Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Team FOG Næstved tager vigtig sejr over Svendborg Rabbits

Team FOG Næstved tog torsdag aften en vigtig sejr mod et andet tophold i dansk basket, Svendborg Rabbits. I den tredjesidste kamp af grundspillet vandt Næstved med 10 point, 86-76.

Torsdag aften var der dømt topopgør i Basketligaen. Team FOG Næstved tog i mod Svendborg Rabbits hjemme i Arena Næstved.

Team FOG Næstved har gang i en utrolig god stime af sejre i Basketligaen. De havde inden dagens opgør vundet hele otte kampe i streg. Hvis man tager deres pokalkampe med, var sejrsrækken helt oppe på 11 kampe.

Svendborg Rabbits havde vundet deres seneste to kampe efter deres store nederlag mod Bakken Bears i starten af januar. Den seneste kamp vandt de på udebane mod et andet tophold, Randers Cimbria. De har desuden for nyligt hentet en forstærkning i den canadiske guard Emmanuel Bandoumel. Ham fik vi dog ikke at se i dagens opgør.

God start af gæsterne

Det var helt klart Svendborg Rabbits, der kom bedst fra start i dagens kamp. De startede kampen ud med en trepointsscoring, mens Team FOG Næstved havde svært ved at komme i gang. Rabbits havde godt gang i pointene og var foran 11-18 efter syv minutters spil.

Men så fik hjemmeholdet bedre gang i spillet. Både offensivt og defensivt. I løbet af de sidste tre minutter af første periode spiste de hurtigt føringen. Da perioden var slut var gæsterne pludselig kun foran med to point, 18-20.

Begge mandskaber helt i stå

Efter en underholdende første periode af dagens topopgør tænkte man, det kun kunne blive et godt topopgør. Men det var anden periode i hvert fald ikke. Det skulle næsten gå to minutter før de første point kom på tavlen. Og det var ikke bare fordi, forsvaret var helt fantastisk. Ej heller dårligt, men man tænkte mere, at det var offensiven, den var gal med.

Næstved fik taget føringen efter en tre minutters tid, men gang i skuddene, var der ikke. De førte med ét point efter fem minutter af anden periode, 22-21. Der stod altså fire-et efter fem minutters spil. Det var en utroligt lavtscorende periode, tilskuerne i Næstved var vidner til.

Hjemmeholdet fik en smule point på tavlen ved at få trukket en del fejl og komme på linjen, men også ved hjælp af unødvendige turnovers fra Rabbits. Næstved fik i løbet af denne kolde periode bragt sig i front med otte point, 36-28.

Gæsterne fik dermed kun scoret otte point i anden periode. For Næstveds vedkommende var der også trælse statistikker i første halvleg af denne kamp. De skød i første halvleg kun fire procent bag trepointslinjen, hvilket er én for 21.

Begge hold vågnede op

Efter halvleg så det bedre ud for begge hold. Der var et bedre tempo og begge hold havde bedre gang i skuddene. Det så dog hurtigt bedst ud for Næstved. De fik gang i deres trepointsskud. Indenfor fem minutter havde de allerede ramt to trepointsskud i perioden. Her formåede gæsterne imidlertid at holde sig inde for nogenlunde afstand.

I den sidste halvdel af tredje periode stak hjemmeholdet så for alvor af. De fik føringen op på over 10 point af flere omgange, og blev ved med at ramme deres skud. På vej ind i fjerde periode førte de med 15 point, 65-50. De sluttede perioden af med at ramme hele fire trepointsskud efter kun at have ramt et enkelt i hele første halvleg.

Sikker sejr til sidst

Selvom man aldrig skal sige aldrig i basketball, så virkede dette som en svær kamp for Rabbits at komme tilbage i. Alligevel startede fjerde periode med højt tempo og Svendborg ramte deres skud. Det eneste problem for dem var, at det gjorde hjemmeholdet også.

Gæsterne havde svært ved at holde Næstved fra at score, men de fik alligvel skåret føringen ned til under 10. Her kunne det godt have været blevet spændende, men det virkede som om sejren var sikker få minutter inde i sidste periode.

Der blev imidlertid flere timeouts til sidst i kampen, så det var ikke fordi, Rabbits lagde sig ned og gav op. Det var bare for sent, de fandt deres skud. Hjemmeholdet vandt kampen med 10 point, 86-76, og tog dermed to vigtige point i en tæt top i Basketligaen.

Dagens bedste spillere

For Team FOG Næstved var de to bedstspillende Lagio Grantsaan og Gus Okafor. De bidrog med henholdsvis 18 og 19 point. Dertil hev Grantsaan fem rebounds til sig, mens Okafor tog hele 11. Eric Ayala kan også nævnes, omend han ikke havde en god skudaften. Han skabte meget for holdet i løbet af kampen og sluttede med 10 point, seks rebounds og fem assists.

For gæsterne var dagens spiller Jaedon Willis. Han var en af de få, der ikke var helt kolde. Han sluttede kampen med 22 point og fem rebounds. Kevin Marfo skal også nævnes. Han fik hevet hele 23 rebounds til sig, oveni sine 23 point. Jeg mener ikke, han var den bedst spillende på trods af denne statline, hvilket er grundet flere unødvendige turnovers. Men selv med det minus, er det dog imponerende med 23 rebounds.

I næste kamp skal Svendborg Rabbits hjem til Rise Sparekasse Arena, hvor BMS Herlev kommer på besøg. Den kamp bliver spillet den 7. februar klokken 19.

Team FOG Næstved skal i næsten kamp en tur til Jylland, hvor Horsens IC venter. Den kamp spilles den 9. februar kl. 19:15.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.