fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Svendborg Rabbits tager første sejr i ENBL over bizart bulgarsk mandskab

Svendborg Rabbits første sejr i ENBL kom i hus, da de besejrede Spatak Pleven fra Bulgarien, som kun stillede til start med syv spillere. Efter 40 minutters basketball var stillingen 83-77 til Svendborg Rabbits.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Endnu en gang var der europæisk basketball i Svendborg, da Rabbits kunne byde Spatak Pleven fra Bulgarien op til dans. Men gæsterne mødte lidt anderledes op, end de tidligere hold, som Svendborg har mødt i ENBL. For Pleven havde kun syv mand med, hvilket betød, at de kun havde to udskiftere med.

Gæsterne fra Bulgarien kæmpede, men de manglende spillere straffede dem i slutningen af kampen. Efter fire perioder, hvor Rabbits havde kontrollen i store dele, og hvor de havde løbet Spatak trætte, kunne de fejre deres første sejr i deres ENBL-historie. Kampen sluttede 83-77 til Svendborg Rabbits.

Intens begyndelse

Kampens første ti minutter blev rigtig gode for hjemmeholdet. Det var dog gæsterne, som hurtigst fik gang i scoringerne, men efter Rabbits første scoring, som Dylan Penn stod for, så kom de også i gang.

Det blev en periode med en masse scoringer til begge hold, så fansene i hallen havde en masse at holde øje med i kampen. De mange scoringer til begge holdene betød også, at det blev en tæt kamp. Føring skiftede næsten efter hver en scoring. Men da perioden sluttede var det Svendborg Rabbits, der havde føringen. Inden anden perioden var stillingen 22-20 til kaninerne.

Solid føring

Da kaninerne kom ud til anden periode, skulle de holde på den føring, de havde opbygget. De bulgariske gæster fik hentet Rabbits, så de var næsten helt lige igen.

Men efter et rigtig, rigtig flot Rabbits-run, kunne hjemmeholdet kigge op på tavlen og se, at de var kommet foran med ni point i løbet af anden periode. Det ligende dog, at kaninerne ville smide den føring, men det fik de rettet op på, så de kunne gå i omklædningsrummene med en stillingen på 43-38 til Rabbits.

Trætheden indtraf

Begge mandskaberne kom ud med rigtig god energi, men det var Pleven, som bedst fik vekslet den flotte energi til pointene i begyndelsen af tredje periode. Det betød, at de fik endnu engang hentede Rabbits. Det bølgede frem og tilbage i store dele af perioden. Men det var Rabbits, som red bølgen bedst. De fik slået hullet hver gang igen til bulgarerne, som så småt begyndt at se lidt trætte ud, grundet de få man på holdkortet til aftenens kamp.

Efter den flottede slutning på den gode periode, så gik holdene til bænkene med stillingen 62-54 til Svendborg Rabbits.

Sejren kom i hus

Starten på fjerde periode blev meget ligesom starten på de tidligere perioder. Spatak Pleven fik hentet lidt ind på Svendborgs føring, men hjemmeholdet holdte dem lidt væk fra en udligning. I fjerde periode var det tydeligt, at Svendborg ikke havde brugt lige så mange kræfter, som Spatak Pleven-spillerne havde. De bulgarske spiller så trætte ud, mens Rabbits, flot ført an af Jaedon Willis og Hameir Wright, fortsatte med den energiske spil, der kamp dem vigtige scoringer i den afgørende fase.

Da uret løb ud, kunne Svendborg Rabbits fejre deres første sejr i European North Basketball Leauge. Kampen sluttede 83-77 til hjemmeholdet fra Svendborg.

Fuld tid til topscoreren

Selvom Rabbits havde flere spillere, som spillede en flot kamp, så skal kampens topscorer findes på modstanderens holdkort. Kampens topscorer blev Alex Lomax, og han lavede 25 point i kampen. Han spillede også samtlige 40 minutter i kampen, og så lavede han også 10 rebounds på de 40 minutter.

Næste runde

Svendborgs næste kamp i ENBL er også en hjemmebanekamp, hvor de skal forsøge at følge op det flotte resultat mod Spatak Pleven. Den 24. januar får Rabbits besøg af Bristol Flyets fra England. Den kamp begynder klokken 19:00.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i kvartfinalen i ENBL møde Serios Group Newcastle Eagles. Bakken Bears er grundet deres andenplads i gruppespillet tildelt den fordel, at...

Bakken Bears

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Bakken Bears

Bakken Bears meddeler tirsdag, at der er få billetter tilbage til braget i ENBL mod hollandske Landstede Hammers.

Basketligaen

Team FOG Næstved tog torsdag aften en vigtig sejr mod et andet tophold i dansk basket, Svendborg Rabbits. I den tredjesidste kamp af grundspillet...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har skrevet under med Emmanuel Bandoumel, der er blevet udstyret med en kontrakt med udløb i sommeren 2025.

Basketligaen

Svendborg Rabbits spillede onsdag aften deres sidste kamp i European North Basketball League, da de blev besejret af Bristol Flyers med 63-86.

Basketligaen

I onsdags hentede Svendborg Rabbits deres første sejr i ENBL, da Spartak Pleven fra Bulgarien blev besejret, og sejren er vigtig for klubbens selvforståelse,...