fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Mads Andersen efter ENBL-kamp i Litauen: “Vi spillede uden tvivl den bedste kamp i sæsonen”

Svendborg er over halvvejs i gruppespillet i dette års udgave af European North Basketball League. De har stadig ikke vundet en kamp endnu, men spørger man Svendborg-cheftræneren, Mads Andersen, så tror han, at Svendborg nok skal stå med en sejr eller to, når gruppespillet er slut.

Foto: FIBA Basketball

Svendborg Rabbits har rundet fire kampe i deres første europæiske eventyr i 15 år. Kampene i European North Basketball League har både budt på op- og nedture for kaninerne fra sydfyn. Det er dog ikke blevet til en sejr i turneringen endnu, men det betyder ikke, at det har været en skuffende affære for Svendborg Rabbits. For efter deres seneste kamp mod det litauiske storhold, Uniclub Casino Juventus, sad Mads Andersen tilbage med en helt bestemt følelse i kroppen.

“Vi spillede uden tvivl den bedste kamp i sæsonen. Vi sad og var skuffet efter kampen over, at vi ikke kom endnu tættere på. Det ser jeg trods alt som et sundt tegn. Offensivt fandt vi løsninger hele tiden, og havde dem på hælene i store dele af kampen, mens vi defensivt kæmpede med at håndtere deres fysik og rutine, hvilket vi også havde forventet,” fortæller Mads Andersen til Fullcourt.dk.

Drømmen om en sejr eller to

Det er ikke kun spillerne, der nyder godt af de europæiske kampe. For Mads Andersen og Jan Hricko er de her kampe også test for deres kundskaber. Og med den flotte kamp i Litauen, har cheftræneren også nogle forventninger til de sidste kampe i turneringen.

“Ligeså fedt det er for spillerne at blive udfordret på det her niveau, ligeså fedt er det for os trænere. Vi trænere skal også præstere på vores absolut ypperste niveau for at få noget med i sådan nogle kampe. Kampen i onsdags var et stort skridt i den rigtige retning, og hvis vi fortsætter det, så er jeg også sikker på, at vi, imod al forventning, kommer til at vinde en enkelt eller to kampe i ENBL i denne sæson,” siger Svendborg-træneren til Fullcourt.dk

Uden for sammenligning

Efter fire kampe med europæisk basketball, har Svendborg fået noget mere erfaring, som har gavnet dem i kampene, der er et  eller to niveauer over deres normale kampe i Basketligaen.

“De europæiske kampe kan slet ikke sammenlignes med kampene i Basketligaen. Det er et helt andet fysisk niveau, der bliver spillet på og en helt anden dommerlinje, der bliver lagt. Jeg synes, at man kan begynde at se, at det ryster os mindre. Det er blevet sværere at slå os ud af kurs, og vi er selv begyndt at spille en smule klogere og langt mere fysisk, end da vi startede sæsonen,” fortæller Mads Andersen til Fullcourt.dk.

Svær næste runde

Svendborg Rabbits skal møde endnu en svær modstander i deres næste kamp. De skal en tur til Estland, hvor de skal møde Tartu Ülikool Maks&Moorits, som fortsat er ubesejret i gruppe A. Den kamp skal spilles den 9. Januar, og den bliver fløjtet i gang klokken 19:00.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Fullcourt.dk mødte en glad Bakken Bears-cheftræner, Anders Sommer, efter semifinaletriumfen i ENBL.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...

Bakken Bears

Gustav Knudsen var en af profilerne, da Bakken Bears tirsdag spillede sig videre til finalen i ENBL. Fullcourt.dk. mødte den danske profil kort efter...