fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Forbundets priser gik til Amager, Hørsholm og BMS

På basketball forbundets netop afholdte rigsdag i Fredericia blev der uddelt fire priser til personer og klubber i sporten, som i løbet af det foregående år har ydet en ekstraordinær indsats og derfor fortjener anerkendelse fra DBBF.

Axel Poulsen prisen
Axel Poulsen prisen går til en frivillig – fortrinsvis fra det københavnske – der gør et stort arbejde for dansk basket. Og i år gik prisen til en ildsjæl fra Amager, der blandt andet har været bestyrer for en af de mest besøgte kioske i dansk basketball, samtidig med, at hun har haft adskillige andre kasketter på i klubregi. Anette Palm fra BK Amager kunne således modtage prisen.  Begrundelsen fra forbundet lød:

I år går Axel Poulsen prisen til en ildsjæl med stort I. Hun har været i sin klub i mange år og altid lagt en kæmpe indsats. I den seneste sæson har hun været en uvurderlig hjælp for forbundet i forbindelse med arrangering af de nye Grand Prix Stævner, hvor hun og klubben har arrangeret et imponerende antal stævner. Derudover har hun haft utallige roller i sin klub herunder den meget vigtige som bestyrer af en af de bedst besøgte koisker i dansk basket. Som om det ikke er nok, har hun også overskud til at hjælpe andre sportsklubber der er tilknyttet i hallen.

Læs også: Donald Rutherford til Israel

DBBFs klublederpris
Også i Hørsholm var der i årets løb leveret en stor indsats fra særligt en person, der blandt andet har høstede roser fra forbundet efter opbygningen af en dommergruppe i sin klub. Således kunne Iben Dalum fra Hørsholm modtage årets Klublederpris. Prisen blev begrundet med disse ord:

Formanden fortalte at Årets Klublederpris gik til en person som han selv havde haft privilegiet af at kende igennem sin ungdom. Hun har igennem mange år været en drivkraft i sin klub og er et utroligt sympatisk og positivt menneske. Det hun måske er mest kendt for er det fantastiske arbejde hun gør omkring opbygningen af en dommergruppe i sin klub. Han bad Iben Dalum fra Hørsholm om at komme op og modtage prisen

DBBFs lederpokal
Lederpokalen blev ikke uddelt på selve Rigsdagen, men aftenen før, der prismodtageren ikke havde mulighed for at være tilstede. Samtidig var det også udsædvanligt at prismodtageren ikke var fra DBBF, men fra DGI Basketball. Begrundelsen for årets lederpokal lød således:

Bestyrelsen har valgt at give prisen til Henrik Mikkelsen fra DGI Basketball, som tak for det store arbejde han har gjort for at få skabt det gode samarbejde der eksisterer i dag. De andre sportsgrene er meget forundrede over, at vi kan få det til at fungere så godt, og det er primært fordi der fra begge sider er en vilje og forståelse af, at det er til alles fordel.

BMS og Stevnsgade konkurrerede om Klubprisen 
Klubprisen blev præsenteret af Susanne Fløe der fortalte at der havde været tæt opløb mellem BMS og Stevnsgade. Hun fremhævede at det havde været et meget svært valg, men at BMS fik prisen på de 20.000. Af initiativer som skulle fremhæves hos BMS kan nævnes:

Læs også: Skattesmæk får Big C til at droppe landsholdet

• Udvikling af dommerbordpåsætningsprogram som de tilbyder andre klubber
• Implementering af frivillighedsstrategi med en dedikeret frivillig ansvarlig i bestyrelsen
• Initiativ for at give administrativ hjælp til nærliggende klubber
• Succesfuld pigeindsats
• Bred og god udvikling i hele klubben
• Tilskuerrekord i 1.div. herrer

Som et lille plaster på såret ville Stevnsgade dog også modtage diverse rekvisitter som anerkendelse af deres store arbejde.
Se tidligere vindere af DBBF’s priser

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

De 14 spillere, som skal repræsentere Danmark i de kommende landskampe er nu på plads. Allan Voss har hele tre debutanter med til de...

Landshold

Sebastian Brydegaard stopper som direktør i Danmarks Basketball Forbund, det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

FIBA Europe Cup

København skal i 2025 danne ramme for FIBA 3x3 Europe cup. Mesterskabet bliver det første store europæisk basketball stævne på dansk grund nogensinde.

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har fredag udtaget sin bruttotrup frem mod de kommende landskampe i februar, og truppen byder på flere nye navne.

Eurobasket

Der har været lidt udskiftninger i truppen, siden Allan Foss udtog de første ti spillere. Men nu er truppen fuldendt, og klar til kamp...