fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Christian Drejer del 4 – Nadia, Dubai og 2008 stoppet

Det er et halvt år siden, jeg talte med Christian Drejer. Vi har sendt en sms her og der og holdt kontakten, blandt andet fordi mine tanker kredsede omkring, hvad hans liv bød ham efter basketkarrieren. Da jeg fik kontakt med ham i sommeren 2016, fandt jeg online lidt billeder fra Mellemøsten og kunne se, at han havde haft en tid i Dubai.

Vi havde kort vendt det, da jeg interviewede ham første gang, men jeg gik aldrig rigtig ind i det, for mit fokus lå på hans basketkarriere, hans skade og den mytiske NBA draft.

”Det var et nyt liv for mig. Min karriere var væk, og nu skulle der skabes en ny identitet. Jeg kom hjem fra Rom, og jeg havde egentlig besluttet, at jeg skulle på CBS og studere. Det var 2008, og jeg har nærmest ikke været hjemme mere end et par måneder, før jeg møder Nadia”.

Christian Drejer tænker, at han nu endelig kan puste ud efter flere år i udlandet med tårnhøje forventninger, stort personligt pres samt et vildt og fejlslagent ridt mod det utopiske land NBA.

Efter i årevis at kæmpe med de personlige mål flytter hans liv på sig og åbner døren til en ny verden, hvor det at rumme et andet liv tæt på nu kan få lov at florere.

Christian Drejer ved det ikke endnu, men han har i april 2008 mødt sin kommende kone.

Hun hedder Nadia Dolmark, og hun er på vej mod et stort job i Dubai som Vice Chairman hos Gemaco Interiors.

Christian Drejer ved heller ikke, at hans liv på ingen måde vil få det pusterum, der lå i kortene efter Rom. Rent faktisk er han på vej direkte ind i orkanens øje i det næststørste af de syv forenede emirater. Forude venter Dubai, og Drejer katapulteres i ørkenstatens retning, før han nærmest har fundet luften fra sin overståede karriere.

”Jeg vidste ingenting om Christian. Jeg anede intet om hans basketkarriere eller noget som helst. Jeg kan bare huske, at jeg gennem venner løb ind i den her høje, flotte fyr, som netop var vendt hjem til Danmark måneder inden.

Han var bare et dejligt menneske fra start. Fjollet, glad og sød. Vi var fra starten ret forbundet. Sådan følte vi os.”

Nadia Dolmark-Drejer har i dag været gift med Christian i fire et halvt år. Basketikonet hedder nu Christian Dolmark-Drejer, og sammen har ægteparret været på et udlandseventyr, de fleste ville miste pusten af – men samtidig drømmer om.

”Det der ventede mig dernede….det var langt vildere end min basketkarriere. Jeg kunne slet ikke have forestillet mig, hvor vildt det blev.” Christian Drejer og hans ideer om studier sættes på stand-by, og han sætter sig i en flyver med tanker om, at han i Dubai vil læse lidt ved siden af den forestående opgave.

Men i Dubai hvirvler sandet rundt og danner langsomt og sikkert en tyfon, der gør sig klar til at hilse kæresteparret fra Danmark velkommen. Den vil de næste 5 år rive dem rundt i en for de fleste mennesker lukket verden, mens de snapper efter vejret.

I flyet tænker Drejer tilbage på de seneste måneder.

Drejer stopper karrieren

Christian stopper sin karriere i februar 2008. Han har været gennem 5 operationer med sin fod, og med egne ord er den ”fucked”. Han tager smertestillende før hver eneste træning, men trods smerterne under han sig selv en sidste oplevelse.

Hans hold Roma skal i en træningskamp møde Toronto Raptors, og den kamp vil Drejer ikke gå glip af.

Med kilovis af smerter i skoen gennemfører han kampen. Dette er Christian Drejers sidste kraftanstrengelse. Han river 25 point i kurven denne aften mod det canadiske NBA hold, og han deler topscorerværdigheden med amerikaneren Chris Bosh.

Efter dette er det slut. Det danske stortalent må i en alder af blot 25 år stille basketstøvlerne i skabet og kapitulere til en fod, der i realiteten allerede 6 år tidligere beseglede hans skæbne.

”Det var specielt at måtte stoppe der. Vi havde i Rom fået bygget et sindssygt godt hold op, og der var virkelig muligheder. Jeg kunne bare ikke mere. Jeg måtte tænke på mit helbred, men det var langt fra en nem beslutning.”

I Rom er man ikke glade for beslutningen. Der skal nu en del tovtrækkeri til om kontraktlige forhold til, før Drejer kan få lov at gå.

”De var super trætte af det i Rom. Scanningerne viste ingenting omkring min fod, og de blev ved med at sige, at intet var brækket. Det gjorde i deres øjne, at jeg godt kunne spille. De havde slet i forståelsen af, hvad jeg havde været igennem, og det var vanskeligt at forklare dem. De føltes som om, de manglede konkrete beviser”.

Christian Drejer får lov at rejse, selvom kontrakt-bruddet ikke helt er på plads. Hans agent ordner resten, mens danskeren sætter sig i et fly hjem.

”Det er en underlig følelse, når man ikke overholder sin kontrakt. Man lister bare sådan lidt af. Man hilser ikke rigt på nogen og får ikke sagt ordentligt farvel. Det var en følelse, jeg var blevet lidt træt af. Flere gange i min karriere var jeg igennem dette scenarie, da jeg grundet skaden ikke altid kunne få opfyldt mine ambitioner. Jeg ville spille, og ind imellem var jeg nødt til at flytte for at kunne bringe mig selv på banen og i en gunstig position igen.

Det mest dramatiske var selvfølgelig Florida, hvor medierne var en del efter mig, men flere af de andre steder måtte jeg også skifte, og det var altid med en lidt skidt følelse af ikke at have kunnet give klubben og mig selv, det vi begge håbede på”.

Der er ingen tvivl om, at de knap så flatterende skift generer Drejer, og måske tænker han ind imellem tilbage til pre-Florida tiden, hvor vigtige beslutninger blev truffet.

Pludselig spoler han tilbage i tid. Han mindes ugerne inden Florida og kommer i tanker om et tilbud, han nøje overvejede.

”Vi sidder i mine forældres sommerhus en dag, og pludselig ringer telefonen. Vi kigger alle undrende på hinanden, for der er stort set ingen, der har det nummer. Jeg har ikke engang selv det nummer! Min far tager den, kigger langsomt over på mig og siger: Det er vist til dig.”

Christian tager telefonen, og i den anden ende af røret præsenterer en fyr sig. Han er tidligere 3-dobbelt NBA mester sammen med Michael Jordan, og han er sendt i byen af en coach og en klub, der hjertens gerne vil have fingrene i Christian Drejer.

I morgen kan I læse afslutningen om Christian Dolmark-Drejers aftermath. Hans håndtering af en multimillion forretning sammen med konen Nadia Dolmark-Drejer, hans tilbagevendende mareridt om basketball, hans nuværende beskæftigelse samt mere.

Læs alle artikler om Christian Drejer:
Christian Drejer del 1 – SISU, Great Danes og Florida
Christian Drejer del 2 – Skaden, skiftet, NBA draft og Europa
Christian Drejer del 3 – Charles Barton

Foto: Privatfoto

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA fejrer 75-års jubilæum. I de 75 år har der været mange spillere igennem ligaen, men aldrig har en dansker spillet en kamp i...

Internationalt

Jonathan Gilling skiftede sidste sæson Hørsholm ud med den næstbedste, spanske række LEB-Gold, hvor han skrev under med Cafes Candelas Breogan Lugo. Det bliver...

Internationalt

Jonas Zohore  spillede i den forgangne sæson i schweiziske Massagno, der blevet en noget blandet oplevelse. Det blev til en masse spilletid, hvor han...

Basketligaen

Stevnsgade kunne mandag meddele, at man har forlænget det succesfulde samarbejde med Filip Rajovic, der kom til midt i sæsonen fra Team FOG Næstved....

Basketligaen

Mandag kunne Horsens IC præsentere et af sommerens scoop, da man kunne præsentere ombejlede Kevin Larsen. Kevin Larsen var til try-out hos Washington Wizards,...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har tidligt på sæsonen præsenteret flere spillere, og eftermiddag præsenterede man en ny amerikaner i form af forwarden Michael Moore. Den 204...

Basketligaen

Det er ikke meget, Randers Cimbria har meldt ud hen over sommeren. Indtil videre er det kun Chris Nielsen, man officielt har meldt fortsætter...

Basketligaen

Team FOG Næstved er så småt begyndt at have holdet på plads til den kommende sæson, og torsdag præsenterede de 2.01m power forwarden Kazembe...