fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Rundt om runden: EuroLeague runde 2

Anden runde af årets EuroLeague turnering er færdigspillet, og du får her det fulde overblik over rundens resultater.

Anden runde af EuroLeague sæsonen bød på op til flere nationale opgør, hvor udeholdet, en anelse atypisk, vandt alle lokale derbies.

Derudover fortsatte Zenit St. Petersborg de gode takter fra første runde, ved at slå FC Barcelona, mens Shavon Shields endte som topscore i Aramani Milanos sejr over ASVEL Villeurbanne.

Resultater

CSKA Moskva 76-72 Maccabi Playtika Tel Aviv
Efter en tæt og velspillet kamp, sikrede de forsvarende mestre fra CSKA Moskva, sig torsdag aften sæsonens første sejr på hjemmebane i Megasport Arena. Holdet fra den russiske hovedstad blev ført flot an af, Mike James og Will Clyburn, der scorede henholdsvis 25 og 19 point, mens Scottie Wilbekin på mange måder var den primære playmaker, der holdte Maccabi inde i kampen med 20 point og 5 assists.

Anadolu Efes Istanbul 71-80 Fenerbahce Beko Istanbul
I kampen om Istanbul, kunne Fenerbahce til sidst trække sig sejrsrigt ud af opgøret, på trods af at have mistet 21 turnovers undervejs. Noget der normalt ville have resulteret i et sikkert nederlag, men i stedet exelerede Fenerbahce i reboundspillet, minimerede Anadolu Efes muligheder for second chance points og kæmpede sig tilbage efter at have været nede med 7 point.

Kampens oplevelse var den tidligere EuroLeague MVP, Nando De Colo, der leverede en flot allround præstation med 20 point, 7 rebounds, 4 assists og 3 steals.

Real Madrid 77-93 Valencia Basket
Real Madrid led sent torsdag aften klubbens største nederlag på hjemmebane i mere end 8 år, da de inviterede de spanske ligarivaler indenfor til kamp. På trods af, at Sergio Llull igen var med for madrilenerne, fik de langtfra spillet til at flyde, sammenlignet med Valencia, der både var bedre skydende og ikke havde samme sløsede omgang med bolden.

Dermed er Real Madrid nu 0-2, mens Valencia stadig er ubesejret og har ligaens næstbedste netrating i øjeblikket.

Zenit St Petersborg 74-70 FC Barcelona
I en tæt kamp, der først blev afgjort indenfor det sidste spil-minut, fordoblede Zenit St. Petersborg sit antal af sejre, mens Barcelona nu er 1-1 efter de ellers vandt overbevisende i første runde.

Zenit St Petersborg har indtil videre haft stor gavn er nyerhvervelserne, Kevin Pangos, Billy Baron, K.C. Rivers og Alex Poythress. Kevin Pangos var således topscore i Zenits sejr over Anadolu Efes i første runde, mens Billy Baron og Alex Poythress delte den ære mellem sig, med 16 point hver mod Barcelona.

Zenit er godt spillende i øjeblikket og det bliver interessant, at se om de fortsat kan holde trit i toppen af ligaen.

Crvena Zvezda mts Belgrade 90-73 TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz
Efter Baskonia i første runde besejrede Real Madrid, kom de ned på jorden igen, i kampen mod Crvena Zvezda. De to hold leverede en tæt første halvleg, hvor Baskonia kæmpede aldeles flot i forsvaret. Spændingen blev dog punkteret kort inde i anden halvleg, da Crvena Zvezda startede tredje periode med et 8-0 run, og hurtigt opbyggede et solidt forspring på tocifret pointantal.

Derfra så Crvena Zvezda sig ikke tilbage, og kørte sejren sikkert i hus med kampens topscore, Jordan Loyd, bag rattet. Jordan Loyd er med sine 30 point mod Baskonia, nu topscore i EuroLeague efter de første to runder.

ALBA Berlin 72-90 FC Bayern München
I hvad der skulle have været et tæt tysk rivalopgør, afgjorde Bayern München det hele tidligt i kampen, ved at vinde anden quarter overbevisende 9-31. Bayern München havde intet mindre end 11 af 12 spillere, som kom på scoringstavlen. 10 af dem scorede 5+ point, mens 4 spillere scorede 12 point eller mere. Det var en for stor mundfuld for Alba Berlin, der aldrig formåede at bringe spænding ind i kampen i anden halvleg.

Panathinaikos OPAP Athens 71-78 Olympiacos Piraeus
Olympiacos førte fra start til slut og nedlagde deres ærkerival, Panathinaikos 71-78 i den græske hovedstad fredag aften. Begge hold er nu 1-1 for sæson. Olympiacos kom hurtigt foran med et tocifret point antal i første quarter og førte med så mange som 15 i andet quarter. Panathinaikos kom bedre med i kampen i redje quarter, men Olympiakos tillod aldrig værterne at komme tættere på end 4 point. Georgios Printezis førte an til sejren ved at score 17 point på 20 minutter.

AX Armani Exchange Milano 87-73 LDLC ASVEL Villeurbanne
Shavon Shields er kommet godt fra start i hans nye klub, Armani Milano. I sæsonens første runde sikrede han holdet en sejr med en 3-pointsscoring i overtiden mod Bayern München. Nu i anden runde, endte dansk-amerikaneren som holdets topsscorer i en sikker sejr over ASVEL Villeurbanne. Milaneserne var foran 45-40 ved pausen og kom ikke på noget tidspunkt bagud i anden halvleg. I stedet udbyggede de konstant føringen til slutresultatet 87-73.

Dermed er Milano klubben efter to spillerunde med helt i toppen af turneringen, mens ASVEL Villeurbanne stadig har deres første sejr til gode.

Khimki Moskva Region 70-84 Zalgiris Kaunas
Khimki Moskva var igen i anden runde uden holdets største stjerne, Alexey Shved. Faktisk kunne Khimki kun stille med 7 spillere til lørdagens kamp, sammenlignet med Zalgiris, der havde 12 spillere til rådighed. På trods af ikke at have samme muligheder, for at rotere og skifte ud, var Khimki alligevel flot med i første og fjerde quarter. Desværre for det russiske mandskab, havde Zalgiris opbygget et forspring på 48-67 efter tredje quarter.

Især udeholdets Marius Griggonis, var med til at føre Zalgiris til sejr efter en flot præstation bag 3-pointslinjen. Herfra ramte Zalgiris som hold på 43,3% af deres skud. For hjemmeholdet, leverede den tidligere NBA-spiller, Jonas Jerebko, en hederlig præstation med 23 point og 12 rebounds, men man sad hele tiden med følelsen af, at hver gang Khimki scorede 2 point, gik Zalgiris op og scorede 3 point.

Den aktuelle stilling

Efter anden spillerunde, føres ligaen an af Fenerbahce, skarpt forfulgt af de resterende ubesejrede hold. Nederst i tabellen finder vi sidste sæsons nummer 1 og nummer 3, i form af Anadolu Efes Istanbul og Real Madrid, der begge har fået en hård start på sæsonen 2020/21.

Tredje og fjerde runde

Tredje runde af denne sæsons EuroLeague turnering sætte allerede i gang på tirsdag klokken 19.00 med kampen mellem Crvena Zvezda og Zalgiris.

Når tredje runde afsluttes onsdag i næste uge, sættes fjerde runde allerede i gang om torsdagen. Derfor kan du se frem til en travl EuroLeague uge, med intet mindre en 18 kampe. Derfor vil næste uges Rundt om Runden blive en kombineret artikel, hvor de to runder slås sammen.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Real Madrids Facundo Campazzo er efter en række flotte præstationer i november blevet kåret som månedens spiller i Euroleague.

Armani Milano

Dansk-amerikanske Shavon Shields har nu scoret mere end 2,000 point i den bedste italienske række. Shields rundede milepælen, da han søndag leverede 31 point...

EuroLeague

Shavon Shields er blevet den hurtigste spiller til at nå 1000 point i EuroLeague for Olimpia Milano. Han nåede milepælen på blot 78 kampe.

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

EuroLeague

Virtus Segafredo Bolognas Toko Shengelia er blevet kåret som månedens spiller for oktober. Virtus Bologna vandt fire ud af fem kampe i den forgangne...

EuroLeague

Iffe Lundberg toppede scoringstavlen med 14 point, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften udspillede AS Monaco med 59-83.