fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dansk Basket

Rekordhøjt medlemstal i dansk basketball

For første gang runder medlemstallet 20.000 medlemmer i danske basketball klubber. Det viser tal fra Dansk Idrætsforbund.

20.105

Så mange dribler rundt med den brune læderbold i Danmark. Det er det højeste medlemstal i dansk basketball nogensinde. Tallene kommer fra Dansk Idrætsforbund, der hvert år offentligøre, hvor mange medlemmer, som er i de forskellige specialforbund.

Bare fra 2021 til 2022 er medlemstallet steget med 2313 nye medlemmer en af de 177 forening, som har basketball på programmet, viser tal fra DIF.

Tallene fra DIF viser også, at det er niende år i træk, at medlemstallene stiger i dansk basketball.

Thomas Johansen, som er udviklingschef i Dansk Basketball Forbund, har udtalt sig om de flotte medlemstal til DBBFs pressemeddelse.

“I dag har vi opnået en kæmpe milepæl i dansk basketball med mere end 20.000 medlemmer. Dette kan vi takke vores mange klubber for, som er fyldt med frivillige ildsjæle, der hver dag kæmper for at udvikle klubberne og udbrede basket i Danmark. Udover klubberne har vi også nogle meget vigtige samarbejdspartnere i BørneBasketFonden og DGI Basketball, som har bidraget til at flytte basketbolden ind i nye omgivelser bl.a. i folkeskolerne, hvor flere børn har fået øjnene op for vores fantastiske sport,” fortæller Thomas Johansen til DBBFs pressemeddelelse.

Store begivenheder på vej

Thomas Johansen håber ikke udviklingen har toppet endnu. For der kommer en del store basketball begivenheder på dansk grund de kommende år.

“Jeg er meget spændt på at se, hvor vi bevæger os henad de næste par år, når vi sætter endnu flere projekter i søen bl.a. et EM i 3×3 på dansk jord, som gerne skal være med til at sikre at endnu flere får interesse for basketball,” siger Thomas Johansen til DBBF.

Den største aldersgruppe, som spiller basketball i danmark, er børnene mellem syv og tolv år. Der er 7093 i den aldersgruppe, som spiller basketball, hvilket svarer til 35 procent af alle medlemmerne.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Det var første gang, at pokalturneringen skulle afgøres med det nye Final Four-format. Et format, der lige skal lande i basketball Danmark. Fullcourt snakkede...

Nyhedsoversigt

Glæden var ikke til at tage fejl af, da Fullcourts udsendte snakkede med Dan Pearson, om hans og holdets præstation, da de besejrede Bakken...

Horsens IC

Et lille skub i den rigtig retning er noget af det som Morten Bülow håber, bronzemedaljen kan gøre for Randers Cimbria. Læs mere om...

Nyhedsoversigt

Amerikanske Steven Green leverede en stor præstation, da Randers Cimbria søndag vandt bronze i pokalturneringen med en sejr på 79-74 mod Horsens IC.

Horsens IC

Efter et topunderholdende opgør mellem Randers Cimbria og Horsens IC, blev det spillerne fra Randers, som kunne trække bronzemedaljen over hovedet. Kampen sluttede 79-74...

Horsens IC

Efter 40-minutters uhyre tæt basketball, kan Team FOG Næstved kalde sig finalister i dette års pokalturnering. Det kan de efter en sejr på 84-79...

Bakken Bears

Randers Cimbria holdte godt ud i første semifinale mod Bakken Bears, men bjørnene bed fra sig i kampens sidste halvleg. Bakken bankede Randers med...

Aabyhøj IF

Efter en intens og tæt kamp, kunne Falcon løbe med sejren og kalde pokalmester. Kampen mellem Aabyhøj IF og Falcon sluttede 79-72 til Falcon.