fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Hørsholm snuppede sejren i Svendborg

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Hørsholm 79ers kom flyvende fra start i kvartfinaleserien mod Svendborg Rabbits, da de efter en fantastisk første halvleg snuppede en sejr på 70-80 i Kaninhulen.

Hørsholm havde et mål med kampen i Svendborg – at vende hjemmebanefordelen ved at stjæle en sejr på Sydfyn, og det var tydeligt, at de var klar fra kampens start. Forsvarsmæssigt kørte de et højt presspil, hvor de lå helt tæt og stressede Svendborg-spillerne, der slet ikke kunne finde ind i deres rytme. Gæsterne sprudlede ligeledes offensivt, hvor bolden blev spillet flot rundt til den frie mand gang på gang, hvor særligt Jonathan Gilling var brandvarm i første halvleg.

Hørsholm startede første periode ud med syv ubesvarede point, og selv om Svendborg begyndte at ramme nogle skud i ny og næ, så skulle de kæmpe langt mere for pointene end gæsterne. Svendborg kunne ikke følge med i første periode, hvorfor Hørsholm vandt den 15-29.

For at gøre ondt værre skulle der kun gå 12 sekunder af anden periode, før Andreas Meilby ramte endnu et trepointsskud for gæsterne, hvorefter han stjal bolden fra Brandon Rozzell. Selvsamme Rozzell prøvede at få svendborgenserne tilbage i kampen, da han reducerede til 18-32 med en trepointsscoring. Angrebet efter serverede Rozzell et flot alley-oop til springkaninen Darious Moten, der dunkede to point i kurven. Det bragte liv i Kaninhulen, men hver gang Svendborg nærmede sig, så svarede gæsterne igen. Hørsholm kunne gå til pausen med en føring på 37-51. Gilling havde ved pausen 17 point, hvoraf han havde ramt fem trepointsskud.

Svendborg-træner Arnar Gudjonsson må have været mere ildglødende end en islandsk vulkan i pausen, for det var et forvandlet hjemmebanehold, der kom ud til anden halvlegs start. De fik flere Hørsholm-spillere i fejlproblemer, samtidigt med deres forsvar stod langt mere kompakt. De fik gæsterne til at skyde udefra, hvor de ellers havde haft stor succes inside, og Hørsholm formåede således kun at score ti point i tredje periode, hvilket bragte Svendborg tættere og tættere på. Rozzell og Moten gik forrest i comebacket, og Moten sluttede tredje periode af med et tip-dunk af en anden verden, da han  dunkede Meilby i hovedet. Det fik liv i publikum, der nu kunne se deres hjemmebanefavoritter være nede med blot en enkelt pind ved stillingen 60-61 inden sidste periode.

Evan Yates var ikke meget for, at Svendborg skulle fastholde deres momentum, og han pressede på fra fjerde periodes start. Han udbyggede føringen til 60-64, inden Rozzell scorede på endnu et trepointsskud, så Svendborg igen var bagud med én. Yates viste igen koldblodighed, og han udbyggede gæsternes føring, da han dunkede bolden i kurven til 63-68.

Rozzell fortsatte med at presse på, og han serverede en flot assist til Mouboe, der dunkede to point i kurven, men herefter knækkede kampen for hjemmeholdet. Sikander Tajik og Gilling scorede efterfølgende to trepointsskud, og Svendborg, der havde en meget dårlig dag bag trepointslinjen, kunne ikke ramme de afgørende skud, hvorfor Hørsholm 79ers snupper sejren i Svendborg på 70-80.

Hørsholm fører dermed 1-0 i serien, og de har taget et vigtigt skridt i vejen mod semifinalen. Svendborg kan dog tage anden halvleg med som en positiv oplevelse, hvor de viste god fight, hvilket bragte dem tilbage i kampen. Moten spillede en fremragende kamp for hjemmeholdet, men han manglede sammen med Rozzell opbakning fra særligt Ocana og Magaard, der tilsammen blot scorer fem point på 18 skud.

For gæsterne spillede hele holdet godt, men Yates og Gilling var dog i særklasse de bedste. De noterer sig begge for en double double og var en evig trussel for Svendborg. Hverken Hougaard, Harder eller Tajik scorede mange point, men deres forsvar var fantastisk, og de gav særligt Rozzell svære betingelser.

Udvalgte stats:

Svendborg Rabbits:
Darious Moten – 25 pts & 12 reb.
Brandon Rozzell – 18 pts, 9 ast & 7 reb.

Hørsholm 79ers:
Evan Yates – 28 pts & 11 reb.
Jonathan Gilling – 20 pts, 14 reb & 6/9 3PM

Foto: Daniel SL Jensen

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I kampen om tredjepladsen blev det Team FOG Næstved, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret. De vandt opgøret med 92-102 over Svendborg Rabbits,...

Bakken Bears

Klasseforskellen var igen for stor, da Bakken Bears mandag udspillede Svendborg Rabbits med 100-70.

Basketligaen

Randers Cimbria var lige ved at smide sejren på gulvet mod Svendborg Rabbits, men sluttede kampen godt af og sejrede med 83-91 på udebane....

Basketligaen

Formstærke Horsens IC tog mandag endnu sejr, da de besejrede Svendborg Rabbits med 76-83. Med sejren rykker Horsens IC igen op på ligaens førsteplads.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks var tæt på at levere et sensationelt comeback mod Svendborg Rabbits torsdag aften. De var nede med hele 16 point i...