fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Sebastian Åris sikrer Svendborg Rabbits sejren i sidste øjeblik

Der var spænding inden aftenens store opgør mellem Svendborg Rabbits og Horsens IC, som begge kæmpede om at få føringen i semifinaleserien.

Foto: Robert Dines Rasch

Spændingen var i særdeleshed intakt, da Svendborg Rabbits hjemme i kaninhulen tog imod Horsens IC i den tredje kamp i deres semifinaleserie. Inden kampen havde begge mandskaber vundet en kamp – kuriøst nok begge to på udebane – og stillingen var derfor samlet 1-1. Ifølge bookmakerne var Svendborg inden kampen udråbt til favoritter.

Kampen endte med en sejr til Svendborg på 73-72 i en intens kamp, og det betyder, at de nu er foran 2-1 i serien, hvor næste – og måske sidste – kamp skal spilles mandag d. 2 maj klokken klokken 19:15 i Forum Horsens.

En jævnbyrdig første halvleg

Det var en utrolig jævnbyrdig første periode og holdene fulgtes tæt ad gennem hele perioden. Andy Cleaves åbnede scoringen og derefter fulgtes de to hold som tidligere beskrevet pænt ad. Efter tre minutters spil stod det 8-8, og dette billede forsatte gennem hele perioden.

Hos Horsens startede Siler Schneider kampen ud med at styre de gules angrebsspil, men Sebastian Åris gjorde det samme hos svendborg. Efter fem minutters spil stod det 10-10 og herefter forsøgte Svendborg at stikke af. De fik skabt en 15-11 føring som horsens dog fik vendt til en 18-17 føring. Stillingen efter første periode var 24-22 til hjemmeholdet fra Svendborg.

Anden periode startede som første periode sluttede. De to hold fortsatte med at følges tæt og det lykkedes aldrig rigtig et af holdene at stikke af. Svendborg startede dog perioden stærkt ud, og de vandt de første fire minutter af perioden med 9-4. Men som skrevet, så fulgtes de to hold tæt ad, og horsens fik indhentet Svendborg og udlignede periodescoren til 9-9.

Kamp billedet kunne dog se anderledes ud, hvis Horsens havde været skarpere bag trepointslinjen end de var. Horsens skød rystende 8 % fra trepointslinjen i første halvleg, de ramte altså kun en enkel af deres 12 forsøg.

Første halvlegs store oplevelse var Sebastian Åris, der stod for 13 point, seks rebounds og fire assist. Hos gæsterne fra Horsens delte Khalil Ahmad og Koch Bar topscorerværdigheden for første halvleg, da de begge stod for ni point.

Første halvleg endte 42-38 til hjemmeholdet fra Svendborg Rabbits.

Sebastian Åris’ double-double er nok til at sikre sejren

Anden halvleg kunne næsten ikke starte dårligere for dagens hjemmehold end den gjorde. Efter fire minutter stod der et rundt nul på scoretavlen ud fra hjemmeholdet. Horsens vandt de første fire minutter med 0-6 og dermed bragte de sig foran med 44-42.

Svendborgs helt store stjerne ville det dog anderledes. Sebastian Åris tog sagen i egen hånd og scorede ni point i streg for Svendborg mandskabet og med to minutter igen stod det 51-50 til hjemmeholdet, hvilket var til stor glæde for de fremmødte Rabbits fans.

Stillingen efter tredje periode var 54-54, og der var derfor lagt op til en spændende afslutning på aftenens kamp, og det lignede, at begge hold kunne tage sejren.

Fjerde periode var – som resten af kampen – utrolig jævnbyrdig, og ingen af holdene formåede at stikke af, og føringen skiftede utrolig mange gange i løbet af kampens sidste ti minutter.

Med to minutters basketball tilbage stod det 67-68 til gæsterne fra Horsens, der ti sekunder senere udbyggede deres føring til 67-70. Et tændt hjemme publikum forsøgte at bakke deres hjemmehold op og vise dem, at de var kommet for at støtte dem. Med et enkelt minut tilbage forblev stillingen 67-70 til Horsens IC, der ellers fortsatte deres kolde aften bag trepointslinjen, og på det tidspunkt skød de 1-19.

Sebastian Åris blev med 43 sekunder tilbage sendt på linjen for at skyde to straffekast, og det lykkedes ham at ramme det ene. Dermed var stillingen 68-70, inden Horsens IC skulle i angreb.

Sebastian Åris stjal bolden fra Siler Schneider og ramte derefter en treer, så stillingen med 21 sekunder igen var 71-70 til hjemmeholdet. Denne scoring gav en overdyngende larm i hallen og stemingen var i top.

Vedran Borovcanin scorede to hurtige point og dermed var horsens i front. Sebastian Åris blev med fem sekunder igen fejlet og blev sendt på straffekastlinjen, hvor han havde muligheden for at afgøre kampen. Det var Khalil Ahmads femte fejl, og han måtte derfor gå på bænken. Sebastian Åris ramte begge sine straffekast, og Svendborg var nu foran 73-72 med fem sekunder tilbage.

Dette var nok, og Svendborg Rabbits vinder aftenens tætte kamp med 73-72, og fører nu serien 2-1. Næste kamp skal spilles mandag d. 2 maj klokken klokken 19:15 i Forum Horsens.

Sebastian Åris blev kampens topscorer med 28 point. Derudover tog han 12 rebounds, hvilket vil sige, at han fik en double-double. Han krydrede sin statline med fem assist. Gæsternes topscorer blev Khalil Ahmad med 21 point.

 

 

 

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor jeg går på 2. semester. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, og er tit at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.