Hjemmebanen sikret: Team FOG Næstved med overbevisende sejr over Rabbits

Team FOG Næstved fik besøg af Svendborg Rabbits i en af torsdagens tre Basketligaen-opgør. Det blev favoritterne fra Næstved, der snuppede sejren. Kampen sluttede 90-82 til hjemmeholdet.

Torsdag aften spillede både Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits deres sidste kamp i playoff A mellemspillet. Det var dog kun det ene hold, som havde noget at spille for. Næstved skulle ud og forsvare deres andenplads i Basketligaen, mens Svendborg Rabbits allerede var uden for rækkevide af de kommende semifinaler i Basketligaen.

Det blev også forhåndsfavoritterne fra sydsjælland, som løb med sejren torsdag aften i Næstved. Team FOG vandt kampen 90-82 over Svendborg Rabbits, og sikrede dermed ligaens andenplads, som giver dem hjemmebanen i deres første semifinalekamp mod Randers Cimbria.

Uventet dunk

Første periode begyndte virkelig langsomt. Begge holdene havde ikke travlt med at spille energisk basketball, hvilket resulterede i en start på kampen, hvor ingen af holdene lagde afstand til det andet.

Begge mandskaber havde problemer med at ramme de afslutninger, de kom til. Omkring halvvejs i perioden havde Team FOG Næstved et mindre run, men Kentwan Smith fra Rabbits svarer igen med en god trepointsscoring. Perioden blev ved med at være tæt i store dele af den. Men hen mod slutning skete der noget.

Næstved fik efterladt Svendborg, som ikke rigtig kunne få spillet til at hænge sammen. Det gode Næstved-spil blev manifesteret ved Rodney Chatman, som hamrede et dunk i, inden holdene gik til pausen. Stillingen efter første periode var 27-18.

Momentum fortsatte

Efter pausen fortsatte Næstved, hvor de slap i første periode. Specielt skudene fra distancen virkede godt for hjemmeholdet. Martin Poulsen kom ind og satte hans præg på kampen, da han lynhurtigt i anden periode fik scoret to trepointsscoring. Det var lidt det modsatte hos gæsterne.

Svendborg kunne ikke helt få det til at fungere i deres offensiv. Så de kunne kun se på, da Næstved stak længere og længere fra dem.

Halvvejs i perioden dalede tempoet i kampen. Svendborg Rabbits fik lidt flere scoring, og Team FOG Næstved scorede ikke lige så nemt og hurtigt, som tidligere i kampen.

Efter en solid periode af Team FOG Næstved kunne de gå til pause med føring på 20 point, ført an af Zach Rollins, som havde lavet 12 point i kampens to første perioder. Stilligen inden pausen lød på 55-35 til hjemmeholdet.

Svendborgs periode

I tredje periode var der kun et hold på banen. Svendborg kom rigtig god ud efter pausen. Det kan man dog ikke sige om Næstved. Det virkede som om de stadig sad nede i omklædningsrummet, eller bare lod Svendborg spille, mens de bare så på.

Det lykkedes Svendborg at indhente ti point på Næstved lynhurtigt. Det virkede ikke til at påvirke hjemmeholdet, som jo havde slået et stort hul ned til Svendborg.

Svendborg fortsatte med gode scoring og holdte momentum, indtil tredje periode sluttede med stillingen 71-61 til Team FOG Næstved.

Kontrol til det sidste

Igen ført an af nogle fine Martin Poulsen-aktioner, får Næstved en bedre start på kampens sidste periode. De fik genvundet noget af det momentum, som de havde i kampens første to perioder.

I forsøget på at holde Næstved indenfor rækkevide, så lavede Svendborg en masse fejl, som sendte Næstved-spillerne på straffekastlinjen. Det var en strategi, som lykkedes delvist for dem. For de fik indhentet en smule på Næstved, men der var ikke nok tid tilbage af kampen, så de kunne fuldende deres comeback.

Med Mike Mcguirl og Rodney Chatman som forgangsmænd i fjerde periode blev kampen lukket i sidste del af perioden. Næstved kunne fejre en sejr på 90-82 over Svendborg Rabbits.

Nøglen til sejren

En af grundene til den flotte Næstved-sejr, var hjemmeholdets kollektiv.

Martin Poulsen, Zach Rollins og Mathias Bak kom alle fra bænken, hvor de supplerede de startende Næstved-spillere rigtig fint. Største delen af Næstved-spillerne scorede tocifret antal point, hvilket var afgørende, fordi de normale topscorer hos Næstved ikke helt fik scorede de samme antal point, som de har gjort i tidligere kampe.

Kampens topscorer

Selvom det er mere reglen end undtagelsen, at det enten skal være Chatman, Mcguirl eller Dubose, som slutter som topscorer, når Team FOG Næstved spiller. Men denne gang var den ikke en af dem. For det blev gæsternes Brantley Bynum, som toppede listen, da kampen var slut.

Det atletiske Svendborg-spiller lavede 21 point, 4 rebounds og 1 assists i nederlaget til Team FOG Næstved.

Semifinalerne venter

Det var Svendborgs sidste kamp i denne sæson, hvor sidste sæson finalister har skuffet. Men for Team FOG Næstved hedder næste udfordring semifinalen mod Randers Cimbria.

Første kamp er allerede på mandag, hvor de får besøg af Randers Cimbria, fordi Næstved sluttede over Randers i tabellen, så Team FOG har fordellen med hjemmebanen i første kamp.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.

En stor fjerde periode af Svendborg Rabbits sikrede dem en hjemmebanesejr på 76-74 mod Randers Cimbria.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.