fbpx
Connect with us

Los Angeles Lakers

Fyrre, fede og færdige? Et kig på Lakers inden 2021-22

Los Angeles Lakers har i denne off-season hentet en masse store navne, men kan de aldrende stjerner generobrer sportens største trone? NBA-ekspert Morten Stig Jensen giver sit bud på Lakers anno 2021.

LeBron James, Lakers, Mural

Los Angeles Lakers har satset stort i denne off-season, hvor de blandt andre har hentet Russell Westbrook som tredje stjerne ved siden af LeBron James og Anthony Davis.

Men både LeBrons, Westbrooks og stort set samtlige rollespilleres alder begynder at trykke. Det kan ifølge Morten Stig Jensen, der er NBA-ekspert og har dækket verdens bedste basketliga i en lang årrække både nationalt og internationalt, blive et problem.

“Lakers har samlet en håndfuld veteraner, som jeg håber er raske, når vi kommer ind i slutspillet. Men siden så mange af dem er på den forkerte side af 35 år, kan det godt blive en udfordring. Faktum er, at kroppen i den alder bare ikke er den samme, så jeg vil mene de gambler en smule,” lyder det fra eksperten.

Se hele Lakers’ trup til den kommende sæson nederst i denne artikel. 

Westbrook er den, de andre ikke kan lege med

Den største signing er uomtvisteligt Russell Westbrook, som Lakers hentede i et trade med Washington Wizards. På papiret er Westbrook en af ligaens største stjerner, men det kan blive en udfordring at få ham til at passe ind på holdet, selvom talentet er indiskutabelt.

“Westbrook forbliver et dårligt match til, ja, stort set alle spillere i ligaen grundet hans ineffektive skud og tendens til at tage beslutninger uden at tænke sig om. Han er muligvis den mest talentfulde guard vi nogensinde har set, men han har aldrig formået at kombinere talent med basketball-IQ, hvilket sætter et hårdt loft for den indflydelse han har på et hold. Med det sagt, så skal han her spille en mindre rolle, hvilket burde komme til alles fordel,” mener Morten Stig Jensen.

Den mindre rolle betyder blandt andet, at han ikke skal dominere bolden så meget, som han har været vant til i specielt Oklahoma City og Washington. I Lakers skal han overgive noget ansvar til holdets to største stjerner.

“Den mest optimale rolle, i mine øjne, er en rolle, hvor Westbrook og LeBron spiller så lidt sammen som muligt. Med det mener jeg, at de overlapper en del i tendenser og stil, så derfor vil det være fordelagtigt for Lakers at have én af dem på banen hele tiden. Så i de 12-15 minutter, hvor LeBron ikke spiller, skal Westbrook være på banen og omvendt. På den måde minimerer man ‘spacingproblemerne’, og man giver begge en chance for at være alfahannen,” siger NBA-eksperten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Russell Westbrook kan ikke spille, som han gjorde i sin tid hos Oklahoma City Thunder.

Skyd, Børn! Skyd!

Og netop problemerne med spacing – altså evnen til at gøre banen større offensivt ved at have gode 3-pointsskytter på gulvet – kan blive Lakers’ helt store problem denne sæson.

“De manglende skytter kan give mindre plads til Westbrook, LeBron og Davis, der alle er bedre til at komme til kurven, end de er til selv at skyde. Så det kan blive uhyre problematisk, hvis den trio ikke får nok plads,” fortæller Morten Stig Jensen.

Og det er alfa og omega for succesen i Los Angeles, at netop Lebron og Davis får plads til at boltre sig, mener han.

Men faktum er dog, at kroppen hos specielt LeBron James er ved at blive mærket af de mange år på allerhøjeste niveau, hvorfor eksperten ville blive meget overrasket, hvis Lakers vinder mesterskabet i den kommende sæson.

LeBron er gammel, men stadig fantastisk

Ikke desto mindre er han fuld af respekt og beundring overfor, hvad LeBron gør og har gjort så sent i sin karriere.

“LeBrons krop er begyndt at blive påvirket. Der er mange kilometer på de ben, og han har slet ikke de samme atletiske egenskaber som førhen. Det skal han naturligvis ikke kritiseres for, da det kun er fair alderen taget i betragtning. Hvad han har gjort gennem karrieren, især i de sene år, har været intet mindre end fantastisk,” siger Morten Stig Jensen.

Om Lakers kan gentage succesen fra boblen, må tiden vise. En ting er dog sikkert – alderdomshjemmet i Los Angeles bliver endnu en gang relevante og værd at følge.

Los Angeles Lakers’ trup til 2021-22:

LeBron James (36)
Carmelo Anthony (37)
Anthony Davis (28)
Trevor Ariza (36)
Kent Bazemore (32)
Wayne Ellington (34)
Marc Gasol (36)
Talen Horton-Tucker (21)
Dwight Howard (35)
Malik Monk (23)
Kendrick Nunn (26)
Russell Westbrook (33)
Rajon Rondo (35)
Wesley Matthews (35)

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er NBA-redaktør her på siden og læser til dagligt til journalist på dmjx. Jeg følger NBA tæt, hvor min kærlighed bliver kastet ekstra meget efter New York Knicks.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Los Angeles Lakers