Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Team FOG Næstved tog stor sejr på udebane mod Randers Cimbria

I mandagens første opgør i Basketligaens Playoff-A gruppe tog Randers Cimbria i mod Team FOG Næstved. Det skulle vise sig at blive svært for hjemmeholdet at følge med fra start. Næstved tog en imponerende sejr på udebane, 86-101.

Der var aktion i Basketligaens Playoff-A gruppe mandag aften, hvor der blev spillet to kampe. I den første kamp skulle Team FOG Næstved en tur til Kronjylland, hvor Randers Cimbria ventede. Det var Randers, der tog sejren sidst, de to mandskaber mødtes.

Randers havde inden dagens opgør vundet deres to seneste kampe i Playoff-A gruppen, mens Næstved måtte se sig slået af Bakken Bears efter forlænget spilletid i deres seneste kamp.

Gæsterne med godt tempo fra start

Selvom det var hjemmeholdet, der lavede kampens første scoring, var det klart gæsterne, som kom bedst fra start i dagens opgør. De ramte deres skud og var gode til at udnytte fejl fra Randers Cimbrias side. Randers fik lavet flere turnovers i kampens første periode og havde meget svært ved at få point på tavlen.

Team FOG Næstved gik på et fint run i første periode. De kom hurtigt foran med 12 point. Den føring fik de endda udbygget til 17 point før Randers fik svaret tilbage. Det hurtige og gode spil fra gæsterne gjorde, at de oppe med 15 point efter første periode, 16-31.

I anden periode må man sige, de fortsatte, hvor de slap. De startede perioden uden med to trepointsscoringer i streg. Hjemmeholdet havde meget svært ved at finde deres spil og kunne ikke følge med Næstved i starten af anden periode. Gæsterne var pludseligt foran med 26 point efter blot lidt mere en to minutters spil, 16-42.

Comeback under opsejling

Randers fik ramt deres første skud i anden periode efter tre minutters spil. Derfra fik de bedre styr på deres spil men havde stadig svært ved at holde Næstved fra at score. Steven Green begyndte at få gang i sit gode spil i anden periode. Det var med til at gøre, at det nu var Randers’ tur til at gå på et lille run.

Med omkring tre minutters spil tilbage i første halvleg, havde hjemmeholdet fået skåret ni point af Næstveds føring. Dette momentum fortsatte for Randers i de sidste minutter af første halvleg. De fik pludselig fat i offensive rebounds og ramte deres skud. Her lignede det, at der var et rigtigt flot comeback undervejs. Ved halvleg havde de hentet godt ind på Næstved og kampen var langt fra afgjort. Næstved førte her med 13 point, 40-53.

Næstved svarede igen

Som vi så det i starten af kampens første to perioder, var det også gæsterne, der kom bedst fra land i kampens tredje periode. Randers’s gode momentum fra slutningen af anden periode var væk og det var igen Næstved, som sad på kampen. Efter omkring fire minutters spil havde Næstved igen en 20-points føring.

Selvom gæsterne fik føringen op på 20 point lagde Randers sig ikke bare ned. De fik igen gang i deres spil i løbet af perioden. Denne periode virkede noget mere jævnbyrdig end anden periode. Hjemmeholdet fik igen lavet et lille run. De fik føringen ned på under 10 point med omkring tre minutter tilbage af perioden.

Her lignede det, at vi skulle have en tæt afslutning på kampen. Men så svarede Næstved igen tilbage. I slutningen af perioden fik Næstved godt styr på både deres offensive og defensive spil. De fik føringen op på 14 point på vej ind i fjerde periode, 64-78.

Kampen var ikke afgjort men det var tydeligt, at det så meget svært ud for Randers at komme tilbage i dette opgør. Randers fik føringen ned på 11 point igen. Josh Fortune havde her fået en smule gang i sit skud efter en meget svær første halvleg. Føringen på 11 point holdte i flere minutter og hjemmeholdet kom ikke tættere på end det i fjerde periode. De lavede en turnover, der resulterede i et nemt layup til gæsterne i den anden ende, der fik føringen op på 13 point.

Med to minutter tilbage af kampen havde Næstved fået føringen op på hele 17 point. Her virkede kampen for alvor afgjort. Team FOG Næstved endte som sejrsherre i dagens opgør mellem to af topholdene i Basketligaen. De vandt kampen med 15 point, 86-101.

Det betyder, at Team FOG Næstved nu er garanteret at gå videre til årets semifinale, men dog stadig kan indhentes på tredjepladsen af Svendborg Rabbits. For Randers Cimbria var dette et hårdt nederlag. De skal nu vinde deres to sidste kampe for at have en chance for at være med i semifinalerne.

Kampens bedste spillere

For hjemmeholdet var dagens bedst spillende Steven Green. Han var vigtig for hjemmeholdet i kampens anden periode, hvor de fik taget en god bid af Næstveds føring. Han sluttede kampen med 19 point og fem rebounds. Josh Fortune skal også nævnes. Han havde meget svært ved at finde sit skud i først halvleg, men han leverede bedre i anden halvleg. Han sluttede kampen med 24 point og fem rebounds.

For Team FOG Næstved var der flere, der velspillende.  Jagan Mosely, Lagio Grantsaan og DeVon Cooper fortjener alle at blive nævnt. Mosely sluttede kampen med 13 point, fem rebounds og otte assists, mens Grantsaan bød til med 17 point og 12 rebounds. DeVon Cooper kom ind fra bænken og bød til med 25 point på utroligt flotte procenter. Han skød ni for tolv fra gulvet i dagens opgør.

I næste kamp skal Randers Cimbria en tur syd på, hvor Horsens IC venter i Forum Horsens. Den kamp spilles den 11. april klokken 19.

Team FOG Næstved skal i næste kamp en tur til Værløse, hvor Værløse Blue Hawks tager i mod dem i Søndersøhallen. Den kamp bliver spillet den 11. april klokken 19:30.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Morten Bülow skifter efter to sæsoner hos Randers Cimbria til Island, hvor han har landet en aftale med Thor Thorlakshofn.

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Randers Cimbria har meddelt, at de har forlænget kontrakten med den alsidige forward Bakary Camara.