Doncic fortsætter de gode Rookie-takter

Kampen om Rookie of The Year titlen stod sidste år imellem Luka Doncic og Trae Young. Indtil videre ser det ud til, at hvis der var en titel til bedste andenårsspiller, så ville den også stå mellem de to. De er begge kommet utroligt stærkt fra start. Luka Doncic har i gennemsnit 26 point, 9,6 rebounds og 8,4 assist per kamp – en virkelig stærk statline for den unge slovener. Han startede sæsonen med en stærk 34 points kamp mod Wizard og fulgte op med en tripple double mod Pelicans. Mavericks får en hård sæson i Western Conference, men deres start har været meget positiv. Porzingis er også kommet godt i gang, hvilket er vigtigt, hvis de vil i playoffs i år.

https://www.youtube.com/watch?v=NyZ5tR8LcHs

Trae Young pådrog sig en skade imod Miami Heat, hvilket har skræmt mange Atlanta fans. Skaden ser dog ikke ud til at være så slem, som man først frygtede, og Trae kan komme hurtigt tilbage. Han er den vigtigste mand på det unge Atlanta mandskab og har indtil videre leveret nogle fantastiske præstationer. Han startede ud med 77 point og 18 assists i sine første to kampe. Han har i gennemsnit 26,8 point, 5,0 rebounds og 7,3 assists per kamp. Atlanta har fået en fin start og har forhåbninger om at komme i playoffs denne sæson i en svækket Eastern Conference.

Hvor langt kan Karl-Anthony Towns få Timberwolves?

Karl-Anthony Towns har fået en flyvende start for Minnesota denne sæson. Han har i gennemsnit 27.3 point og 11.5 rebounds per kamp gennem de første kampe. Minnesota har vundet 3 ud af 4 kampe. Den eneste kamp, de har tabt, var til de ubesejrede 76’ers, hvor de to stjernecentere Joel Embiid og Towns var i et større slagsmål. Towns har dog også delt tæsk ud i form af sit basketballspil de første kampe i sæsonen. Han startede nemlig ud med at levere 73 point og 29 rebounds i de første to kampe i sæsonen. Timberwolves er ligeledes placeret i den hårde Western Conference, hvilket tyder på, at det bliver en lang og hård sæson. De har i opstarten mange kampe mod Eastern Conference hold, som de kan udnytte til at få en god start og et godt momentum til en lang sæson. Spørgsmålet er, hvor langt han kan trække det knap så gode Minnesota hold, som er i underskud på store talenter den kommende sæson. Lige nu ligger de i toppen af den vestlige konference, men den bliver nok svær at holde. Towns og co. må sigte efter slutspillet i det vilde vesten.

De bedste rookies indtil videre

Den mest hypede rookie, Zion Williamsson, sidder ude med en skade, hvilket forklarer, hvorfor vi ikke har set ham på gulvet i opstarten. Zion er dog ikke den eneste gode basketballspiller, der er kommet ud af draften i år. Vi har allerede set nogle imponerende præstationer af de unge spillere. RJ Barrett ser ud til at blive et lille lyspunkt på et ellers slukket Knicks hold. De missede ud på alt, hvad de gerne ville have haft i sommers. Barrett har dog præsteret flotte kampe for Knicks indtil videre og har 17 point per kamp gennem de første seks kampe. Barrett var tredjevalget i draften, og indtil videre har han spillet, som om han var valget værd.

Ja Morant har allerede vist os, at han har bounce i benene. Point kan han også lave, og han ser allerede ud til at blive giftig for Memphis denne sæson. Memphis ser ikke særlig skræmmende ud, men Ja Morant har fået skudt sin NBA-karriere godt i gang. Han har i gennemsnit 18 point og 5 assist per kamp. Han leverede en flot 30 points-kamp mod Kyrie og Brooklyn, hvor han også havde 9 assist. Den eksplosive guard fra Murray State bliver meget spændende at følge over de næste måneder.

PJ Washington startede sin NBA-karriere med at skrive sig ind i historiebøgerne. Han sænkede nemlig syv trepointskud i sin NBA-debut, hvilket aldrig er blevet gjort før. Den unge forward fra Kentucky har derefter haft lidt svingende præstationer, men ser ud til at være et godt valg for Charlotte Hornets.

Storspillende Kyrie er vigtig for Brooklyn

Kyrie Irving har leveret fantastiske præstationer i starten af denne sæson for sit nye hold Brooklyn Nets. Brooklyn har dog ikke overført de gode præstationer til sejre. Fire nederlag og kun to sejr er ikke en god start, når ens point guard løber rundt med 30 point per kamp – her i blandt en 50 points kamp i hans debut. Kyrie er en spiller, der har en historik med både skader og blandet humør. Det er et succeskriterie, at Irving forbliver skadesfri og positiv over situationen i Brooklyn, så de til næste år kan få en super Kyrie Irving sammen med Kevin Durant, som nu sidder ude med en langvarig skade. De går nogle hårde kampe i møde mod blandt andet Hostuon og Utah i de kommende kampe, og de får brug for hele holdet for at hive nogle bedre resultater hjem. Caris LaVert har spillet fornuftigt i starten, men de manglende sejre kan komme til at koste senere i sæsonen.

Kings og Pelicans er ikke kommet i gang

Sæsonen er en maraton og ikke en sprint. Det er nok, hvad fans af Sacramento Kings og New Orleans Pelicans har sagt her i løbet af starten af sæsonen. Begge hold står med bloten sejr efter de første kampe i sæsonen. På trods af velspillende Brandon Ingram skal Pelicans holdet lige lære hinanden at kende. Der er mange nye ansigter efter draften og det store Lakers trade, og det er lidt forventeligt, at de ikke leverer fra starten. Forventningerne er halvstore til Pelicans, og de skal passe på, at de ikke smider deres chancer væk, før de for alvor er kommet i gang. Zion Williamsson vender tilbage om en måned til halvanden, så vi må se, om han kan løfte niveauet.

Sacramento Kings har nogle rigtig dygtige unge spillere, men deres hold har åbenbart ikke dybde nok. Buddy Hield og De’Aaron Fox skal spille basketball på et meget højt niveau, hvis de skal i playoffs denne sæson, men Western Conference er sandsynligvis en for stor udfordring for dem. Starten har ligeledes været svær, da de mistede Marvin Bagley III i første kamp. Han er ikke tilbage før om 4-6 uger. Han er ude med en brækket tommelfinger. Med nederlag til både Suns og Hornets udnytter de heller ikke de kampe, hvor de skal hente sejre, hvilket kan betyde, at sæsonen bliver et irriterende langt maraton for Kings fans.

76’ers skræmmende fra start

Ubesejret gennem de første fem kampe tyder på en sæson, hvor 76’ers imødekommer en favoritrolle i East. Joel Embiid er kommet stærkt fra start og har leveret nogle tal i løbet af starten. En stærk trup, der også består af Ben Simmons, Al Horford, Tobias Harris og Josh Richardson, bliver svær at vælte af toppen af East denne sæson. Ben Simmons har arbejdet på sit skud denne off-season, men i regular season har vi ikke set ham forsøge et skud bag linjen endnu. Hvis Simmons kan få trepointskudet ind i sit arsenal, så er Sixers et af de bedste bud på en deltager til årets finaler. De har ikke mødt de største hold endnu. De slog Boston i den første kamp, men de kommer snart til at møde større modstand, når de løber ind i Jazz og Nuggets i næste uge.

Se andre spændende artikler