Martin Luther King Day

En af NBA-kalenderens største dage er kommet; Martin Luther King Day byder på 14 NBA-kampe og nogle spændende kampe, som du kan se uden af skulle sove over skrivebordet i morgen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Siden mordet på Martin Luther King Jr. i 1968 har hans minde påvirket USA og især NBA. Martin Luther King er en af de største personer i USA’s historie, da han igennem 60’erne påvirkede USA og dets raceproblem og stadigvæk gør det den dag i dag. Især for mange afroamerikanere var Martin Luther King et forbillede og en person, der talte deres sag i et stadig meget opdelt USA. Den 20. januar 1986 så Martin Luther King Day første gang dagens lys efter flere år undervejs i USA’s politiske organer. Siden da har USA hold officiel mindedag den tredje mandag i januar, og 2020 er ingen undtagelse. Faktisk er det i år 20 år siden, at samtlige amerikanske stater anerkendte mindedagen og holdt den første gang.

Hvad betyder det for NBA og ikke mindst for dig?

I NBA er Martin Luther King Day en enorm vigtig dag. Det er en dag, hvor ligaen og alle dens spillere får lov til at mindes en af historiens største personer indenfor lighed i USA. Det er en chance, som NBA udnytter hvert år, hvor der altid er en masse basketball på programmet og en masse fokus på Martin Luther King og hans budskaber.

For dig betyder det, at du kan se basketball uden at skulle falde i søvn på skrivebordet i morgen – og endda på en mandag; 14 kampe på programmet, 28 hold i spil og en masse tidlige kampe. Allerede klokken 20 starter festlighederne, når Washington tager imod gæsterne fra Detroit. 14 kampe er et lidt overvældene antal, så vi har gjort det lidt nemmere for dig, når du skal vælge, hvilke kampe du skal se i aften.

De tidlige

Detroit Pistons @ Washington Wizards, 20:00

Programmet starter en smule stille ud, når to hold uden for slutspillet i øst møder hinanden. Washington Wizards har ligaens dårligste forsvar og tillader deres modstander næsten 116 point per kamp. Wizards har været enormt hårdt ramt af skader i år, men har heldigvis deres absolut bedste spiller, Bradley Beal, tilbage. Det er også heldigt for os, da Beal har været fremragende i år, hvor han snitter 27 point (femte bedst i ligaen), 4,6 rebounds og 6,4 assists. Detroit Pistons mangler deres bedste spiller, Blake Griffin, som for et par uger siden blev opereret og er ude resten af sæsonen. Til gengæld sprudler Derrick Rose i Detroit, hvor veteranen har genfundet sig selv og leverer på et højt niveau. Rose snitter 18 point, 2,4 rebounds og 5,9 assists per kamp på blot 25 minutter per kamp.

Toronto Raptors @ Atlanta Hawks, 20:30

Blot en halv time inde i den første kamp, starter den næste. Undskyld Detroit og Washington, men det er bestemt værd at skifte kanal til aftenens anden kamp, da der er lidt mere værdi for pengene. Det er et af Eastern Conference’s tophold i Toronto Raptors, der skal forsøge at vinde deres fjerde kamp i træk. Toronto har overrasket de fleste i år, da de forsvarende mestre mistede Kawhi Leonard til Los Angeles Clippers i sommers. Atlanta Hawks ligger, næsten traditionen tro, blandt ligaens absolut dårligste hold. De er kun “overgået” af Golden State Warriors, som har tabt én kamp mere. Men der er lys for enden af tunnelen i Atlanta, da man har fået en af de bedste unge spillere i ligaen, Trae Young. Young er en fantastisk offensiv spiller, der kan skyde fra logoet, penetrere feltet og distribuere til sine holdkammerater. Han ligner en første gangs All Star og er enormt underholdende. Rundt om Young har Atlanta et meget ungt, agilt og underholdende mandskab, som altid er værd at se, ihvertfald i angrebet.

Philadelphia 76’ers @ Brooklyn Nets, 21:00

Den sidste kamp af de helt tidlige er den klart bedste kamp. To storhold i øst, som har underpræsteret en del, skal forsøge at få gang i deres form. De fleste havde før sæsonen regnet med, at 76’ers ville toppe Eastern Conference og nok gå i finalerne, men tingene er forløbet ganske anderledes. Med en sjetteplads i øst kan Brett Brown og co. næppe være tilfredse. I aften skal de store fem og den lidt udfordrede bænk forsøge at vinde deres fjerde kamp i træk og vende kurven. Da Kyrie Irving og Kevin Durant i sommers skrev under med Brooklyn, vidste man godt, at Durant var ude hele sæsonen, og at 2020-21 sæsonen skulle være den store test. Men en ottendeplads i øst og en record på 18-23 var bestemt ikke det, som man havde håbet på i Brooklyn. Med Irving ude med skade og store problemer på banen har Nets underpræsteret kraftigt. I aften skal de forsøge at få deres første sejr i fire kampe, når de tager imod Philadelphia.

Oklahoma City Thunder @ Houston Rockets, 23:00

Blot tre kampe adskiller Houston Rockets (26-15) og Oklahoma City Thunder (24-19) i tabellen. Hvis man havde sagt det før sæsonen, var man nok blevet grint ud af lokalet, men OKC har overrasket alle og leveret fremragende i år. Chris Paul har fået en genopstandelse, alle de unge spillere leverer og Shai Gilgeous Alexander ligner en veteran, selvom den 21-årige guard spiller sin blot anden sæson i ligaen. OKC ligner et slutspilshold, der samtidigt har det halve af ligaens draft picks de næste år. Ikke dårligt Sam Presti. Houston er et af ligaens absolut bedste offensive mandskaber, men døjer med store problemer stadigvæk. Det syttende bedste forsvar og fundamentale problemer mellem Westbrooks og holdets spillestil er ting, som skal løses inden april, hvor sæsonens virkelige test står for Rockets. I aften står testen på, om de kan tage en kamp mere på OKC, eller lader dem komme indenfor to kampe i tabellen. Og nårh ja, James Harden scorer nok over 40.

Fullcourts udvalgte program

Philadelphia 76’ers @ Brooklyn Nets, 21:00

Oklahoma City Thunder @ Houston Rockets, 23:00

Los Angeles Lakers @ Boston Celtics, 01:30

Indiana Pacers @ Utah Jazz, 03:00

Se andre spændende artikler