fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Sebastian Åris: ”Jeg lærte om mig selv”

Sebastian Åris havde en vanvidssæson i sidste sæson. Derfor faldt muligheden, da også ganske fortjent, for at han kunne prøve sine kræfter af i udlandet. Kontrakten blev underskrevet i Tyskland, men det var ikke, hvad den 25-årige viborgenser havde håbet på, og derfor valgte han kort tid før sæsonstart at få ophævet sin kontrakt. Nu er han tilbage hos Svendborg Rabbits, hvor han skal forsøge at sende guldet til Sydfyn.

Sebastian Åris - Svendborg Rabbits

I sidste sæson blev Sebastian Åris kåret af Fullcourt-redaktionen samt repræsentanter fra hvert hold i Basketligaen som Årets Danske Spiller og årets Most Improved Player. Mange havde derfor set, at det var tid for den 25-årige guard til at prøve sig af i udlandet.

Kontrakten fik han da også på plads med Team Ehingen Urspring i Tyskland, men debuten for det tyske mandskab fik han aldrig. Åris bedte for nyligt klubben om at få ophævet sin kontrakt og i stedet vende tilbage til Svendborg Rabbits, hvor han har tilbragt de seneste fire sæsoner.

”Det levede desværre ikke op til mine forventninger. Der var mange faktorer som spillede ind, men udfaldet var, at min mavefornemmelse sagde, at det ikke var rigtigt. Og det er jeg stolt over, jeg lyttede til.” fortæller Sebastian Åris til Fullcourt.dk, om hvad der ligger til grund til, at han valgte at få ophævet sin kontrakt.

En sulten Åris er vendt hjem til Sydfyn

Nu er Åris som nævnt tilbage i kaninhulen hos Svendborg Rabbits. Ét sted, der efterhånden må føles som et andet hjem for viborgenseren. Her skal Åris med resten af truppen forsøge at skaffe endnu et sæt medaljer til kaninerne, der i sidste sæson fik bronze og dermed hentede det første sæt sølvtøj til Svendborg i årevis.

”Jeg tror, man kan forvente en sebber, som er kommet tilbage for at vinde. Bronze var ret fedt sidste år, så jeg gad da godt finde ud af, hvordan guld føles i en Rabbits-trøje. Så i kan forvente en sebber, der kæmper for at få svar på det,” siger han.

Det er tydeligvis en sulten Åris der vender tilbage til den danske liga, med stor smag for endnu et sæt medaljer og muligvis endda af lidt højere kaliber end sidste sæson. Han mener da også, at den nuværende trup har seriøse muligheder for at kæmpe med om guldet.

”Jeg har blot trænet med holdet to gange, da jeg svarer på dette. Men jeg var blæst bagover af den energi og gå-på-mod, som de mødte mig med. Med den tilgang til tingene tror jeg, alt kan ske.”

Annonce. Scroll for at læse videre.

Åris er helt fokuseret på, at det nu handler om Rabbits, og i stedet må udlandsdrømmen lade vente på sig lidt endnu. Men han kunne da klart godt tænke sig at forsøge sig i udlandet igen i fremtiden.

”Jeg tager en dag af gangen. Jeg er glad for, jeg tog til Tyskland, da jeg lærte lidt om mig selv. Og det vil jeg tage med i overvejelserne, når denne sæson er slut, men der er dæleme lang tid til. Indtil da skal jeg nyde Svendborg, mine holdkammerater og at jeg er tæt på min kæreste og familie.”

Det bliver yderst interessant at følge Åris tilbage i Rabbits-uniformen efter hans pragtfulde sidste sæson. Første gang han får muligheden for at spille er allerede på onsdag den 22. September, hvor Rabbits hjemme åbner sæsonen mod Bears Academy.

Skrevet af

Mit navn er Mads, jeg er 21 år og kommer oprindeligt fra Svendborg. Min store basketpassion og basketviden kommer igennem mange års overværelse af kampe fra Basketligaen primært fokuseret på de vilde kaniner fra Sydfyn. Jeg har dog også en stor interesse i NBA og basketball generelt.

Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved hev fredag aften en sikker sejr med hjem fra København, da holdet mødte theView Copenhagen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits virker ustoppelige i denne sæson, og det lykkedes ikke Randers Cimbria at stoppe kaninerne. Kampen mellem de to mandskaber endte med en...

Bakken Bears

Efter en 14 lang karriere som professionel basketspiller valgte Mikkel Plannthin i en alder af 32 år at indstille karrieren, forud for den netop...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slog TheView Copenhagen med 74-97 og hentede dermed sæsonens trejde sejr. Nu har de seks point efter de tre første kampe.

Basketligaen

Alioune Tew skifter til Horsens IC. Det har klubben meldt ud på deres facebookside.

Bakken Bears

Bakken Bears tog lørdag eftermiddag sæsonens tredje sejr. På hjemmebane slog de forsvarende danske mestre BMS Herlev med 106-69.

Bakken Bears

Bakken Bears hentede deres tredje sejr i sæson, da de slog holdet, som også har hjemmebane i Vejlby Risskov hallen, Bears Academy, med 19...

Basketligaen

Fredag aften sejrede theView Copenhagen for første gang i sæsonen med cifrene 83-62. Imidlertid har BK Amager endnu til gode at smage sejren sødme.