Team FOG Næstved trak det længste strå i Værløse

Når Værløse og Næstved har mødt hinanden, plejer det at være nogle tætte opgør. Det var det igen, da de lørdag spillede i Søndersøhallen. Det blev et opgør, som gæsterne trak sig sejrrigt fra.

Værløse Blue Hawks tog i lørdagens andet opgør i Basketligaen imod Team FOG Næstved i Søndersøhallen. Opgørene mellem de to mandskaber plejer at være en tæt affære, hvor kampen først er blevet afgjort helt til sidst. Det samme skete i dette opgør. Værløse Blue Hawks bød gæsterne op til dans, men måtte se sig besejret igen i denne sæson over Team FOG Næstved. Kampen sluttede 95-99 til gæsterne fra Næstved.

Profiler flyvende fra start

Det var gæsterne fra Næstved, der fik den bedste start på kampen. De kom flyvende fra start, hvor specielt to spillere var gode. For Devon Cooper og Eric Ayala brændte nettet af i første periode, så var kommet foran med ti point på de første ti minutter.

De kunne dog ikke fortsætte i samme tempo i anden periode, hvor det lykkedes Værløse Blue Hawks at hente to point på Team FOG Næstved inden pausen i opgøret. Holdene gik i omklædningsrummene med stillingen 47-57 til gæsterne.

Fremragende tredje periode

Efter pausen satte Værløse fart på kampen. De var fastbesluttede, at den her kamp ikke var afgjort endnu. Det var den hjemvendte profil Simon Schwartz, Karl Boje Formann og Adam Heede-Andersen, som trak et kæmpe læs i den rigtig flotte periode, hvor de tog et kæmpe skridt tættere på Team FOG Næstved, der ikke kun scorede lige som de gjorde i første periode. Inden sidste periode var det kun to point, der skilte de to hold.

Sidste periode blev en tæt affære, hvor Værløse forsøgte at overtage føringen i kampen, men gæsterne fra Næstved formåede at holde hjemmeholdet bag sig resten af kampen. Det blev en kneben sejr til Team FOG Næstved på 95-99 over Værløse Blue Hawks.

Kamp om topscorer-titlen

Der var flere spillere, som havde et rigtig flot kamp med en masse point. Simon Schwartz havde en rigtig flot kamp tilbage efter hans tur til USA. Han lavede 17 point i kampen. For gæsterne var Eric Ayala og Devon Cooper godt kørende i lørdagens opgør. Ayala sluttede kampen med 22 point, og Cooper lavede 26 point.

Der var dog en, som lige scorede lidt mere. For Karl Boje Formann viste, at han godt vidste, hvordan man sætter point på tavlen. Han sluttede opgøret med 29 point.

Næste runde

Begge mandskaber skal i aktion igen den 17. december. Team FOG Næstved skal møde Bears Academy på deres hjemmebane i Næstved. Den kamp bliver fløjtet igang klokken 16:00.

Værløse Blue Hawks skal en tur til København, hvor de skal møde BC Copenhagen. Den kamp bliver også fløjtet igang klokken 16:00 den 17. december.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Adama Darboe er klar til sin fjerde sæson i Island, efter han har skrevet under med Armann Reykjavik.

Frederik Drejer skal i næste sæson prøve kræfter med tysk basket. Torsdag er han offentliggjort som ny spiller hos Ratiopharm Ulm/OrangeAcademy.

Horsens IC har sikret sig signaturen på amerikansken Matt Balanc, der kommer til Horsens efter en stor college-sæson i USA.

Randers Cimbria har skrevet under med amerikanske Ethan Porterfield, der kommer til Kronjylland efter en årrække på college hos Indiana University of Pennsylvania.

Værløse Blue Hawks har præsenteret 21-årige Marvin Brumfield, der senest spillede basketball på college i USA.

Team FOG Næstved har forlænget aftalen med Jagan Mosely, der dermed går ind til sin tredje sæson i klubben.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.