fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Morten Stig Jensen: Det er op ad bakke nu

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Foto: fiba.basketball

Danmark var tæt på at fuldføre en eventyrlig start på kvalifikationen til EM 2025, men en skidt tredje periode kostede dyrt for Danmark, der mandag aften blev slået på udebane af Finland med 89-85.

Danskerne var i anden periode Finland overlegne, hvilket gav Danmark en pauseføring på 16 point, men tredje periode, hvor Danmark lod Finland score 30 point, vendte kampen på hovedet.

Gæsterne fra Danmark havde et suverænt udgangspunkt inden de sidste 20 minutter, og derfor sidder basketekspert og radiovært på Radio4 Morten Stig Jensen tilbage med en ærgerligt fornemmelse.

“Jeg er pisseærgrelig. Fantastisk mulighed for at sidde på 2-0 over Georgien og Finland, men må nu nøjes med 1-1. Op ad bakke er aldrig en fed retning, men det er den retning, vi nu skal følge. Og det var unødvendigt,” fortæller Morten Stig Jensen til Fullcourt.dk.

“De havde en kæmpe føring og smed det hele væk i tredje quarter. Forsvaret hang ikke sammen, og de spillede ikke nær så aggressivt som i første halvleg. Bolden sad lidt mere fast, og det var bare lidt for mange problemer på én gang. Shit happens, men jeg er ærgerlig,”

DK kan tage flere ting med fra opgøret

Danmarks helt store profil Iffe Lundberg levede op til forventningerne og spillede en brandkamp på ny med 26 point, seks rebounds og seks assists til følge, og det var særligt i første halvleg, hvor han satte 16 point på tavlen, han var i hopla.

“Vi så i første halvleg en Iffe Lundberg i fuld kontrol, fordi han ikke stod med for meget ansvar. Han balancerede playmaking med egne skud til den helt store guldmedalje, og det gav pote. I anden halvleg var den hjælp der ikke, og det førte ham ud i situationer, hvor han var nødsaget til at skabe for meget på egen hånd,” siger Morten Stig.

Danmark spillede lige op med Finland, men fik ikke fuld valuta for sin indsats.

Lige nu gør nederlaget helt sikkert ondt i den danske lejr, men når kampen er kommet lidt på afstand, kan de se tilbage på en første halvleg, de kan bruge til noget fremover, siger Morten Stig Jensen.

“De skal spille første halvleg på video for drengene om og om igen. Bolden flyttede sig, de søgte åbne skud fra distancen, men uden at ofre deres interior game. Der var defensiv intensitet, og en masse balance. Kevin (Larsens, red.) og Mads (Bonde, red.) trådte op, hvilket tillod Iffe at være mere selektiv i sine muligheder. Mere af det, tak.”

Næste gang Danmark skal i aktion i EM-kvalifikationen er først til november, hvor Danmark møder Serbien.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.