fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Rundt om Runden: EuroLeague runde 7

I 7. spillerunde af EuroLeague blev en lang sejrstime brudt i Spanien da Baskonia tabte, mens FC Barcelona delte lussinger ud i Berlin og Real Madrid tog sin anden sejr i træk.

Efter fire ugers fravær i EuroLeague regi, var Zenit St. Petersbrog tilbage i aktion, da de på hjemmebane tog imod Olpympiakos, mens LDLC ASVEL Villeurbanne hentede sæsonens første sejr i en tæt udebanekamp i Spanien.

Derudover tabte Zalgiris Kaunas til Real Madrid, hvilket efterlader FC Barcelona alene på turneringens førsteplads.

Resultater:

Zenit St. Petersborg 66-75 Olympiacos Piraeus

Anadolu Efes Istanbul 91-89 Maccabi Playtika Tel Aviv

ALBA Berlin 67-103 FC Barcelona

TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 86-88 LDLC ASVEL Villeurbanne

Fenerbahce Beko Istanbul 83-71 Khimki Moscow Region

Zalgiris Kaunas 90-93 Real Madrid

FC Bayern Munich 74-59 Crvena Zvezda mts Belgrade

Valencia Basket 86-81 AX Armani Exchange Milan

LDLC ASVEL Villeurbanne bryder 35 års spansk forbandelse

Baskonia havde før fredagens kamp ikke tabt på hjemmebane til et fransk hold i 16 kampe i træk, mens ASVEl ikke havde vundet en grundspilskamp i Vitoria siden oktober 1985.

Den lange sejrstørke blev blandt andet brudt på baggrund af en flot præstation fra Moustapha Fall, der dominerede i painten, og tillod ASVEL at være konkurrencedygtig. Han sluttede kampen med 19 point på 8 af 9 2-pointscoringer, plus 5 rebounds, 2 assists og 1 blok.

ASVEL førte næsten fra start til slut, men Baskonia rejste sig fra at være bagud med tocifret pointantal til i de sidste sekunder at reducere til 85-86, inden ASVEL scorede på et par straffekast til slutresultatet 86-88.

Se alle highlights fra kampen herunder:

Real Madrid på rette kurs

I sidste uge slog Real Madrid Bayern München, der på det tidspunkt lå på en delt førsteplads i turneringen. I denne uge slog den spanske hovedstads klub så Zalgiris Kaunas, der forud for 7. runde delte førstepladsen med FC Barcelona.

Denne uges sejr blev blandt andet grundlagt via en solid præstation fra Walter Tavares. Real Madrids big man, startede stærkt ud ved at hooke op med Facundo Campazzo på holdets to første boldbesiddelser, og sætte madrilenernes første fire point på tavlen.

Tavares var dominerende i painten og tog alt, hvad der kom hans vej. Blandt andet 5 rebounds på seks minutter. Desværre for Real Madrid, kom Tavares tidligt i fejlproblemer, og måtte tidligt ud på bænken at sidde, for ikke at risikere han blev smidt ud senere i kampen. Det udnyttede Zalgirirs Kaunas til fulde, og tog derfor også en 54-48 føring med sig til pause.

Cheftræner, Pablo Laso, satte Tavares ind igen fra starten af anden halvleg, og igen var han hurtig ude at markere sig, ved at tage en offensiv rebound fra Anthony Randolphs missede skud, og scorede Reals første 2 point i tredje quarter. Tavares fik derefter sin tredje fejl, men Pablo Laso forstod hans centers betydning for den fysiske kamp og besluttede at lade ham spille videre. Et udtryk for stor tillid, som Tavares belønnede ved at holde sig ude af fejl-problemer resten af perioden, mens han leverede yderligere 8 point.

Herefter fik Tavares en mindre pause på bænken, inden han igen skulle på banen for at afgøre tingene. Her scorede han blandt andet tre gange i træk på 80 sekunder. Blandt andet en lækker alley-oop scoring, hvor Sergio Llull leverede en perfekt aflevering til den store center. Det gav Real Madrid en 86-87 føring. Tavares var dog ikke færdig med at imponere, og med 41 sekunder tilbage af kampen greb han sin 6. offensive rebound, før han blev fejlet og sendt på straffekastlinjen. Herfra scorede han to gange til stillingen 86-89.

Walter Tavares scorede 22 point og greb 12 rebounds i Real Madrids 90-93 sejr.

Du kan se highlights fra den tætte kamp herunder:

MVP of the Week

Lørdag eftermiddag kårede EuroLeague Basketball Rodrigue Beaubois fra Anadolu Efes til ugens MVP.

Beaubois startede på bænken, men kom tidligt på banen, og var på alle måder med til at sikre Anadolu Efes deres anden sejr i træk, da de slog Macabi Playtika Tel Aviv 91-89. Beubois blokerede i de døende sekunder et 3-pointsforsøg fra Scottie Wilbekin, der kunne have vundet kampen for Maccabi Playtika Tel Aviv, men førte også sit hold i point (23), assists (7) og performance index rating (36).

Beaubois missede kun 2 skud i kampen og scorede på 60% af sine 3-pointsforsøg, mens han også leverede 3 steals og 2 blocks.

Se alle highlights fra kampen herunder:

Stillingen

Efter 7. spillerunde er FC Barcelona alene på turneringens førsteplads, mens både Real Madrid og Anadolu Efes kravler opad i tabellen, efter to sejre på to uger til begge mandskaber.

I bunden har Khimki Moskva det stadig svært, mens LDLC ASVEL Villeurbanne hentede sæsonesn første sejr.

8. spillerunde

I 8. spillerunde kan vi se frem til et spændende opgør mellem de to tophold FC Bayern München og Valencia Basket, mens Real Madrid og Anadolu Efes skal forsøge at fortsætte den gode form mod henholdsvis Crvena Zvezda og Panathinaikos.

Runden sættes i gang torsdag klokken 18.00 når CSKA Moskva på hjemmebane tager imod Baskonia.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

EuroLeague

Iffe Lundberg har skrevet under på en toårig aftale med det serbiske EuroLeague-hold KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

Internationalt

Her er en status på de aktuelle finalestillinger og højdepunkter fra de førende ligaer i Tyrkiet, Italien, Grækenland, Frankrig og Spanien.

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...